Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

07 April 2014

Alhamdulillah.. Selesai semuanya...


Assalamualaikum...

Alhamdulillah... selesai sudah majlis sambut menantu keluarga kami.. minta maaf la sebab tak menjemput pun... jemput yang rapat2 je.. aku ni segan nak jemput ramai2.. yelah, bukan majlis sendiri.. hehehe..

kenduri nya semalam, jadi kenapa aku dah berada di ofis hari ni?? huhuhu... penat gila... aku bernasib baik sebab migrain tak datang menjengah.. kalau tak, habis lah aku... akak aku kan cikgu.. jadi mana pulak dia nak bercuti... aku pun terpaksalah berkorban.. akak aku senang je.. ko nak cuti, balik kampung, naik lah bas... ek elehhhhh.. kerek je ayat dia.. huhuhu... mulut cakap, aku malas nak naik bas, fobia.. dalam hati cakap, amboi amboi amboi... sedap je cakap camtu.. kereta aku kot... cis2!!.. tapi cakap dalam hati je laaa... T_T

tema kami campur2 suka hati... hahaha... mula2 kata tiffiny blue, lepastu tukar mint green.. bila hari kejadian, sorang pon tak pakai warna mint green yg sebenar.. hahahaha.. kelakor betol.. tapi kebanyakkan pakai biru dan hijau.. oklah tu.. jadi lah dari takde..

majlis berjalan lancar.. lancar lah kot.. sebab tak hujan... lauk pon cukup... berlebih sikit... cuma nasi je habis... 2 periuk besar habis, masak lain lagi seperiuk + rice cooker kecik... pak sidang yang diupah untuk jadi tukang masak tu aku tengok macam lorat sikit.. menyampah gila dengan dia sebab dia dok arah2 orang buat kerja kemain lagi.. yang aku geram, dia dok arah2 bapak aku.. amboi.... dia tak tau ke orang yang dia arah2 tu bapak aku.. haishhh.. geram2!! adik aku yang tengah pusing2 mesin perah santan pon naik geram sambil jeling2 buat muka sakit hati... yang masak nasi pakai rice cooker kecik tu, dia lah suruh aku.. aku dah le tengah kelam kabut kat depan, konon nak ke belakang nak amek barang, eh eh.. tiba2 dia suruh aku masak nasi.. nasib baik dia cakap elok2.. kalau x, memang aku cakap, sorilah, saya sibuk.. hahaha.. eh lupa.. kali ni tak masak nasi minyak pon.. nasi putih je.. boleh tahan laku jugak nasi putih.. hehehe..

macam biasa, takde kendarat.. adehh... tapi kerja2 kendarat ni budak2 skolah yang buat.. hehe.. sepupu2 lelaki yang diupah.. diupah ok, kalau tak upah, mana datang rajin nya.. paklang kasi rm10, makteh kasi rm5.. aku tak jadi jadi kendarat kali ni.. hehehe.. pandai tak aku ngelat buat benda lain.. sebenarnya kaki aku dah sakit.. tumit rasa nak pecah je.. dah tu kaki ni kehulu ke hilir, tawaf 1 rumah bape kali sehari... aku tolong pakngah kat meja makan pengantin je.. tolonglah angkat2 pinggan kotor sikit.. akak aku yang banyak tolong angkat pinggan.. sebab tu dia bising.. hehehe.. katanya takde pon yang tolong.. nasib baik ada 2 orang makcik taman depan tu tolong angkat2 pinggan.. tukar air dalam kendi semua.. kalau tak, memang aku lah kan yang kena tolong.. kikiki..

yang best kenduri kali ni, dapat bergambar 1 family semua... atok & nenek duduk kat kerusi pengantin, pengantin berdiri kat sebelah macam pengapit, then anak2 cucu2 ni bersepah la berdiri duduk semua.. hahaha.. best2!! seronok.. tak boleh blah, mak aku... dalam sakit2 kaki tu, tiba2 dia datang dok depan aku sebab nak muka dia pon ada dalam gambar yang ada atok nenek tu... hahaha.. kalau ikot gambar sebelum tu, bergambar adik beradik je.. atok nenek takde.. time bergambar dengan anak buah, tiba2 photographer tu pergi tarik nenek dengan atok bergambar sekali... hahaha.. riuh rendah lah apa lagi.. nenek aku dah buat muka dah.. yelah, malu sebab kena jadi pengantin.. hahaha...

adoii.. sampai ke petang aku dok taip entry ni saje.. nak taip, ada je surat masuk.. baru taip 1 perenggan, emel pulak masuk... taip lagi 1 perenggan, timbalan pulak masuk.. cepat2 tutup.. haha.. kantoi plak kang... "eh, awak ada blog?" hahaha.. oklah.. nanti2 kalau rajin, aku buatlah part 2 3 sampai mana part yang terlarat.. hehehe.. nak balik daa.. gambar, nanti aku kumpul dulu.. kalau xde, kat fb je laa...

4 ulasan:

wanna berkata...

meriah nya.. rugi aku tak pergi, sori sangat2 lily..

tak sangka nak demam teruk.. sampai sekarang rasa bersalah sangat2..

LiaNa YuSoF berkata...

ala wana.. xyah la rasa bersalah.. xpe.. cikpeah ngn cikros jiran makngah dah wakilkan rewang utk ko.. hehehe...

aku rasa kalau ko ada, mesti ko suka nak buat kerja2 kendarat merangkap tukang angkat pinggan + tukar air kendi.. aku takde geng sbb tu aku malas nak buat.. kalau ko ada, mesti aku semangat sikit... cewahhh.. hahaha... xpe2.. next kenduri, kenduri pakcik, ko dialu2kan datang ye..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

wah bestnye..meriah gitu..aku pn nk mintak maaf lah xmai ye li..wana xmai, aku pun xmai la..hehehe

kalau aku mmg dh benti wt keje2 kendarat ni..ckup lah time sepupu2 kawen..la ni..xmo dah..huhuhu

LiaNa YuSoF berkata...

hehe. aku rasa kemeriahan tu bila time bergambar... semua ada kecuali nazim.. alahai.. kesian dia.. nk buat camane.. ahad kenduri, isnin tu dia exam.. tpaksalah berkorban.. hehe.. terasa gak la ketiadaan nazim tu.. kalau x, dia la yg paling havoc..

eh, ko ada sorg je lagi sebelum benti wat2 keja kendarat ni... hahaha..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."