Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

30 April 2014

CUTI.... YIPPIIIII....


Assalamualaikum.....

mood aku sangat baik ni... almaklumlah, esok cuti, lusa aku amek cuti... kemain excited lagi aku dapat cuti minggu ni.... walaupun nanti akhir bulan 5 aku cuti lagi.... ahh.. lantak lah... setelah 1 bulan 14 hari ni, aku baru cuti sehari... tu pon pasal pak iwan kahwin bulan 3.... sekarang ni tak boleh dah saja2 nak cuti, nak berehat apa ke... aku harap dapatlah cuti 1 hari sebulan.. tapi tak kot... macam susah je... huhuhu....

kenapa sekarang aku susah nak cuti? sebab selalunya time cuti sekolah, ramai yang dah kahwin, yang ada anak2 akan cuti... cuti kadang2 tu ambik seminggu ko... jadi, mangsa keadaan adalah mereka yang bujang trang tang tang.... dengan bilangan staf yang xramai, adoii.. susah..

dalam kes aku pulak, aku ada 3 orang yang boleh cover aku kalau aku cuti... minggu ni aku bernasib baik sebab salah sorang dari 3 ni tak cuti... sorang cuti, sorang lagi kursus... tu pon aku rasa serba salah nak mintak akak tu cover aku sebab dia tinggal sorang je.. nak buat kerja dia, nak cover aku lagi... next time aku akan pastikan takkan tercuti time xde orang.. huhuhu..

oleh sebab aku belum kahwin, aku kasi la chance kat akak2 ni cuti nanti... nak2 cuti raya, cuti sekolah... xpelah.... berkorban la sikit... hehehe.... nanti time aku, xde sape nak cover, siap!!

oklah, tujuan ambik cuti jumaat ni pasal kawan baik aku dari form1 (actually dari darjah 6 tapi jadi rapat masa form 1) akan berkahwin... huhuhu.... dia adalah kawan baik aku yang pertama akan naik pelamin dulu... tak sangka, dalam geng kita, ko kahwin dulu mast.... tahniah... i'm happy for you... next, maybe qimah... hehehe.. dah rancang nak tunang bulan 6 ni... berkat curi2 makan sireh masa mast tunang... pastu lari cari toilet sebab nak muntah... last2 termuntah kat longkang... hahahahahahahahaaha.... tu laa.. ingat sireh tu sedap? wani pon curi2 makan sireh gak.. dah tunang dah ahad lepas... aku je belum lekat lagi... hahahaha.... eh, jangan percaya tau.. kami main2 je.. khurafat kot kalau percaya... ish ish ish...

oklah.. nak sambung kerja... daaa...


24 April 2014

Excited Macam Aku Pulak Yang Nak Bertunang.. Kikiki...


Assalamualaikum...

hari ni takde entry jiwa kacau meroyan.. hari ni, walaupun aku sangat2 sibuk sampai la ni baru ada masa, dengan xdan nak minum ape.. nasib baik akak aku bekalkan kuih, dapatlah telan 2 biji karipap.. rasa berpasir je tekak aku ni.. yelah.. setitik air pon tak singgah kat tekak lagi ni.. huhuhu... mood aku hari ni, walaupun penat, tapi baik lagi... harap2 berlarutan mood baik sampai ke petang..

ok, pasal akak aku ni.. tarikh bertunang dah ada... 31 Mei 2014.. duit hantaran pon dah ditetapkan walaupun belom lagi bertunang... (untunglah ko long.. hahaha), jadi sekarang kitorang tengah buat persiapan apa yang patut.. excited bukan? yelah, majlis pertama keluarga kami... hehehe..

macam2 yang akak aku plan.. kebanyakkan plan dia, nampak penjimatan nya.. bagus! itulah yang kita mau... hahaha.. yelah, dia pon baru je kerja berapa bulan.. simpanan, aku tak tau ada ke tak... jadi, buat simple2 je... kebanyakkan DIY.. hehehehe... mak aku pon kemain excited lagi.. macam2 nak tukar kat rumah tu... dia kata senang, nanti nak kahwin xpayah beli lagi... baiklah mak...

oklah, aku nak bersenang2 sekejap pon tak boleh.. ada je.... nampak nya mood baik aku sudah berkurang 10%.... adehh... mood baik, sila buat baik dengan aku hari ni.... huhuhu....


