Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

19 November 2012

Ibu.. ibu.... engkaulah ratu hatiku....


Assalamualaikum...

wahhhh... dah berapa hari aku tak bukak blog.... tapi..... macam biasalah.. bukan ada yang update pon... tuttt..... hak3..

aku happy sangat... sebab mak sekarang ada kat rumah aku... mak kata nak duduk rumah aku seminggu... dia rasa boring terperap kat rumah (melaka)... tu yang dia nak ikut aku balik.. hihihi...

hari ni, pergi kerja dengan perut sedia kenyang.... sebab..... mak pagi2 dah masak lempeng kelapa cicah dengan kuah kari ayam.... nyum2.. kesian pulak kat mak... dia pulak susah2 masak... aku pulak memang jarang masak dan makan sebelum pergi kerja... selalu panaskan lauk je, lepas tu tapau ke ofis.. hari ni, pukul 7 makanan dah terhidang... bahagia sungguh...

harap mak tak bosan lah duduk rumah.. lagipun ada dekya sekali... mak cakap dia nak gunting kain.. nak menjahit.. oklah, sekurang2 nya adalah aktiviti nak buat... mak siap tanya kat aku nak makan apa... adehh.. apa2 je lah mak.. orang tak kisah... (kesian pulak mak yang kena masak.. hmm)

semalam mak tiba2 tanya.. masa tu tengah hujan lebat.. tv pon kena off sebab kilat guruh semua... mak tanya, "habis, kalau cuti.. hujan2 macam ni.. kau duduk rumah sorang2 je la...?" aku pon, "yelah mak.. dok rumah je la... nak pegi mana lagi....." dalam hati cakap, bosan kan mak? hahahaha...

lepas tu sembang2 pasal maklong.. mak tengah pening kepala sebab nak kena bagi jawapan kat maklong.. maklong suruh tanya, akak aku ada pakwe ke tak.. dia nak kenen2 kan dengan anak kawan dia... haishh... budak laki tu pon, baru habis belajar, baru keja, sibuk nak kahwin.. lepastu suruh mak carikan pulak tu... umur pulak sebaya aku... makngah macam taksetuju.. sebab dia kata kalau boleh carilah yang tua sikit... lepastu tiba2, "hah!! kenalkan dengan ko je la na!" haaaa... takpayah nak pandai2.. aku takde kena mengena dalam ini hal.. huhu..

oklah, aku ingat nak cuti 2 hari minggu ni... nak spend time dengan mak.. nak bawak mak jalan2, mak tak berapa sihat... dah banyak hari mak demam... datang sini pon bawak bekalan ubat.. tu pon aku paksa dia pegi klinik hari jumaat minggu lepas... risau aku mak asyik demam je.. aku takut benda2 lama datang balik.. aku bukanlah nak bersangka buruk, tapi.... nampak sangat... kadang2 rasa pelik, kenapa lah ada manusia yang hati busuk, tak boleh tengok orang senang... hmm... kami pon bukanlah kaya raya.. nak kata senang sangat pon tak jugak.. kami biasa2 je... tapi, masih nak dengki...

takpelah, doakan mak aku sihat2 sentiasa ye...


pssstt : hari ni bos bawak kuah durian dengan roti... pagi2 da suruh aku pegi panaskan kuah durian tu... kuah durian mak ngah bagi semalam pon tak makan lagi.. siap ada pulut lagi mak ngah bagi... haishhh.. sekarang ni asyik makan je... huhuhu....

20 ulasan:

aBoi berkata...

peh.. opis ko boleh panaskan kuah ke? bagus betul...

LiaNa YuSoF berkata...

masuk microwave la sayang.. hahaha..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

wah...nikmatnye hidup....aq plg suke bab mkn dh sedia..hehe

tang nk kenen2 tu aq mmg stuju sgtlah dienenkan dgn ko..
bujang sama bujang..laki dgn pempuan..sesuai sgtlah...hehe..

zal88 berkata...

same la timah..ak skong ape yg ko ckp tu..hehe
tang yg kenen tu pun ak lg suka sgt..xsbr sgt kn..=)

LiaNa YuSoF berkata...

eh... ni pasai pe citer kenen2 ni.. aku xnk masuk campur.. lagipun, maklong tu boleh je kata nak kenenkan aku ngn anak kawan dia.. tp kenapa dia pilih akak aku, padahal dia tau akak aku masih belajar dan tua setahun dari dak laki tu.. meh aku nyatakan sebab..

- maklong aku takbape berkenan dgn aku.. cara dia layan aku pon aku tau.. orang2 tua kan kalau taksuka seseorang, dia tunjuk kan ketidaksukaan tu.. berterus terang.. tak macam kita.. kutuk belakang..

