Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

16 Januari 2013

Ulang Tahun Bonda Sudah Tiba....


Assalamualaikum...

cuba korang sebut tajuk entry aku tu, gaya dia macam dalam cerita Ahmad Albab... yang tu Ulang Tahun Ayahanda Sudah Tiba.. aku saje tukar Bonda... hahahahaha...

19 Januari ni birthday mak... akak aku dah mesej aku semalam.. aku, dia dan kakcik akan kongsi duit belikan hadiah untuk mak.. selalu aku kongsi duit dengan kakcik je.. tapi tahun ni, akak aku yang usulkan cadangan ni.. satu petanda baik ni... hakhakhak....

seperti yang telah dirancang tahun lepas.. (amboi, tahun lepas dah siap2 rancang..) aku dengan kakcik dah plan nak bagi enpon kat mak... disebabkan mak sangat jealous bila aku dengan kakcik bagi ayah enpon kan.. (meh baca SINI) tapi tak tau lagi nak bagi enpon apa... mak aku pon boleh tahan cerewet jugak.. kitorang bagi ayah enpon touch skrin pon dia bising.. menyusahkan lah ape lah... 

dan seperti biasa.. adik aku la jadi mangsa pegi carik hadiah... hahahaha... aku bukan pandai sangat nak pilih2 ni... kang aku pilih diorang tak berkenan pulak... jadi pandai2 la diorang carik..

ha, korang dah pikir apa hadiah untuk hari jadi korang? eh.. kelakar pulak soalan aku ni.. hahahaha.. yelah, takkan nak paksa orang lain bagi hadiah untuk kita kan? kita belilah sendiri... reward untuk diri sendiri... hik3... aku dah pikir dah... wah! taksabar nak tunggu hari jadi sendiri.. hahahahaha..

selingan:

sapa tengok bola malam tadi? korang tengok game mana? Pahang lwn Negeri Sembilan atau Darul Takzim lwn Kelantan? aku tengok dua2.. tapi lebih kepada DTFC lwn Kelantan la... game best ni.. walaupun tak banyak jaringan gol.. okla tu... 1-1.. sama level je pon diorang ni.. 

aku pelik jugak prestasi pemain2 untuk Liga Super kali ni.. team A lawan team B, team A menang, team B lawan team C, team B menang, team A lawan team C, team C menang... apakah? prestasi turun naik yang susah nak dijangka.. 

tahniah pada pasukan Pahang yang mempertahankan rekod bersih tanpa kalah sepanjang liga berlangsung.. (alex! alex! hahaha..) dan tahniah jugak pada Apex sebab beraksi cemerlang malam tadi.. aku sampai berpikiran, Kelantan ni bertahan sebab ada Apex je.. yelah, game sebelum ni Apex takde, asyik kalah je.. malam tadi.. barulah nampak macam hidup sikit..

dan yang pasti jugak, aku bukan penyokong mana2 pasukan dalam Liga Malaysia... aku hanyalah penyokong Harimau Malaya dan Harimau Muda sahaja.. hehehe.. (jadi, orang Melaka yang kaya raya, yang taktau nak buat apa dengan harta yang ada, walaupun dah menderma dan di zakat, harta tu masih lagi bertimbun2, sila bentuk balik pasukan Melaka dan beli pemain2 yang tiptop dari kelab2 liga Malaysia.. hahahahahaha)

6 ulasan:

Ifa berkata...

ak ske bukak blog kau ni.. nk dgr lagu.. ceria je.. hehehe..

LiaNa YuSoF berkata...

kan kan... hehehe.. lagu sahabat untuk sahabat2 mendengarnya... hik3

zal88 berkata...

siap ade selingan lg tu yer..
awal apex msuk kje kn..sbb mmg apex je hrpn diorg..hehe.

kna tggu mlaka byk duit la bru leh bli pmain hrimau malaya ke pmain tiptop ke..

Gda Hanum berkata...

HAHAHAHAHHA..hey perli sultan saye ke....

LiaNa YuSoF berkata...

Gda : ehh.... mana ada la.. hahaha... aku nak orang2 kaya kat melaka ni mencontohi sultan ko.. naikkan semula nama pasukan bola sepak negeri.. kan ok macam tu.. malu dengan putrajaya kot, putrajaya pon dah ada kelab main liga premier.. hahaha..

Gda Hanum berkata...

hahahhahahhah.. tetttttttttttttt!! tettttttttttt!! tekan tekan buzzer!

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."