Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

18 Jun 2013

Kerana mulut...




Bibir yang melengkapkan keseluruhan struktur mulut adalah satu senjata tajam yang dimiliki manusia. Namun perlu kita ingat yang senjata tajam ini juga mampu menjatuhkan si pemiliknya sendiri jika salah percaturan.

sumber : myMetro

********************************************************************************************************


lately ni, aku asyik sentap dek kerana mulut2 tajam manusia.... cewah.... manusia lah.... takkan binatang pulak kan.... hak3.... entahlah.... aku pon, asal benda yang kurang enak didengar je nak sentap.. adehh... hati tisu betol lah....aku bukannya apa.. aku boleh terima apa yang dikata, cuma aku tak berdaya nak balas balik.. ke tak berani?? huhuhu..

oklah, aku mengaku, aku tak berani... mungkin belum sampai tahap maksimum lagi.. kira apa yang dikatakan tu, aku sentap sekejap je lah.. lepastu ok.... takdelah sampai nak pi lempang orang tu....

tapi tu lah, bila aku sentap, aku tak melawan, hati aku pulak yang sakit...... huhu... sakit wooo.. rasa cam nak pi tumbuk dinding rasanya... geram!  lepastu merungut sorang2.. hmmm.... 

takpelah... maafkan je lah manusia tersebut... entah apa yang tak kena aku pon taktau lah... kalau bercakap tu, tak sinis dengan aku takboleh gamaknya... aku ada buat salah ke, dia kecik hati dengan aku ke, ehh... entahlah... yang pasti, aku bukan jenis nak melawan mulut dan akhirnya menjatuhkan air muka orang... tidak sesekali...  mak aku selalu pesan, biar orang buat kita, kita JANGAN buat orang... "tapi mak, kalau orang balas sikit, sampai mulut dia ternganga atau tak terjawab, pastu orang blah, boleh kan mak?? hak3"

10 ulasan:

Hustler berkata...

Haip2!! Jgn lawan sakap mak. Ngeeee

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha..

semalam aku test mak aku.. dia cerita ada sorang makcik ni, meniaga kuih.. mak aku ada la hantar kuih kat dia.. tp biasalah, meniaga kuih ni, bkn sume orang suka mkn kuih.. last2 mak aku ckp xnak hantar dah.. sebab banyak tak abes.. better buat kuih yang org order je.. pastu makcik tu ckp, "kuih taksedap pon ada orang order ke?" pergghh.. menyirap aku.. ayah aku pon jual pisang kat dia.. sebab dia pon meniaga pisang goreng.. dia dok mengata pisang yang ayah aku jual tu macam s*a*.... geram betol aku..

so aku ckp kat mak, "boleh tak orang nak g gerai dia, pastu usha2 kuih dia, pastu cakap, hmmm.. taksedaplah!, lepastu blah.. boleh tak??" hahaha... cam ape je aku.. tp mak aku ckp "ishh... takbaik.. nanti orang kata kita kurang ajar pulak..." adehhh...

eh, macam karangan lak komen aku ni.. hahahaha...

Hustler berkata...

Hahahahahaha... kannnnnnn..... byk mulut cam hape... padahal dengki, kueh tuh capt abis, then dia tak suke org punyer kueh abis... haram jaddu tol....

Hahahahaha.... lau aku tak tanya dah kat mak aku... tros jek aku beli, bawak nek, masukk dalam pinggan, then makan cikit, anto balik kat kedai, mintak duit, aku sakap kuih ta cedap... hahaha...

pastu aku balik, mak aku ngadu kat bapak aku, aku kena pelangkong pakai batang paip... wkakakaka.. memori btol..

LiaNa YuSoF berkata...

ko penah buat camtu ke? hahaha... dasat la....

Hustler berkata...

Hahahahaha.... dulu adik2 aku gelar aku adik tiri....

sebab ape yang aku buat selalunya tak mendapat tempat di hati family... wakakaka.... adik nombor 3 penah cakap malu ada abg cam aku, wakaka...

jahat, kepala angin, menonong, suke suki. eh buruk tol la pangai aku.. wakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

huhuhu... tp sekarang tak lagi kan?? hahaha... biasala tu... adik laki aku pon kdg2 camtu jugak.. tp dia penakut sikitla..

perangai seiring dengan usia.. makin tua, kuranglah sikit perangai bukan2 tu.. hehehe..

Hustler berkata...

Hahahahaha...... ntah ada lagik ke tak pangai tuh aku tak tawu la... ke orang dah tanak carik pasal ngan aku pon ye la kot... jadik penyakit jahat tuh bersembunyi sepenuhnyer... wakakaka....

Tapi yang ketara, bukan orang len jek pasan, aku sniri pasan. aku kuat membebel. wakakaka.... kang lepas aku da cakap tanpa henti, nnti aku cakap "haaaaaaa... kan dah membebel" nnti satu family aku buleh nyahut " tawuuuu takpe " pergh!!! sengal kan??

LiaNa YuSoF berkata...

bukan membebel... nasihat.... hahahaha...

ko boleh la geng dengan paklang aku... dia bukan membebel, dia bercerita.. kadang2 rasa cam ahli politik sedang bg ceramah.. dari mula start kereta, sampailah kereta berhenti di tempat yang dituju... bila berhenti, dia pon ckp.. "tamatlah sudah ceramah paklang hari ni.." hahahahaha..

Hustler berkata...

Hahahahhaa.... nak kata nasihat pon macam ye macam tak.... wakakaka...

Wahahahaha.... tade pulak aku macam tuh... wakakaka.... lau dalam keter aku sorang2, aku nyanyi, or bercakap dengan dshboard, wakakaka... lau aku dengan orang len, aku suh la orang tuh cakap tanpa henti... tapi aku diammmm jek... wakakaka....

selalunyer, mmg aku sorang ke bawak orang ke, mmg aku akan sorang2 jugak... sumer tidooooo~~

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha.. anggap je la memberi nasihat..

ok, aku termasuk dalam kategori yg tidur tu.. hahahaha....

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."