Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

25 Mei 2012

Jeles Sudahhh........


Assalamualaikum...

Hahaha... pagi2 da update blog.. semalam pon sama.... nampak sangat kan aku takde keja... hehehe.. eh, xdelah, bos xde.. cuti... jadi... takde benda sangat aku nak buat pon aduii..

ok, malam tadi adik aku call... dia cerita pasal hadiah hari jadi ayah... "kelakar la.... ayah tanya camane nak guna ni??" hahaha.. aku pon tergelak bila dengar.... tapi2!! ada benda yang takbest pulak berlaku.... ehhhh.... aku terlupa nak bagitau kan.. apa hadiah untuk ayah kan... ish2.. lupa pulak...

sebenarnya, aku telah memberi sepenuh kepercayaan dan kudrat adik aku, kakcik untuk mencari hadiah apa yang dia rasa sesuai nak bagi... dan dia telah mencadangkan untuk bagi handphone.. aku, takkesah kot.. sebab aku tengok handphone ayah pon dah teruk sangat je... dia ceruk mana semua dia redah bawak handphone dia... dalam kebun, pegi paya, pegi sungai.. kadang2 tu aku tengok berlumpur handhphone ayah... ishh2... (hobi ayah berkebun dan memancing)

kitorang takdelah nak bagi handphone mahal2... sebab adik aku pon belajar lagi.... nak harap aku sorang yang keluar duit, bulan ni takdapat lah sebab ada benda penting nak guna duit... tapi aku bagilah lebih sikit, kesian pulak adik aku.. 

jadi, adik aku cadang, takpayahlah beli mahal2.. beli yang skrin dan keypad dia besar sikit dari handphone lama... sebab ayah aku ni rabun dekat... aku cakap, "OK... tapi sila lah kau mencarinya ye cik... aku taksempat la.. lagipon kau lagi teror bab2 handphone ni." hehehehe...

handphone lama ayah

dan adik aku pon carilah handphone baru.. memang takmahal... murah je... "ayah, nanti kalau orang dah mampu, orang beli yang mahal pulak ea... huhuhu.."


harap ayah suka....

aku tanya kakcik, ayah suka tak? dia kata, sukalah... hehehe.. tapikan..... hmmm.. ada orang menjeles la.... mak aku lah, sape lagi.... huhu...aku dah agak dah... mungkin sebab tahun lepas, masa hari jadi ayah, mak pun dapat hadiah jugak.. sebab aku belikan jam tangan couple tu.. 

takpelah mak, tahun depan confirm dapat handphone jugak.. mak aku siap cakap, "harijadi mak takdapat apa pun..." nasib baik aku takde, kalau tak sentap jugak aku.. sebab aku dah bagi mak handbag untuk harijadi.. boleh pulak kata takdapat.. haishhh... mak.. mak.. tapi okla tu, ayah dapat HANDphone, mak dapat HANDbag... hahahahahahhaa....

aku ni, harijadi takpenah dapat hadiah dari family... tapi bila aku takbagi, kemain merungut masing2... ok, hadiah harijadi aku tahun ni, aku nak suruh adikberadik aku carik handphone ni.. sebab aku dah rindu giler nak pakai balik handphone ni..... hehehehehe...


ada lagi ke?? huhuhu....

fakta menarik : orang pertama yang pakai handphone dalam family aku adalah kakak aku.. dan handphone dia adalah, sebijik handphone kat atas ni.. hehehe...


11 ulasan:

Hustler berkata...

Aku ada satu model 3310 n dua model 3315. nak?? LAlalala.... Kat poli aku tuka2 pakai, wakakaka.. beli ngan duit kerja sebelum masuk poly. Masa tuh, aku beli sebijik 50 hengget. wakakaka.

adianiez AIDA berkata...

handphone pertama aida adalah pada tahun 1998 kot. handphone abah, dia bagi. motorola. bateri nyer punyer la besar!!! berat!!! mcm botol air budak... pegi dating dgn husben time tu, husben malu bila handphone aida tu bunyi ha ha ha...

LiaNa YuSoF berkata...

nak2!! ko beli rm50 kan, masa tu taon 2006.. jd ko jual kt aku rm5 je la.. sbb da 6taon kan... hahahaha.. ke bg free pon ok gak! hahaha...

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. nak tergelak bila teringat handphone dulu2... besor gedabok.. macam botol air.. hahaha..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

amboi, bg handphone..dahsyat..anak bapak..hehehe...

LiaNa YuSoF berkata...

ala.. hp biasa je timah... hehe

Hustler berkata...

50 hengget nilai std.... tapi aku dah upgrade LED len, ada auto lock, ada macam2 la, cuma taleh tambah memory, skrin kaler, ngan kamera jek...

aBoi berkata...

kalau aku pun lily, aku akan menjeles.. dapat handphone kot.. gadget tu.. hahaha

LiaNa YuSoF berkata...

hehehe.. ala... jgn la menjeles.. tu pon ati rasa cam takbest sbb takdapat belikan yang mahal sikit.. hmmm...

Pupel Liyana berkata...

hp pertama kita 3315 muahaha masa tu beli RM350 mahal siot :P

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha... selagi belum keja, kalau ratus2 tu da kira mahal gila.. tp da keja pon still gigil2 jugak nak beli barang ratus2.... hahaha.. *aku mmg kedekut sket*

hp 1 aku, beli masa sem 4 (gila lambat mampu beli.. haha) iaitu 5200.. *hp nak sama ngn buddy.. haha*

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."