* sekarang ni hari2 balik lambat... T_T bukan sebab kerja, kerja aku kadang2 je.. seminggu 2 hari aku balik lambat siapkan kerja... ni, akak aku laaa.. dia balik 4.30.. tapi sampai ofis aku pukul 6 lebih.. hmmm.... ape nak kata?? diam je laaa... bukan nak merungut, aku penat... nak balik naik bas, dah penat kat ofis, nanti penat nak tunggu bas pulak.. lately ni asyik hujan je kan.. tu yang aku malas tu nak redah2 hujan... hmmm... sabar je lah wahai hati... (eh, terselit jugak perasaan jiwa kacau tu.. hahaha)

22 April 2014

Biadap!


kuang asam betol.. "KAU"????? hello... saya tau lah encik ni pegawai.. takpayah la main KAU KAU pulak.. dah la takde nak ambik tanggungajawab langsung sebagai ketua zon.. lepastu KAU KAU kan aku... ni dah lebih ni.... melampau dah ni... "KAU lah, KAU kan setiausaha" "nanti KAU bagitau lah orang2 stor suruh ready" what the $%^&$%$%^%^

orang macam ni memang biadap!! aku benci KAU!!

18 April 2014

Believe It Or Not?


Percayalah bahawa....


ini adalah sebiji kek....

OMG OMG OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!! diri sendiri masih takpercaya bahawa ini adalah kek... kagum gila dengan hasil tangan Kak Ita ni... seorang yang sangat kreatif... seorang yang berbakat... Semoga Allah curahkan lagi bakat dan idea2 kepada Kak Ita....

ok, saya bagi 100 markah!! yeayyy........

teringin nak order kek kat Kak Ita... sape2 yang nak order dan nak tengok lagi hasil masakan Kak Ita yang best2, lazat2 dan menarik, boleh berkunjung ke blog beliau di SINI.... oh, saya bukan siapa2, hanyalah peminat Kak Ita... hehehe...

16 April 2014

Kesalahfahaman


Assalamualaikum....

hari rabu dah... haishhh... nak mintak cepatlah minggu ni berlalu... tapi bila pikir hari sabtu ni aku kena pergi hari keluarga kementerian, jadi ajk.. teros.... hmmmm.....

aku tak kisah sebenarnya kena pergi.. even jadi ajk pon aku tak kisah... tapi...... entahlah.... takde hati kot.... takpe liana, cuba bertahan dan bertahan... aku sekarang ni nak pikir positif je.. sampai wallpaper desktop aku pon penuh dengan kata2 positif... konon nak sedapkan hati sendiri... hehehe...

cerita semalam, pagi... tiba2 aku dilantik menjadi setiausaha zon 5s kat bahagian... petang.... tiba2 aku disuruh pergi meeting 5s induk... (apekah????) dilantik tu, oklah.... dalam masa 31 hari aku kat sini, dah macam2 lantikan yang aku dapat... alasan, pa dulu buat kerja ni, so.. aku kena sambunglah apa yang pa dulu buat... ok, boleh diterima... tapi alasan suruh jadi setiausaha 5s ni agak klise, nak bagi semua rasa pegang jawatan... errr... bila tengok carta organisasi dulu2.. sejak wujudnya 5s ni, aku adalah orang ketiga yang dijadikan setiausaha... aik, kata nak bagi semua orang rasa, dalam banyak2, aku yang kena rasa dulu.. yang lain2 ni yang dah lama kat sini takde pulak suruh rasa.... hmmm.... takpelah... positif! positif!

bab kena pergi meeting... ok....... yang ni....... nak cakap ape ek? mula2 aku tanya, "saya kena pergi meeting??" dalam hati ni cakap, kenapa aku pulak??? memang macam ni ke? eh, musykil betol aku... selalunya bila setiap bahagian dipanggil, penyelaras yang akan pergi.. kalau xde, timbalan.. kalau xde jugak, fasilitator.. kalau takde jugak, ketua zon.... aku ni dah melangkau banyak ni... padahal bila tengok jadual esok (hari ni) sorang je takde iaitu fasi.. penyelaras memang takdelah.. (pengarah belum ada) timbalan minit, ketua zon pergi.. tiba2 ketua zon suruh aku pergi... macam mana tu? aku tak tanya alasan dia suruh aku.. actually tak berani tanya.... huhuhu... so.... redho je lahhh...

