Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

24 Jun 2013

Saya Setuju! Anda Bagaimana?


KLIK CEPAT UNTUK BUAT DUIT!!


CUEPACS syor bonus lebih sebulan setengah


Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) akan mencadangkan kepada kerajaan supaya bonus melebihi sebulan setengah gaji diberikan kepada lebih 1.4 juta kakitangan awam sempena pembentangan Bajet 2014 tahun ini.

Presidennya, Datuk Omar Osman, berkata daripada jumlah itu, pembayaran setengah bulan gaji kepada kakitangan awam terbabit dibuat sebelum menjelangnya perayaan Aidilfitri nanti.

“Bagaimanapun, jumlah sebenar pemberian bonus yang akan dicadangkan itu akan diputuskan dalam mesyuarat Kongres CUEPACS esok (hari ini) yang dianggotai 135 ahli di Wisma CUEPACS sebelum di bawa kepada kerajaan.

“Saya berharap kerajaan akan membayar (bonus) lebih sebulan setengah atau setidak-tidaknya kekal seperti 2012 iaitu sebanyak sebulan setengah gaji," katanya selepas merasmikan Persidangan Perwakilan CUEPACS Bahagian Melaka di sini, semalam.

Yang turut hadir, Setiausaha Agung CUEPACS, Lok Yim Pheng serta Pengerusi CUEPACS Bahagian Melaka, Md Salleh Majid.

Omar berkata, permohonan CUEPACS itu wajar dipertimbangkan kerana memikirkan keperluan kewangan tinggi kakitangan awam setiap kali menyambut musim perayaan. 



sumber : Berita Harian Online




KLIK CEPAT UNTUK BUAT DUIT!!

17 ulasan:

Ifa berkata...

ak pn stuju.. tp dh 5thun keje ni, mcm dh tau dh ape result bile tb ms nnti.. huhu.. cdngn n permohonan je beriye2 tp b'jy nye, hmmmm...

LiaNa YuSoF berkata...

hehehe.. tu lah... xpe, xdelah berharap sangat.. kalau nak bg, kita terima ye dak?? hehehe...

tp harap sangat bonus separuh gaji seperti yg diberi tahun lepas, diberi jugak tahun ni.. tahun ni raya nak pakai bajet lebih sikit.. huhuhu...

Hustler berkata...

Fwahhhh!! Tahun nih lebih cikit??? Tahniah2... ada knuri lebih2 cikit ke??? wahahahah Tettttt!!!

(macam tak masuk jek dengan tajuk komen nih??)

LiaNa YuSoF berkata...

apekah??

takde kenduri la mawi... nak penuhkan rumah je... umah aku tu kosong, boring aku menengoknye.. huhuhu.. tu yg nak pakai bajet lebih sikit.. (kalau dpt la...)

Hustler berkata...

Hahahaha.... ada 3k?? jom cempaka perabot... mesti full ruang tamu, dapo n bilik tido.. wakakaka :P

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

bagus kalau jadi benda tu, tp aku pn rase xdpt sbb kerajaan xde duit sudah..huhu

LiaNa YuSoF berkata...

mawi : cam penah dgr cempaka perabot tu.. err... 3k? tercekik aku mawi oii... hahaha.. aku nak penuhkan ruang tamu ngn ruang mkn je. bilik tido aku ngn dapor dah complete..

LiaNa YuSoF berkata...

timah : tu laa.. duit dah byk abes guna sebelum pilihanraya dan semasa pilihanraya.. taktau la dpt ke x.. kalau xdpt, nak buat camane... nasib badan.... huhuhu....

Hustler berkata...

Laaa..... dah ko kata nak penuhkan rumah, aku bagi la rege rumah complete.... hakhakhak...

lau ruang tamu n ruang makan, ta sampai la gamaknyer...

perabot cempaka, kat ampang.. depan tesco. ngeee... Cenggini~~ (y)

LiaNa YuSoF berkata...

hmm... jaoh jek dr ampang nak nganto ke putrajaya.. t kena caj penghantaran lagi..

Hustler berkata...

Caj penghantaran arituh ke putrajaya 50 hengget ciap pekerja anto pasang ciapkan dalam umah. :)

LiaNa YuSoF berkata...

rm50 ek? hmmmmm..... ok kot.. ehhh... bonus tu xtau dpt ke x, da berangan da nak beli mcm2.. hahaha... nantilah, kalau betol2 dpt, aku pergi survey kat sana...

Hustler berkata...

Lau tak dia 30 hengget.... tapi 30 hengget, anto tinggal gitu jek.... up lagik 20 hengget, ciap pekerja [pasanngkan dalam umah... ngeee...

oh oh oh jeb
oh oh oh jeb
oh oh oh jeb
oh oh oh oh auyy....

LiaNa YuSoF berkata...

ko menyanyi ke, meratap?? hahaha..

Hustler berkata...

Hahahaha.... bak emel.... aku tgh giler lagu nih.. wakakaka :P

LiaNa YuSoF berkata...

haa? lagu ape tu?

noory288@gmail.com

Hustler berkata...

Hahahahaha... dah emelkan dah... ngeeee

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."