Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

15 Disember 2014

KakCik Bertunang Sudahhhh....


Assalamualaikum...

meh la update sikit pasal adik kite bertunang aritu.. hihihi.... ada benda best, ada benda yang takbest.... yang takbest nya, mak tak sihat... mak memang tak dapat buat apa pun... dia terbaring je.. lagi kesian, tak dilayan sangat sebab masing2 dah sibuk kat dapur, kat depan, kat belakang... ada laa jengah2 sekejap tengok mak... dia batuk2 tu sapukan minyak... suruh dia tidur... kain baju dia semua memang along da settle kan siap2... tinggal dia nak sarung je... aku bila dah settle mekap kan kakcik, teros mandi... dah mandi baru dapatkan mak... tolong dia pakai baju semua... sedih woo tengok mak macam tu... tapi nak buat macam mana.... nak cancel majlis, tak boleh... xpela.. lagipun ramai yang menolong... nenek datang tidur.. makngah datang malam sebelum kenduri... yang lain2 semua datang pagi kenduri.. lepas subuh kitorang start masak...

lauk untuk hari tu, asam pedas ikan parang, acar kampung, ayam goreng berempah, sambal belacan mangga, ulam2... makteh bawak kupang masak lemak dengan sayur keladi & kerabu mangga... along buat agar2, nekcik pon bawak agar2... nenek bagi buah nangka bosar godang... penuh 1 tray... dan buah tembikai.... minuman, air tebu... (mentang2 tokey air tebu... hahaha)

yang bestnya, kami adik beradik saling bekerjasama laa untuk kenduri ni... along dengan pelamin nya... tolong bungkus2 goodies bag... ohye, kali ni buat goodies bag xbanyak... sebab aku nak jugak bawak balik bagi kengkawan, skali tengok dah habis..... cehhh.... dulu masa along sampai terbuang2... huhuhu... bab beli barang ngan cuci siang ikan ayam semua memang aku xbuat... semua along buat.. biarkan... dia tengah rajin... hahahaha...

aku tolong di dapur... mendengar arahan je... ok, nak apa?? mana nak kena blend?? mana nak kena cuci?? yang lain2, ayah, nenek, makngah dengan pakngah settle kan... kat depan pon along dengan tunang dia yang setup kan... kali ni memang relax sikit... maybe dah pernah buat sekali.. so dah tau ape nak kena buat...

kali ni adik aku dengan yakin nya suruh aku mekap dia... haishhhh.... risau betul aku... aku mana reti sangat.... seminggu dua tu laa aku sibuk tengok cara nak mekap kat youtube, kat IG bagai.... nasib baik jadi... nazira pon tolong2 jugak bab mekap... walaupun tak berapa nampak (kata nak natural kan... hehehe) tapi, boleh laaa.... padan muka kakcik, masa testing aku pakai span.. la ni up sikit, semua aku tenyeh2 muka dia pakai berus (bukan berus jamban eaa).... thanks la kat wana dok bagi aku segala mak nenek berus mekap dulu... baru la ni menggunakannya.. terkial2 jugak laaa.... hahaha...

dah laaa.. layan gambar je laaa...

penat oii buat menda alah ni.......

hasil rekaan along... dia bab2 ni memang suka....

keluarga pihak lelaki...

sebelah kiri atuk, kanan ayah kuuu... hehe.. sebelah ayah & pakcik muka taknampak kaki terjulur tu tok sidang...

tu diaaa budak gatal nak kawen... hahaha....

ada gambar bertiga je... yang lain tah pegi ke mana....

tengok muka mak... pucat jeee... suruh senyum pon tak bermaya..... huhuhu....




2 ulasan:

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

tahniah kak cik..cantik mini pelamin..bley buat bisnes ni..

Hustler berkata...

Tahniah kakcik. (even tak kenal pong kak cik nih sape) Wahahaha...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."