actually pagi ni aku takdelah nervous pon nak kena pergi meeting.. entah.. maybe Allah nak bantu aku... hehe... aku call cc tanya apa progress bahagian yang aku boleh bawak kan dalam meeting (kalau kena tanya lah..) pastu tiba2 timbalan call.. dia ada tanya aku semalam, aku ke yang pergi meeting.. padahal dia suruh ketua zon yang pergi.. siap tanya apa reason dia suruh aku pergi.. aku cakap, taktau lah... timbalan call cakap betol ke wakil bahagian kena pergi.. kalau ikot dalam memo, ada senarai nama bahagian.. cuma tak mention pulak suruh pergi ke tak.. last2 call urusetia, katanya tak perlu, hanya standby kat bahagian masing2 sebab nanti ajk induk nak datang buat audit.... ooooooo... gitu gamaknya.... buat I suspen je tau..

nasib la timbalan check balik memo dan call urusetia... kalau x, tak ke malu aku tiba2 aku berada dalam meeting tu padahal tak perlu pon... hahahaha.. saje la tu nak memalukan aku... ohye, baru sekejap ketua zon datang tanya.. "meeting batal ke?" eh ehhh.. tiba2 je kan... aku pon cakaplah, takpayah pergi, just standby je untuk audit... oooo katanya sambil keluar (buat muka tak bersalah kan..) hmmmmm.... rasa nak......... hmm... takpe.. positif liana.. positif!

14 April 2014

Sembang Santai Di Petang Kala..


Assalamualaikum..

macam tak sesuai je tajuk aku.. hehehe... sembang di petang kala tu bermaksud, sembang petang semalam....

petang semalam, lepas teman akak aku pergi Alamanda (pergi kedai emas nak tau saiz cincin) kitorang terus meluru ke rumah makngah... takde niat nak makan pon.. hahaha.. asal pergi rumah makngah je makan... asal makan je pergi rumah makngah... ntah hape2... tapi dah rezeki kami, makngah memang nak goreng cekodok.. so, apa lagi.. makan je laa... kikiki..

sambil makan2 tu, kami sembang2... apa yang jadi masa kenduri pak iwan.. sembang2 pasal orang nak datang merisik akak aku.... ohye, pihak lelaki nak datang merisik hari ahad ni... orang tanya, kenapa tak buat tunang sekali.... kan senang... ntah laa... dah pihak lelaki nak macam tu.. ikutkan je laaa... kalau depa kata nak datang risik terus tunang.. kenalah buat preparation dan ambik masa sikit... kenalah buat hari lain..

mak cakap, terpulang lah pihak lelaki.. nak datang risik tu nak bawak cincin boleh, tak bawak pon takpe... ni sebenarnya sesi perkenalan je... sebab masing2 belum kenal antara satu sama lain lagi. nak berbesan kenalah berkenal kenalan dulu kan... nasib baik lah dekat je bedah senah oii.. dalam melaka jugak..

lepastu keluar bab hantaran... yang ni aku just bagi pendapat je... masing2 pon bagi pendapat jugak.. masing2 tu siapa? biasalah.. makngah dan jiran2 nya.. cikpeah & cikros.. hehehe... bab ni aku tak masuk campur, cuma aku bagi pendapat je.. kalau akak aku nak terima, terima.. kalau taknak, terpulang.. yang penting nasihat aku, SILA MENYIMPAN DARI SEKARANG.. jangan nak harap sponsor je... hehehe.. (awal2 dah mintak sponsor kat aku dengan kakcik.. cehhh)

katanya nak bertunang akhir bulan 5 ni.. tak pasti lagi... biarlah orang2 tua ni berbincang dulu... lepastu tukar topik baju... asal ada nak buat kenduri je, makngah aku sibuk tanya aku apa tema.. hahaha.. ingat aku ni perunding imej ke? aku ni pon selekeh je.... kahkahkah... ntah... aku tak pikir lagi apa tema.. aku sekarang tengah dok memikir mana nak hantar kain buat baju raya ni... ingat nak suruh makngah, memandangkan dia kata dia belom ambik mana2 tempahan lagi.. tapi tu laaa.. kesian la pulak.. tapi kalau hantar sekarang ni ok kot... nanti lah aku cuba dulu tanya dia...

