Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

13 Februari 2014

Senarai Rasmi 25 Pemain Skuad Kebangsaan (Harimau Malaya)


Assalamualaikum...

Dah lama aku tak update pasal bola kan? kan? kan? hahahaha... orang lain sibuk layan EPL (pagi2 buta tadi ada perlawanan MU menentang Arsenal kan? seri 0-0 kan...?) aku tak kuasa kot nak layan2 semua tu... huhuhu... bukan tak minat, kan aku memang minat bola.. tapi aku lagi suka layan game pemain2 Malaysia dari tengok orang2 putih nun.. hehehe.. aku layan Harimau Malaya dan Harimau Selatan Muda je.. lantak la orang nak kata pemain Malaysia main macam ape pon.. sebab apa?

takde sebab pon.. hehehe.. kalau liga2 dalam Malaysia ni, tak kira la Liga Perdana ke, Liga Malaysia ke, Liga FAM ke, aku malas nak tengok melainkan final je.. nanti aku jugak yang sakit hati kan kalau aku pilih mana2 pasukan sebagai pilihan.. jadi, tak payah ambik tau. senang!

sakit hati tu bukan sebab pemain2.. tapi sebab penyokong2 yang konon2 fanatik ni.. yang bagi aku sangat poyo menunjukkan kononnya team dia la yang paling hebat... tu tak kisah lagi, team dia xlawan pon, dia boleh kondem team lain yang berlawan... pastu kondem pulak penyokong yang menyokong team tu.. menyibuk sangat kan?? ada tu, semangat kenegerian tu yang terlebih sangat.. (ish ish ish... takmo2.. takmo macam tu...) tu la situasi yang melanda Malaysia sekarang.. pasal penyokong, banyak dah persatuan bola ni kena denda.. haishh... pelik betol.. tu penyokong ke penyangak? (ambik ayat dalam paper.. hahaha)

bagi yang terasa tu, jangan kecam aku... ni blog aku kan.. suka hati aku lah nak cakap apa... hahahaha..

ok, balik semula pasal tajuk di atas, aku memang excited nak tau siapakah pilihan OKS dalam skuad kebangsaan tahun ni.. kalau dulu, asyik2 muka tu je.. kali ni, ada jugak muka2 yang sama.. tapi aku sangat2 suka bila pemain2 lama dimasukkan semula.. mereka adalah :-

  1. Baddrol Bakhtiar
  2. Farizal Marlias
  3. S. Kunanlan
  4. Bunyamin Umar
  5. Safee Sali
  6. Mahalli Jasuli
  7. Amri Yahyah
  8. Aidil Zafuan
  9. Norshahrul Idlan Talaha
  10. Safiq Rahim
  11. Shakir Shaari
  12. Fadhli Shas
  13. Nazrin Nawi
  14. Azamuddin Akil
  15. Hafiz Kamal
  16. Razman Roslan
  17. Khairul Azhan
  18. Khairul Fahmi Che Mat
  19. Badhri Radzi
  20. Fakhri Shaarani
  21. Zubir Azmi
  22. Putera Nadher
  23. Amiridzwan Taj
  24. Bobby Gonzales
  25. Nazmi Faiz Mansor



dan 7 pemain yang menunggu :-

  1. K. Gurusamy
  2. Azmi Muslim
  3. Izham Tarmizi
  4. Christie Jayaseelan
  5. Affizie Faizal Mamat
  6. Venice Elphie
  7. Helmi Remeli

menarik kan senarai pemain kali ni... hehehehe.. yang aku bold tu, yang aku suka... hehehehe.. (suka sebab prestasi dan kelincahan diorang ea...) thooorrrbaik Dato' Ong Kim Swee..

oklah, nantikan senarai 20 orang pemain yang terpilih untuk perlawanan antarabangsa menentang Filipina 1 Mac ni, dan perlawanan kelayakan Piala Asia 2015 pada 5 Mac ni, Malaysia (Harimau Malaya) menentang Yaman... doakan yang terbaik untuk mereka..


psstt : kalau JDT pegi final mana2 liga, aku akan sokong.. ^_^Y peace no war!

3 ulasan:

Cik TTK berkata...

kenapa ko sokong jdt wei?rare nie..hehehe

LiaNa YuSoF berkata...

aku sokong JDT sbb ramai pemain2 yg aku suka dlm tu.. yg hebat2.. kecuali NSIT (dia hebat, tp attitude dia hmmm..)

Cik TTK berkata...

hahahahaa...rare betul..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."