Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

01 Julai 2013

4 Tahun Sudah Usiamu...


Assalamualaikum.....

hari ni1 Julai 2013... cepat betul kan masa berlalu.... dan kita sedang menanti datangnya bulan Ramadhan... 10 hari lagi.... mudah-mudahan kita semua masih lagi berpeluang untuk berpuasa tahun ni.... In Sha Allah... Aminnn... (cewah... nak hadapi puasa, belum yakin lagi.. yelah.. mana tau kot2 taksempat... kot2 la esok ajal menjemput... TAPI, kalau raya... lepas raya tahun lepas dah buat persiapan.. ada tu baju dah siap dah... 3 4 pasang lagi... bertema bagai.... macam yakin je dapat sambut Syawal kan.. hahahaha... ok, just joking.. kalau ada yang terasa tu, maaf la ye... hehehe... aku belum buat apa2 persiapan raya lagi  ^_^ )

sebelum aku cerita, apa yang 4 tahun tu... terlebih dahulu (cewah..) aku nak ucapkan TAHNIAH kepada kawanku Leha dan Cekerol, kerana telah selamat mendapat zuriat... baby boy......... hehe... ada geng bola la Cekerol lepas ni... tahniah.......... Alhamdulillah, aku diberitahu ibu dan baby sihat... harap2 semuanya ok lepasni dan selamat berpantang Leha... hehehe... aku belum sempat nak pegi melawat, sebab katanya semalam belum dapat wad... takpe, aunty lily datang harini ye... hehe..

ok, berbalik kepada cerita sebenar... hari ni genap 4 tahun usia blog aku..... cehhhh... tu pon nak bagitau kan.... hahaha... haruslah! terasa macam bangga jugaklah, sebab aku mampu bertahan selama 4 tahun... yelah, kadang2 blogger ni semangat berblog tu kejap je... aku pon taktau kenapa aku boleh bertahan.. mungkin ni je medium sosial yang ada untuk aku bercerita tatkala aku berada di pejabat... yang lain semua dah kena block dan hanya boleh online masa rehat je...

blog aku ni, kadang2 ceritanya merepek.. (memang lebih kepada merepek la...) hehe.. bila rasa nak menaip, aku taip... bila rasa nak curah perasan, aku taip.. bila rasa marah, aku taip jugak.... dalam masa yang sama, aku dapat meningkatkan lagi skill menaip aku... hahaha.... (berlagak) betol wei... sejak aku kerja ni barulah aku perasan yang aku taip dah laju.. dah takpayah tengok keyboard langsung.... (ok, siapa nak belajar speedtyping dengan saya, angkat tangan!!)

walaupun nama blog aku diarymanja, kononnya macam diary lah... tapi taksemua cerita peribadi aku, aku jaja kat sini.. banyak lagi yang korang taktau pasal aku... hahahahaha (gelak jahat) eh, takdelah.... cerita yang terlalu peribadi, buat apa nak jaja kat orang.. sendiri simpan sudah... kan? apa yang aku tulis kat sini, semua untuk dikongsi, untuk tanya pendapat, pandangan dan meluah perasan.. tu je.... kadang2 tu, mengumpat... hahaha... 

oklah, harapnya diarymanja akan bertahan... sampailah aku kahwin.. lepastu dapat anak... anak dah pandai jalan... dah sekolah... tambah anak lagi.... dan lagi... dan lagi... 4 cukuplah... lepastu anak2 dah habis belajar.... diorang pon akan kahwin.... aku dapat cucu.... ehh??? berangan kan... hahahaha... ntah sempat ntah tidak.... kononnya, blog ini untuk tatapan dioranglah dikemudian hari.... hahahahahaha.... sudah2!! merepek je kerja aku.... 

ok, macam mana?? harap2 aku dapat buat korang tersenyum hari ni... hehehe.. ^_^

3 ulasan:

Hustler berkata...

selamat ulang tahun yang ke 4 cik blog... lalalalala

Ifa berkata...

ahaha..comel je.. slamat ulang tahun cik blog manja.. hihi

LiaNa YuSoF berkata...

Mawi : time kasih inchik hustler.. hik3

Moos : hehe... time kasih mak buyung..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."