lepastu kan... aku rasa aku ada terlepas cakap lah semalam.. akak aku cakap, bakal akak ipar dia ada duduk kat putrajaya ni.. aku dengan lajunya cakap, "haa.. nanti ko dah kawen, ko duduk la dengan dia.. eh, menghalau pulak...hehehe..." aku memang taksengaja kot cakap camtu.. takdelah kata nak bergurau, tapi tiba2 ayat tu keluar dari mulut ni.. adehhh....... ko ni mulut.... (sambil cubit2 mulut ni..) mampuih akak aku kecik hati.... huhuhu...

takdelah.. aku tanya, kalau dia dah kawen nanti, dia masih kerja sini lagi ke? dia cakap, yelah.. kerja je la kat sini.. aku saja bergurau, ko pergi lah kerja balik kat kilang aritu (tempat bakal suami dia kerja jugak).. kan gaji sama je... hehehe.. tapi akak aku cakap, bulan 4 ke bulan 5 ni, gaji dia naik sikit.... hmmm... ikot ko la long... nak gak tengok, boleh ke tahan dok asing2 nanti... hehehe... orang lain sedih je kena dok asing2, dia belom rasa lagi.. boleh la cakap camtu....

pakngah aku pon sama yek je.. depan2 tanya akak aku... "eh long, ko nak tunang ea?" kura2 dalam perahu pulak pakngah ni... mengekek aku gelak... teros blushing akak aku.. tak terkunyah cekodok dalam mulut tu.. hahaha... eh, aku ni kemain lagi kan.. sedap2 gelakkan orang, kang jap lagi aku pulak yang kena.. teros aku diam, buat muka slumber je... kalau kat aku nanti lagi panjang bebelan nya.. (pengalaman mengajar aku.. hahaha) jadi, baik aku diam.. hahaha...

11 April 2014

Aku Masih Mencuba.


semakin hari, semakin kurang perasaan nak keluar mencari rezeki...
setiap hari, berharap masa itu cepat berlalu...
setiap kali ditanya soalan, "macam mana? ok tak?" setiap kali itu lah hati jadi sebak...
perasaan apakah ini?

mungkin hati aku tiada di tempat ini...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

aku adalah aku..
aku tak boleh ubah diri untuk sedapkan hati orang lain...
macam mana aku di sana, macam tu juga lah aku di sini...
tiada apa yang berubah...
macam mana aku nak sesuaikan diri dalam masa 5 tahun untuk rasa selesa di sana.. macam tu lah juga aku terpaksa buat kat sini untuk buat diri aku jadi selesa...
aku bukan budak baru... yang baru datang semalam...
jadi jangan mengharapkan satu perubahan besar kat aku dalam masa kurang 1 bulan ni...
bagi peluang kat aku... tu je aku minta...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ok, tamat sesi luah perasaan.. sekarang, senyum.... dan buat kerja macam biasa... positif.. positif.. positif.... 


09 April 2014

Sesekali Tunjuk Kemarahan, Apa Salahnya...


Assalamualaikum....

pagi2 lagi dah meroyan bukak blog nak update kan... huhuhu... aku dalam keadaan marah ni... pasal tu la laju je tangan ni nak menaip...

semalam, masa pergi kerja, aku tertinggal handphone aku dalam kereta.. takpelah... bukan sekali dua aku tertinggal/terlupa bawak handphone pegi keja... dah banyak kali... dah tu, kereta kan akak aku pakai... so, takdapatlah aku nak amek handphone.. tunggu je lah sampai habis kerja... dulu2 boleh lah, kalau tertinggal handphone ke, barang ke.. punch card dulu, pastu gigih balik rumah balik... rumah dekat...

