Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

26 November 2012

Perkara Yang Tak Ada Kena Mengena Dengan Aku.. Tapi Aku..........


Assalamualaikum...

baru je berkesempatan nak buat entry.... tak ada la sibuk sangat, cuma ada benda yang nak dibuat, memandangkan minggu lepas aku cuti 2 hari kan... huhuhu...

ok, straight to the highway point.... berikut adalah perkara yang tak ada kena mengena dengan aku, yang berlaku sepanjang 2 minggu ni, tapi aku...... STRESS!

1.  sudah pon aku bagitau dalam entry yang lepas, yang maklong telah membuatkan mak aku pening kepala, gara2 dia sibuk nak carik jodoh untuk anak kawan baik dia.. mak aku dah bagi jawapan, cakap yang akak aku dah ada boipren... tapi tiba2 dia kata, "eh, liana? kau dah tanya liana??" ehhh.... apasal pulak nama aku yang terbabit ni... akak aku tak dapat, tiba2 aku jadi galang ganti nya.... apa desperate sangat ke budak laki tu? hahaha.. ahhhhhhh...... aku dah bagitau kan, aku taknak maklong jadi orang tengah, tepi, depan, belakang dalam pencarian jodoh aku, maka.... aku pon cakap aku taknak.. TAPI!! mak aku ni pon satu... apesal la pergi bagitau maklong yang aku taknak.. cakap lah bahasa elok sikit... cakap lah aku tak bersedia lagi ke... bohong le kata aku dah ada pakwe ke....... ape saje la! asalkan bukan taknak jawapannya... yela, budak laki tu ada degree... cakap taknak tu macam lah aku ni ada master phd berpangkat besar bagai sume... huhuhu... malu aku.. tapi nak buat macam mana.. benda dah jadi, terlajak perahu boleh diundur, terlajak bicara.. makin taksuka lah maklong kat aku... hmmm....

2.  seminggu mak dengan dekya dok dengan aku... tiba2 hari ni, bersendirian semula.. hmmm... takdelah stress pon, cuma..... lonely.. huhu..

3.  haaaa... tang ni kalau tak cerita, bukan peminat nama nya... penat aku terjerit2 malam tadi tengok bola.. last2, dikerjakan jugak.. 0-3 beb.. kat tempat sendiri.. malu betol.... banyak yang aku takpuas hati sebenarnya... selain dari prestasi pemain.. yang aku tengok, haisshh.. menyampahlah tengok! bila sepak mula je.. aku tercari2.. mana alex (azamuddin akil) dengan bad (Badrol Bakhtiar)?? laaa... apesal takmasukkan dulu.. kita lawan singapore kot.. sebelum ni mana pernah menang dengan singapore.. lagi aku takpuas hati, kenapa pemain2 favourite aku yang terang2 lagi bersuluh bercahaya mak aii tak ada dalam kesebelasan utama... tak pon dalam 22 nama pemain.. Muslim Ahmad, Asraruddin Putra Omar, Hai O, Indra Putra.. ramai kot... Piya.. yang sah2 paling teror dalam kelab masing2.. kenapa diorang yang tak dipilih.. hey!! geram betol aku dengan rajagopal ni.. lagi aku geram dengan safee sali ngan mat yo.. safiq pon tak menyerlah.. argghhh.. geram lah! jangan lah kata ni eksperimen ke... permulaan ke... walaupun aff 2010, game pertama Harimau Malaya kena bantai dengan indonesia 1-5.. lepas tu jadi juara... masa tu mungkin rezeki berpihak pada kita.. tapi takkan selama2nya nak berharap pada keajaiban kan... kena usaha dan buat betol2 la... hmmm... aku pulak yang terlebih emo.. huhu..

4.  ni lagi 1.. badminton terbuka hong kong.. perseorangan dan beregu lelaki, kalah.... penampilan pertama Dato' Lee Chong Wei lepas berkahwin.. teros tak bermaya ke Dato'? alahai... patutnya lebih bersemangat la kan... macam apex tu, dia banyak sangat nak pikir, sebab tengah sibuk2 nak aff, time tu la dia sibuk nak kahwin, macam takde tarikh lain kan... sebab tu dia tak fokus... kalau tak, Dato' dah boleh digelar raja segala super siries dah... juara terbuka jepun, india, malaysia, ape lagi ek... denmark kot.. kalau menang semalam, dah jadi juara 5 super siries untuk tahun ni.. tapi takpelah.. nak buat camane, bukan rezeki... aku takdelah stress sangat, cuma stress bila aku dah siap2 nak balik putrajaya, sekali ayah aku bukak pulak badminton.. dok melangok kejap... last2, kalah.. tak ke rugi masa aku... hmmmm....

