Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

09 April 2014

Sesekali Tunjuk Kemarahan, Apa Salahnya...


Assalamualaikum....

pagi2 lagi dah meroyan bukak blog nak update kan... huhuhu... aku dalam keadaan marah ni... pasal tu la laju je tangan ni nak menaip...

semalam, masa pergi kerja, aku tertinggal handphone aku dalam kereta.. takpelah... bukan sekali dua aku tertinggal/terlupa bawak handphone pegi keja... dah banyak kali... dah tu, kereta kan akak aku pakai... so, takdapatlah aku nak amek handphone.. tunggu je lah sampai habis kerja... dulu2 boleh lah, kalau tertinggal handphone ke, barang ke.. punch card dulu, pastu gigih balik rumah balik... rumah dekat...

yang buat aku hangen tu.... semalam akak aku nak pergi swimming... suruh aku bawak kunci spare sebab dia nak tinggalkan kereta kat tepi bangunan ofis aku, pastu dia naik kereta member dia teros pergi.. tu aku tak kesah lagi laa.. yang aku kesahkan, mana pulak pergi handphone aku ni?? kan aku letak dalam kereta.. penat aku memunggah mencari.. nak tanya akak aku, nak tanya pakai apa? takpela.. balik je la dulu...

sebelum balik, singgah rumah makngah amek barang... siap2 makan semua, aku pon balik laaa.... sampai rumah, eh... tak balik lagi akak aku ni... tengok rumah, tak macam yang aku tinggalkan pagi tadi... agaknya akak aku balik rumah dulu kot... hmm...

dalam pukul 9 lebih tu dia balik.. masa tu aku terlupa lagi nak tanya pasal handphone... dia dah tidur, baru aku teringat.. (tau pon penat.. balik2 terus tidur je..) aku tanya dia mana handphone? dia cakap dalam beg lagi 1.. aku tanya mana beg tu? dengan slumbernya dia jawab, aku tertinggal kat sekolah....

haaa.... korang rasa?? aku pon naik hangen je laa.. "yang ko pergi keluarkan handphone aku dari kereta tu buat apa? biarkan je la dalam kereta..!! takkan la sampai 2 hari aku tak bawak handphone pegi ofis.. susah lah macam ni..."

memang aku marah gila.. yang dikeluarkan handphone tu buat apa? biarkan je la dalam kereta... dibuatnya hilang handphone aku tu... aku tau lah handphone cabuk je... haishhh.. geram tak tau nak kata apa... sekarang ni sejak kat tempat baru, handphone tu kena selalu ada.. bukan apa, senang aku nak mesej call pegawai2 aku.. masing2 bukan selalu ada kat ofis...

pagi ni, aku memang tak cakap pape.. aku diam je.... bawak kereta pon aku taknak... muka memang tarik muka 14 laa.. saja je aku buat macam tu... dia punya lorat nak pergi swimming tu sampai semua benda dia lupa...

aku pon kira careless jugaklah sebab tertinggal handphone.. tapi barang tertinggal tu barang aku, bukan barang orang lain... kalau hilang pon, salah aku sendiri.. ni dia tinggalkan handphone aku kat sekolah, kalau hilang macam mana? dulu kunci kereta, tinggal kat kantin sekolah.. sekolah jugak... hmmmm....

tadi sebelum keluar kereta, akak aku tanya.. nak pakai handphone dia dulu tak.. aku cakap, "tak payah, bawak balik handphone aku"..  nampak tak gaya orang marah? huhuhu... sesekali tunjukkan apa salahnya..


7 ulasan:

wanna berkata...

patutlah aku call, tak angkat2, aku ingatkan marah dekat aku..

jangan marah ya li.. :)

LiaNa YuSoF berkata...

yeke wana.. adehh.. tu yg aku lg bengkek tu... huhuhu.. kan dah susah haa.. org2 call aku xberangkat.. dia bkn tolong angkatkan pon... huhu..

Ifa berkata...

pttla snyp je wasap.. ntah ape2 cekgu tu..huhu.. lau ak pn ak melanton..

li, nape tarik 14.. mmg 14 ea.. 12 ke 13 ke boleh x..


li, watla font kaler tulisan kaler putih, senang baca.. hehehe

LiaNa YuSoF berkata...

moos... ntah, bole je nak tarik 25 50. tp nanti nmpk huduh sangat muka... hahaha.. tarik sikit2 cukup laa.. hak3..

tu laa.. aku pon sakit mata gak nak baca.. hahaha.. ok, t aku kasi tukar naa..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

kalau aku mmg marah giler la..mlm tu gak suh amek hp kt sekolah..

zal88 berkata...

klu ak pun mrh gler..klu 1 ari xpe gak..huhu..a'ah li..tkr wrna font..

LiaNa YuSoF berkata...

timah : dia balik pon dah lambat.. balik2 je teros tido.. xsempat nak hambur marah lebih2.. teros keluar bilik, taktutup lampu.. pastu dgr dia bangun tutup lampu.. lg la aku hangen.. bkn nk ckp sory ke ape.. teros merajuk tdo kat sofa.. huhuhu..

leha : aku dah try tukar warna font laa.. tp mcm sakit mata jgk.. maybe background terang sgt.. so aku bold je laa.. hehehe...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."