yang buat aku hangen tu.... semalam akak aku nak pergi swimming... suruh aku bawak kunci spare sebab dia nak tinggalkan kereta kat tepi bangunan ofis aku, pastu dia naik kereta member dia teros pergi.. tu aku tak kesah lagi laa.. yang aku kesahkan, mana pulak pergi handphone aku ni?? kan aku letak dalam kereta.. penat aku memunggah mencari.. nak tanya akak aku, nak tanya pakai apa? takpela.. balik je la dulu...

sebelum balik, singgah rumah makngah amek barang... siap2 makan semua, aku pon balik laaa.... sampai rumah, eh... tak balik lagi akak aku ni... tengok rumah, tak macam yang aku tinggalkan pagi tadi... agaknya akak aku balik rumah dulu kot... hmm...

dalam pukul 9 lebih tu dia balik.. masa tu aku terlupa lagi nak tanya pasal handphone... dia dah tidur, baru aku teringat.. (tau pon penat.. balik2 terus tidur je..) aku tanya dia mana handphone? dia cakap dalam beg lagi 1.. aku tanya mana beg tu? dengan slumbernya dia jawab, aku tertinggal kat sekolah....

haaa.... korang rasa?? aku pon naik hangen je laa.. "yang ko pergi keluarkan handphone aku dari kereta tu buat apa? biarkan je la dalam kereta..!! takkan la sampai 2 hari aku tak bawak handphone pegi ofis.. susah lah macam ni..."

memang aku marah gila.. yang dikeluarkan handphone tu buat apa? biarkan je la dalam kereta... dibuatnya hilang handphone aku tu... aku tau lah handphone cabuk je... haishhh.. geram tak tau nak kata apa... sekarang ni sejak kat tempat baru, handphone tu kena selalu ada.. bukan apa, senang aku nak mesej call pegawai2 aku.. masing2 bukan selalu ada kat ofis...

pagi ni, aku memang tak cakap pape.. aku diam je.... bawak kereta pon aku taknak... muka memang tarik muka 14 laa.. saja je aku buat macam tu... dia punya lorat nak pergi swimming tu sampai semua benda dia lupa...

aku pon kira careless jugaklah sebab tertinggal handphone.. tapi barang tertinggal tu barang aku, bukan barang orang lain... kalau hilang pon, salah aku sendiri.. ni dia tinggalkan handphone aku kat sekolah, kalau hilang macam mana? dulu kunci kereta, tinggal kat kantin sekolah.. sekolah jugak... hmmmm....

tadi sebelum keluar kereta, akak aku tanya.. nak pakai handphone dia dulu tak.. aku cakap, "tak payah, bawak balik handphone aku"..  nampak tak gaya orang marah? huhuhu... sesekali tunjukkan apa salahnya..


07 April 2014

Alhamdulillah.. Selesai semuanya...


Assalamualaikum...

Alhamdulillah... selesai sudah majlis sambut menantu keluarga kami.. minta maaf la sebab tak menjemput pun... jemput yang rapat2 je.. aku ni segan nak jemput ramai2.. yelah, bukan majlis sendiri.. hehehe..

kenduri nya semalam, jadi kenapa aku dah berada di ofis hari ni?? huhuhu... penat gila... aku bernasib baik sebab migrain tak datang menjengah.. kalau tak, habis lah aku... akak aku kan cikgu.. jadi mana pulak dia nak bercuti... aku pun terpaksalah berkorban.. akak aku senang je.. ko nak cuti, balik kampung, naik lah bas... ek elehhhhh.. kerek je ayat dia.. huhuhu... mulut cakap, aku malas nak naik bas, fobia.. dalam hati cakap, amboi amboi amboi... sedap je cakap camtu.. kereta aku kot... cis2!!.. tapi cakap dalam hati je laaa... T_T

tema kami campur2 suka hati... hahaha... mula2 kata tiffiny blue, lepastu tukar mint green.. bila hari kejadian, sorang pon tak pakai warna mint green yg sebenar.. hahahaha.. kelakor betol.. tapi kebanyakkan pakai biru dan hijau.. oklah tu.. jadi lah dari takde..

