Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

30 September 2013

Entri Meroyan


Assalamulaikum....

aku takde menda la nak citer... dan bosan tengok blog aku yang tak update2 seminggu.... eleh, baru tak update seminggu nak kecoh... ada tu 2 3 bulan tak update.. (teeeeettttt) hehehehe...

ok, nak share sikit pasal diri aku zaman kanak2 sampai sekarang... 1 hobi yang melekat kat aku sampai hari ni... MENYANYI...  ni semua orang suka buat kan... walaupun aku tak pernah dengar leha nyanyi.. tapi takkan leha takpernah nyanyi lagu Negaraku kan? hahahahahaha... leha, sekali je....... sekali je nak dengar ko menyanyi.... hahaha...

uppss... sori leha.... hahaha.. back to the story... cewahh... aku memang suka menyanyi.. dari kecik sampai besar... masa kecik2, kat rumah takde set karaoke... aku akan menyanyi bila ada jiran2 ajak karaoke.. dan masa tu umur aku dalam darjah 5 6 gitu... ceh, kecik2 dah gi karaoke kat rumah orang... hahaha... dah orang ajak, aku ngendeng le ape lagi... hehe...

rumah aku tingkat 12, jiran2 yang selalu ajak karaoke tu tingkat 11.. ada 2 rumah... pintu 1 dan pintu 4.. anak2 jiran ni lebih kurang baya2 aku je... ni geng2 main aku laa.... yang ajak2 karaoke tu, bukan nye anak2 jiran, tapi makpak diorang.. hahaha.. lagi2 pakcik pintu 1 tu... selalu ajak aku duet dan suruh aku nyanyi lagu Cindai... sporting kan? hahaha... dengan anak pakcik tu, selalu nyanyi lagu kumpulan Elite, Tamparan Wanita... hehehe... tah pape je bila ingat balik... cehh...

kalau pintu 4 tu, selalu karaoke dengan anak2 diorang... anak2 pakcik makcik ni ada sebaya dengan aku.. kat rumah pintu 4 ni aku selalu nyanyi lagu Siti Nordiana sebab diorang suka gila Siti Nordiana, Syura (aku suka lagu Candak) dan kumpulan Spin... hehe... nak2 lagu duet Achik dengan Nana... 

ok, dalam banyak2 lagu duet arwah Achik & Nana, korang suka lagu mana? adakah...


Menangis hati ini, ku juga bersimpati, hancurlah harapan ku, maafkan sayang...
Memori Berkasih

Usik mengusik semakin lama menjadi rindu.. Hati merindu Asyik merindu tersentuh rasa.. Tidak ku terduga timbullah sayang.. andai tak jumpa menjadi gundah....
Gurauan Berkasih

Rayu merayu pujuk memujuk aku tak tau aku jemu.. bukan ku mahu gagal bercinta tidak ku mahu hidup melarat
Resepi Berkasih

hehehe.. ke korang suka lagu bola2 api... ke tak suka langsung? hehehehe... takpelah... ada yang suka, ada yang taksuka... ikut masing2 la kan... selain tu, aku suka nyanyi lagu2 Siti Sarah... dan aku perasan, aku suka lagu2 duet... tak kisahlah sape pon... lagu lama, lagu baru... duet laki pompuan ke, duet laki dengan laki, pompuan dengan pompuan... janji duet.. 

sekarang, sejak2 dah habis sekolah, takpernah lagi karaoke kat rumah or rumah orang.. hehehe.. selalu karaoke kat pusat2 karaoke dan nyanyi dalam bilik air.. oklah, sudah2 la liana entri meroyan ko... ni la jadinya bila tangan nak menaip, tapi dalam kepala taktau nak pikir nak taip apa... jadi terhasil lah entri mengarut sebegini.. korang jangan bosan dengan blog aku ye.... hehehe...

*


*

lagu2 duet yang aku suka dengar sekarang:
1.Muara Hati - Dato' CT & Hafiz
2.Tulus - Aril AF7 & Terry
3.Cinta Itu Nyawa - Siti Sarah & Shuib

pasangan duet yang aku rasa paling semakin hari semakin serasi dengan aku:
Timah... hahahahaha... timah, bila kita nak nyanyi lagi lagu Ketawa Lagi?? Jalan berlenggang.. songkoknya mereng... sudahlah mereng sayang.. tersenyum pula... hahahahaha....


4 ulasan:

zal88 berkata...

aikk..apsl ttbe nama ak naik ni..:P

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. saje... tetiba teringat kt ko leha... hehehe..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

uwaaa...aku lagi dah rindu giler nak menyanyi...tulunnnn....

LiaNa YuSoF berkata...

ko beli la set karaoke, t aku dtg umah ko nyanyi kt umah ko.. eaa.... hahahahaha..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."