Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

28 November 2012

Kali Ni Punya Kursus, Lagi Jauh~~~~~


Assalamualaikum.....

Hari ni hari rabu.... eh, macam budak tadika pulak.. hak3.. semangat aku bangun hari ni, pukul 5.30... teros masuk dapur, masak... sekarang ni, mood membekal semakin menebal.. wakakakah... dari malam tadi dok pikir, nak bawak ape esok.. nak bawak ape esok... (da macam bunyi, nak cari kayu.. nak cari kayu.. hahaha) last2, aku goreng mee untuk breakfast (mee goreng kosong je.. telur dengan sayur sikit ) dan sambal sardin + sayur kobis goreng untuk lunch.. tengok!! rajin tak aku? hahaha.. lepastu, gi sidai baju... lepastu solat subuh, lepastu gosok baju... gosok pulak baju korporat... bersungguh2 gosoknya.. last, berkedut jugak... apepontakboleh! eh, aku bebel2 ni macam tade kena mengena dengan tajuk di atas kan? hahahaha... 

okla... semalam aku dapat dah surat yang mengatakan aku kena pergi kursus... adoiii... aku rasa penat balik dari langkawi pon tak habis lagi... (poyo!) mana tak penat.. balik langkawi hari selasa, minggu depan hari rabu balik melaka... pastu minggu lepas balik melaka lagi sebab hantar mak.. minggu ni kursus pulak.... adoi... penat nya... aku macam takde masa berehat langsung.. eh, tipulah tak berehat kan.. masa cuti awal muharram tu kan dah berehat kat kampung.. tapi takde lah berehat mana pon... berehat yang aku maksudkan tu, aku duduk rumah, baring2 sambil tengok tv, tak pon baring sambil baca novel.. nikmat betol.. huhuhu..

kali ni kursus..... memang jauh... jauh sangat......... kat............ bandar...... Melaka.. hahahahahaha... banyak2, melaka yang dipilih... adehh.. tak kesahlah.. kang jauh2 susah pulak.. dah le transport tak disediakan...  biasalaaaa... aku kan orang KL, tak bape reti sangat jalan kat melaka ni... (errrrrrr....) hahahahahaha.... serius, aku masih lagi fail jalan2 kat bandar melaka.. pening kepala aku.. 

kursus ni, aku takdelah berharap dapat pergi.. sebabnya EO aku tanya bulan 11 aritu, nak pergi tak kursus ni.. kursus penulisan surat rasmi dan memo.. hahahaha.. dah 4 tahun kerja, baru ni nak belajar camane nak tulis surat dan memo.. apedaaa... tak kesahlah.. lagipun aku memang jarang buat surat.. selalu membetulkan surat2 orang.. aku pantang sikit tengok surat & memo serabut2 ni.. teros mintak softcopy, betolkan sendiri.. nak harap pegawai2 ni betolkan balik, hmmmm.... makan masa.. baik aku betolkan sendiri.. huhuhu... tengok agenda pon, macam best... tatabahasa, kesalahan umum penggunaan kata, aspek bahasa, macam2 lagi la... menarik kan? 

mula2 tu macam berat hati nak pergi.. tapi bila pikir2 balik.. baik pergi.. selain membanyakkan kursus aku tahun ni.. (pecah rekod peribadi kot.. lebih 20 hari..) boleh majukan diri.. ye tak? hehehe.. boleh carik jodoh sekali... ehh?? hahahahahaha....



13 ulasan:

zal88 berkata...

ar, tujuan yg last tu bleh jd no 1 kot..hehe..peh,byk tul krsus...

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

cayalah li, aku yg 7 ari pn xcukup, ko dh lbh 20 ari..syabas bete..hehe

amboi, sejak2 kes jodoh menjodoh ni, kemain awal lg ko bgn ye, siap msk byk menu..ade ape2 kah??hehe

LiaNa YuSoF berkata...

wo wo wo.... pantang aku tulis pasal jodoh ea.. laju je mengkeme2 ni.. hahaha..

ko ni timah... ko kena pahamkan ayat aku... mood membekal semakin menebal, ayat tersembunyi disitu, poket pula semakin menipis.. jadi harus berjimat cermat amalan mulia.. hahahahahaha... nanti 16hb nak kena balik kmpg lagi, ada kenduri.. pengsan~~~

Cik TTK berkata...

pergh...20 hari?aku ngam2 7 hari..paling banyak pon 2010, tu pon sebab kena induksi kan..tu lah paling lama dalam sejarah bekerja, 12 hari induksi umum + 3 hari induksi khusus..

LiaNa YuSoF berkata...

tu la.. aku pon taksangka... aku banyak join bengkel, kursus, sesi technology update kat bahagian aku.. tu yg jadi byk tu.. kursus luar pon banyak tahun ni.. 3x.. kalau x, sekali je setaon.. hehe..

Hustler berkata...

Jam berapa pagi da ko bangun?? Haish..... ta ngantuk ke?? wakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. tu tanya ke perli?

Cik TTK berkata...

siyes aku pon pelik ko bangun pepagi buat bekal ni..aku masakkan bekal laki aku pon aku bangun paling awal kul 6suku..tu paling awal tu, paling lambat toksah cakap lah..:) hahaha

Hustler berkata...

Hahahahaha... negatif tol ko nih kat aku.... aku tanya kot.. sebab aku penah bangun awal macam tuh, masa tuh dok gombak, tapi kije sah halam. tiap ari, balik kije, abis brite jek aku da tido.... tade life tol.. hahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

hmm.. ntah la.. slalu aku bangun kol 5.. mungkin sbb aku buat keja tak bape nak pantas, tu yg kena bangun awal... hahahahaha..

LiaNa YuSoF berkata...

mawi : hahaha.. sory la.. bkn negatif la.. sbb aku pelik ko tnya cmtu.. bg aku tu mcm perkara biasa kot.. hahahaha..

Hustler berkata...

Hahahahaha..... ape la yang pelik nyer?? pertanyaan jek tuh,, kihkihkih..... kira mmg jenis mangun pagi la ko nih?? hehehehe.. terbaikkk

LiaNa YuSoF berkata...

tapi kena ada bantuan alarm la.. kalau x, kelaut jugak.. kalau kt rumah family jgn harap nak bangun lambat2 ni.. hari2 ayah kejut bangun subuh.. pastu dengar dia baca yassin, xsampai hati nak tido balik.. huhu...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."