5.  eh.. bila masa ek Aziz Satar bercerai? apesal aku taktau.. tup2 tau yang dia nak rujuk balik dengan bini dia.. dah bercerai, 6 ke.. 9 bulan tah.. oh, perkara ni, aku tak stress pon, cuma tertanya2 je... hehehe...

6.  nak manggis... nak manggis.... walaupun dapat jugak makan sikit masa pergi umah makngah minggu lepas, tapi tak cukup... aku nak lagi.... aku kalau takdapat, memang boleh stress dibuatnya.... nak.. tapi nak yang free la.. bukan yang aku beli... sebab kalau beli, tak bape feel makan nya.. hahaha.. mengada betol! betol la.. hari tu aku da try, beli rambutan kat pasar tani.. sekilo je pon.. tapi makan sikit je, walaupun sebelum tu tekak ni kemain nak makan... haishhh.. mengada betol tekak ni.. huhu..

7.  hmm.. tu je la kot.. hahahahaha...


13 ulasan:

aBoi berkata...

aku pun nak manggis.. nak manggisssss... hahaha


tapi aku nak durian crepe dulu.. kesian aku tak pernah rasa..hehe

bab cari jodoh tu..aku no comment..hahaha

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha... ala dayah, ko buat lempeng, lepastu letak isi durian kt tengah2.. kalau rajin, letak cream skit.. lepas tu bungkus lempeng tu.. tadaaa.. jadi la durian crepe ala malas2 gitu.. hahaha..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

lili, aku ade manggis sebiji, t aku bg ko ye..buat hilang mengidam tu..hehe

aku xtgk pn bola sbb otw blk dr kampung..tp mmg tertanya2 lah sape yg menang..kita kalah teruk ke?sedeynye..huhu

LiaNa YuSoF berkata...

wahh... nak2.. xkesahla sebijik pon.. hehehe..

hmm.. ntahlah.. rasa mcm teruk.. sbb 0 kan.. kalau 1-3 ke, 2-3 ke.. bole la terima.. huhu...

Hustler berkata...

Masuk gol yang kedua, trossssss!!! Tutup tibi!! haish!

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. aku gol pertama, ternganga mulut aku.. tetiba gol..

aku geram gak la ngn si apek tu... asal dia pakai tumbuk, org tepis je la, kuat sikit..

eh.. aku plak pandai2.. hehe...

Hustler berkata...

Aku tak salahkan apek, sumpah aku tawu pasaan keeper time tuh.... ko tgk balik vids dia, mana defender??? mana defends??? 3 org kot serang time tuh?? mana diorang?? mati la keeper mau lawan sorang2... tumbuk tuh salah satu cara nak defend n counter attack, mana tawu bole tuh melambung depan, boleh attack tros, tapi yerla, bola kan bulat, tak berapa kuat tumbukannyer, tuh yang masuk balik kawasan. Haish!!!

LiaNa YuSoF berkata...

hmmm.. tu la.. aah.. aku perasan jugak.. yg nampak kerja keras sikit si fadhli shas.. tu pon bolos jugak..

safee sali tak menyerlah langsung.. tp kwn2 dia nak bantu jugak dia dptkan bola.. defender singapore yg kawal safee memang bijak la.. tak kasi chance langsung..

kira 3minit masa tambahan utk babak kedua ko xtgok la? yg matyo nak jaringkan gol, tapi kena tiang.. sayang betol...

Hustler berkata...

Aku tgk 1st half jerk..... sakit ati tgk taleh nak score, geram jek... Percaturan King Goal dah leh dibaca S'ngapore, sebab awal2 King Gopal dah bagitawu, perancangan dia, Safee?? Kemon la.... Dulu mmg dia yang kecewakan Indonesia, Sebab tuh diorang dah amik player yang buleh jaga dak safee tuh, tgk la, tak bape minit safee sampai, berapa org yang ada depan safee??

Hahahaha... tutup tibi weh, mmg bengang tgk, Lau aku dok stadium, maunyer aku bakat kaunter tiket, wakakakaa

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. kalau aku, aku bakar tiket je la.. xbrani lagi nak buat vandalisme..

Hustler berkata...

Hahahahahahaha... comel giler bakar tiket?? tunjuk perasaan versi sopan, wakakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

hahahahaha... tu versi sopan ek? tak kesahlah, janji ada benda yg boleh dibakar.. hahahaha....

Hustler berkata...

yerk r.. wakakaka.... kire macam dah tak tawu nak wat ape dah, then trus bakar tiket, wahahaha...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."