majlis berjalan lancar.. lancar lah kot.. sebab tak hujan... lauk pon cukup... berlebih sikit... cuma nasi je habis... 2 periuk besar habis, masak lain lagi seperiuk + rice cooker kecik... pak sidang yang diupah untuk jadi tukang masak tu aku tengok macam lorat sikit.. menyampah gila dengan dia sebab dia dok arah2 orang buat kerja kemain lagi.. yang aku geram, dia dok arah2 bapak aku.. amboi.... dia tak tau ke orang yang dia arah2 tu bapak aku.. haishhh.. geram2!! adik aku yang tengah pusing2 mesin perah santan pon naik geram sambil jeling2 buat muka sakit hati... yang masak nasi pakai rice cooker kecik tu, dia lah suruh aku.. aku dah le tengah kelam kabut kat depan, konon nak ke belakang nak amek barang, eh eh.. tiba2 dia suruh aku masak nasi.. nasib baik dia cakap elok2.. kalau x, memang aku cakap, sorilah, saya sibuk.. hahaha.. eh lupa.. kali ni tak masak nasi minyak pon.. nasi putih je.. boleh tahan laku jugak nasi putih.. hehehe..

macam biasa, takde kendarat.. adehh... tapi kerja2 kendarat ni budak2 skolah yang buat.. hehe.. sepupu2 lelaki yang diupah.. diupah ok, kalau tak upah, mana datang rajin nya.. paklang kasi rm10, makteh kasi rm5.. aku tak jadi jadi kendarat kali ni.. hehehe.. pandai tak aku ngelat buat benda lain.. sebenarnya kaki aku dah sakit.. tumit rasa nak pecah je.. dah tu kaki ni kehulu ke hilir, tawaf 1 rumah bape kali sehari... aku tolong pakngah kat meja makan pengantin je.. tolonglah angkat2 pinggan kotor sikit.. akak aku yang banyak tolong angkat pinggan.. sebab tu dia bising.. hehehe.. katanya takde pon yang tolong.. nasib baik ada 2 orang makcik taman depan tu tolong angkat2 pinggan.. tukar air dalam kendi semua.. kalau tak, memang aku lah kan yang kena tolong.. kikiki..

yang best kenduri kali ni, dapat bergambar 1 family semua... atok & nenek duduk kat kerusi pengantin, pengantin berdiri kat sebelah macam pengapit, then anak2 cucu2 ni bersepah la berdiri duduk semua.. hahaha.. best2!! seronok.. tak boleh blah, mak aku... dalam sakit2 kaki tu, tiba2 dia datang dok depan aku sebab nak muka dia pon ada dalam gambar yang ada atok nenek tu... hahaha.. kalau ikot gambar sebelum tu, bergambar adik beradik je.. atok nenek takde.. time bergambar dengan anak buah, tiba2 photographer tu pergi tarik nenek dengan atok bergambar sekali... hahaha.. riuh rendah lah apa lagi.. nenek aku dah buat muka dah.. yelah, malu sebab kena jadi pengantin.. hahaha...

adoii.. sampai ke petang aku dok taip entry ni saje.. nak taip, ada je surat masuk.. baru taip 1 perenggan, emel pulak masuk... taip lagi 1 perenggan, timbalan pulak masuk.. cepat2 tutup.. haha.. kantoi plak kang... "eh, awak ada blog?" hahaha.. oklah.. nanti2 kalau rajin, aku buatlah part 2 3 sampai mana part yang terlarat.. hehehe.. nak balik daa.. gambar, nanti aku kumpul dulu.. kalau xde, kat fb je laa...

10 Negara Terbesar Dunia


Jom tengok peta dunia ni... bandingkan kepadatan penduduk dalam negara2 terbesar kat dunia ni... oh.. untuk pengetahuan, Malaysia yang kita cintai ni hanya berkeluasan taksilap taksampai 400 000km persegi.. kalau taksilap laa... kalau salah, betulkan ea... dan penduduk kita sudah mencecah lebih 30juta orang... rasa2 padat ke tak? hehehe... ko tengok Australia.. penduduk dia 20juta je.. tapi tersenarai antara negara terbesar kat dunia ni...



sumber berita tak penting tapi menarik :
Harian Metro

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."