Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

17 Jun 2013

Adik Ver.2


Update lagi pasal adik.... hehehe....

tadi call Pizin.. macam sedih pulak.... tapi aku cover la kan.. hahahaha.. (apedaaa) otw nak ke dewan katanya... mak kata dia ada kawan2... kawan yang sama2 belajar kat teknik... sama2 dapat PPD, jurusan yang sama.. baguslah, takdelah dia mengagau sorang2 hari pertama ni.... si Pizin ni muka boleh tahan bengis.... susah nak mula tegur orang.. tapi lama2 ok dah... cuma kawan2 tu kena sekepala la... dia ni kepala angin sikit..

yang aku geram kat PPD sekarang ni, pelajar sem 1 ada yang tak dapat asrama.. boleh ke macam tu? lepastu bagi menumpang kat asrama seminggu sebelum dapat rumah sewa.... huh! tah apa2 tah.... kot ye pon, bagilah untuk sem 1 ni... bagi student tu biasakan diri dengan persekitaran PPD dulu... sok2 sem 2, tak bagi pon takpe.... (arrggghh.. dulu aku sem 2 pon takdapat asrama.. gara2 ada kes kat blok asrama, aras yang aku duduk tu, 1 aras tu, sorang je yang dapat... huh!)

tadi aku dah pesan kat Pizin... oleh sebab dia takdapat asrama, ayah dah bagi kebenaran untuk dia bawak motor... aku suruh dia carik rumah sewa kat lorong belakang sikit.. yelah, murah sikit lah dari duduk lorong depan.... ada motor kan..... 

harap dia oklah.... alah.... aku pon, nak risau sangat pulak... pandai2 lah dia nanti kan..... kawan2 ramai...... hahahaha... dulu aku boleh je, lagilah, takde kawan langsung dari sekolah yang sama... hari pertama dapat kenal roomate, hari kedua teros jumpa buddy.. melekat title buddy sampai sekarang.. hahahahaha... fuyooo.... dah dekat 7 tahun kita kawan lah farah..... hahahahaha...

oklah, sebelum aku mengarut lebih lagi, aku stop dulu lah.... dok tunggu auditor ni, tak tiba2 lagi.... hmmm......

14 ulasan:

zal88 berkata...

ish mcm tu lak PPD skrg ea
sian la bdk2 yg klau dari jauh2 tu kn

LiaNa YuSoF berkata...

tu la kan... tp td dah soh pizin wat rayuan.. dia kata taknak lah dok asrama... leceh... cehhhhh....

Hustler berkata...

Jalan dari taman nak ke poli skang sumer len.... hahaha... even lebih mesra pejalan kaki, tapi tetap byk bahaya... better nek moto la kot... ngeee....

Aku dok lorong 18 time sem 2. kurus kaw2 hari2 berlari gi kelas... wakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

aah.... aku pergi PD semalam.. nampak lain betol.. ada polymall la.. kat tiap2 lorong kat taman tu, ada je orang bukak gerai makan... dah tak susah mcm dulu...

hahaha.. adik aku dok lorong 17.. tp dia adalah kemudahan... ayah aku dah bekal sebijik moto kat dia.. anak laki sorang tu je... ape nak sume dapat... huhuhu... (akak dia yg jeles)

Hustler berkata...

Owh... Hahahaha... sebelah jek dengan lorong aku... lorong dioa ngan aku berkongsi tangki air besaarrrr kat ujung lorong.. hikhikhik....

Hahahaha... mmg kena pakai moto weh.... cian nnti itammm.... aku gelap giler penangan ari2 jalan lorong 18, hakhakhak....

LiaNa YuSoF berkata...

aku lalu sebelah tangki tu semalam.. hahahah... ala mawi.. dulu aku dok lorong 12 ari2 jln kaki.. siap jalan saing ngn anjing lagi.. hahaha.. (adeh, nasib baik anjing tu tak kejar.. kalau x, tak ckup tanah aku nak lari)

adik aku pon dah hitam.. semalam aku sound dia, suruh pakai pencuci muka.. muka dah terok..

Hustler berkata...

Hahahahaha... lorong 12 kena panjat bukettt.... Hahahaha....

anjing citu baik... ari2 dengar org ngaji kat skulah agame tuh... wakakaka....

muke teruk cane weh??? aku pasal pakai pencuci muke masa masuk poli la muke aku lobang2.... wakaka..... masa tak pakai dulu jambuuu jek, adik aku pon jeles... hakhakhak

LiaNa YuSoF berkata...

penat wei ari2 panjat bukit.. nak keluar rumah g kedai or pasar mlm pon, pikir 20x.. tp pasal lalu sebelah skola agama tu, sejuk sikit la ati ni... hahahaha..

terok sikit la.. muka kepenatan sebb orentasi, pastu tmbh berjerawat pulak.. haruslah muka tu nampak macam ape je.. aku soh dia pkai fair&lovely, dia marah plak.. macam pompuan katanye.. hahahaha.. kata nak cerah kan...

jambu ke? bila masa pulak ko nmpk jambu?? apesal aku tak perasan?? hahahahahahahaha....

Hustler berkata...

Hahahahaha... jambu disini tak bermaksud puteh hensem dan ala2 kpop okeh... wakakaka....

muke aku dulu jgn kata jerawat... bintik itam pon tade.. wakakaka... (mungkin sebab aku itam).

gatal2 pakai pencuci muke... nak.... macam diternak2 jerawat.... macam bulan dilanggar asteroid muke aku jadiknyer...

sampai la sem 3, aku berhasrat berhenti pakai pencuci muke sampai skang... eh.. ok la.... tapi kesan lobang2 jerawat... ta dapat di atasiii -_-''

hahahaha.... adik aku suh pakai fair n lovely pon aku marah... giler kefeminininan ko suh dia pakai.. wakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. ala, bukan ko pkai fair&lovely tiba2 ko bertukar jadi lembut..

aku start kerja ni muka makin terok.. huhuhu..

Hustler berkata...

Hahahaha..... ko pakai la sabun susu beras.... walaupun aku tak penah pakai, tapi macam ok jek aku tgk... berbanding produk2 yang dah tentu2 mmg ada chemical asasnyer.... mmg idok la aku suggest... wakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

tu la.. aku nak try tp tak try2 lg sabun susu beras tu.. nantilah.. skrg pon aku takpakai pape pencuci muka.. kesian tgok muka sendiri sbb byk kesan jerawat.. huhu...

Gda Hanum berkata...

beb..mase ko sem 1, kite se block kan? ade kes ape ekkk kat asrama? nape aku tak tau..hhahahahha

LiaNa YuSoF berkata...

laaa.. kan kes fire extinguisher.. tade sape yang mengaku buat keja mcm budak2 pi tekan menda alah tu sampai berdebu lantai... last2, sume orang kena.. cam hampeh... aku ada hantar borang asrama untuk sem seterusnya, tp xdpt.. pasal ni lah...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."