Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

27 November 2014


Assalamualaikum...

lately ni aku asyik cerita pasal kerja je kan..... korang pon dah boring gamak nya.. cerita pasal life aku langsung takde.. huhuhu.... ala, life aku biasa2 je.. takde yang menarik pon... takde lagi orang datang meminang... huhuhu... nanti kalau ada, aku bagitau eaaa... (bila la tu gamaknya...)

nak cerita pasal kerja lagi ni... korang kalau dah boring, aku tak paksa baca.. ok, apa perkara yang best, yang aku lalui sepanjang genap 3 minggu aku di tempat baru ni... nak kata best semua nya tak juga... aku masih lagi kena balik lambat.. cuma kali ni, bukan sebab bersungguh2 siapkan kerja, tapi menunggu bos ni... bila nak balik.. bila nak balik.... sepanjang masa menunggu tu, aku layanla pape yang ada.. fb ke.. youtube ke.. apa2 je laaa.. tu beza nya... semalam aku balik pukul 8mlm.. menunggu bos ni.. ingatkan dia siapkan kerja.. rupanya dia layan bola kat dalam... terlepas aku nak tengok malaysia vs thailand... huh!!

pastu, aku dah tak kena kulukilir lagi dah... kumpul maklumbalas, cari surat, cari fail, cari pegawai, cari staf, cari barang... takde daa... dan kebarangkalian badan aku naik lagi 2x ganda nampak nya cerah... huhuhu... tapi xpe, asalkan tak stress...

cumanya, aku perlu lebih hati2, lebih teliti, lebih banyak belajar lagi... yelah, aku dari bhgn IT, belajar skop kerja orang2 IT, lepastu kewangan, belajar benda2 kewangan.. la ni, aku kena tau semua nya... dari A to Z, dari pengurusan, IT, operasi.. semuanya laaa... adoii... takpe, slow2 belajar... kerja ni memang kena banyak belajar... kena ada pengetahuan...

oklaaa.. aku tutup cerita bab kerja... harap2 xdelah benda2 yang menyakitkan hati aku lagi pasni..

cerita pasal family plak.. aku ni susah hati pikirkan mak aku... tahun ni dia asyik sakit je... dah baik sekejap, sakit balik... risau aku... ape lagi cara nak buat ni... dah bawak berubat pon tak jalan... ni bawak pegi hospital, check darah semua.. hari ni pegi amek keputusan... taktau laa apa keputusannya... korang doakan mak aku sihat ea... tak tahan tengok dia mengerang je... kesian.. kadang2 rasa geram pon ada... tapi orang sakit kan, orang tua pulak tu... perangai dah jadi macam budak2 balik... makan taknak.. kalau cakap lebih sikit, sentap... ntah laaa.... mungkin Allah nak duga aku adik beradik, boleh ke tak jaga mak.. Insha Allah... aku memang nak sangat jaga mak.. tapi tu laaa... tuntutan kerja lagi... mak aku ni kalau sakit, dia lain macam sikit... memang aku kena bersabar 20x ganda... takpela.. aku selalu doa, Allah bagi kesihatan yang baik untuk mak...

mak kena operate tukar kanta mata bulan12 ni... sepatutnya 16hb.. tapi hospital cepatkan tarikh ke 8hb.. adik aku pulak nak bertunang 7hb... haiiii.... memang sangat menduga kesabaran jugaklaa... mak pon tengah tak sihat, nak buat kenduri lagi... ntahlaaa.... takpela... harap semuanya berjalan lancar.... aku taknak susah2 hati... nanti dapat penyakit pulak... pening memang pening... tapi takpelaa.. ikutkan je... bantu mana yang boleh.... korang doakan aku juga eaa...


Tiada ulasan:

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."