- sebab aku takcantik lagi gemok.. akak aku kan cantik.. dia memang suka kat akak aku.. anak2 dia pon suka akak aku.. kalau aku takde pon takjadi kudis kat dia..

- mungkin sbb aku ni macam kasar kan.. orang2 tua kan suka pompuan2 lemah lembut.. manis.. rajin... aku? tiada ciri2 di atas..

- banyaklah lagi sebab2 nya.. penat jari aku nak taip semua...

sooo.. kalau makngah or mak aku suggest kat maklong suruh kenen kan budak tu dengan aku.. aku akan tolak mentah2.. sebab aku taknak maklong jadi orang tengah, tepi, depan, belakang dalam pencarian jodoh aku..

Hustler berkata...

Nahhhh!!! Luahan emosi dak Lia. Hihihihih.... skali dia bagi reason, lau dalam kertas resit, nih, mesti panjang resitnyer, kihkihkih

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha... terluah keemosian pulak (ade ke perkataan tu?) hahahahaha.. tak sedar pon aku sedang meluahkan emosi.. skali taip2 dah panjang lebar.. so, dah tertaip, biarkan je la.. wakaka..

Hustler berkata...

Hahahahahahaha........ keemosian katanyer... kihkihkih.... takpe la... mak kan ada.... lepak n luahkan pasaan kat mak le... kihkhikih... ajak gi makan me udang banjir kat gate 1 putrajaya tuh, fuhhh.. masyuukkk... udang beso2, byk dan murah, kihkihkih

LiaNa YuSoF berkata...

eh, ada ea... asal aku xtau ni.. huhu.. yg aku tau ada nasi kukus, nasi berianto.. xtau la pulak ada mee udang sedap kt situ..

Hustler berkata...

nasi berianto pon aku ta penah jumpe kat citu Lia, yang aku tawu, mee udang banjir, kopi O dia mmg cedap giler r, sate XXL, pergh!!! lunak dan empuk di makan, haish, macam nak turun putrajaya pulak malam nih, hahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

sate XXL pon aku xtau... adehh.. nasi berianto tu adalah beriani+tomato.. hahaha..

alaa... aku nak g umah makngah le mlm ni.. kalau x, leh ajak mak aku mkn kt situ.. ko ler ni.. wat aku terliur haaa... xpe2, esok lusa masih ada.. wahaha.

Hustler berkata...

Hahahahahaha... sumer kat citu jek Lia weh..... kan byk kedai... char kotew yang menakjubkan pon ada citu, pergh!! mmg terbaik, wakakaka...

giler la aku bab makan, ahakz!!

1st time dengar nasi berianto.. kihkihkih... macam tuh rupernyer, kihkihkih

LiaNa YuSoF berkata...

aku tau kt situ byk kedai makan.. cuma takpernah singgah.. lagipun kawasan tu susah nak parking.. tu yg malas nk g situ..

nak try la mee udang banjir tu.. terubat jugak kerinduan aku kt mee udang mak jah nanti.. huhuhu...

Hustler berkata...

Hahahahahaha.... parking tak susah la.. selalu aku pergi ada jek, ke ko yang tak reti parking?? kihkihkih...

sebgai promo dan dalam erti kata sopan, menganjing cikit, nah review nih, kihkihkih

http://hustler-empirestateofbudakdegil.blogspot.com/2011/11/wordle3-w3dned4y.html

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha..... ko saje je kan..

tapi, kalau tengok tekstur dan saiz udang, aku rasa kalah kot dgn mee udang mak jah.. mee udang mak jah lagi besar udang nya.. hahahaha...

hmm... bila la dapat makan mee udang ni.. huhuhu..

Hustler berkata...

Hahahahahaha... saje jek bako darah, kihkihkih...

jadik la, dari nak ke tempat mak jah tuh, dah berapa modal... kihkihkih.... tuh yang carik tempat ala2 jek tuh, wakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

tu la pasal.. nak ke mee udang mak jah je dah bole makan mee udang banjir bermangkuk2... hahaha..

Hustler berkata...

Hahahahaha... bijek pong, igtkan tak reti berpikir tadik, kihkihkih..... ko lepak umah mak ngah pulak kan?? aku ada p5 malam nih, kokak durian, wakakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

g umah tasha ea? wahh.. kemain nak dikokaknye durian.. hahaha.. dpt pulak isi kuning tebal... perghh!! sedap betol.. mkn utk aku skali ea.. hahaha..

aku nak rambutan.. manggis.. kalau ada, bagi sikit ea.. hak3..

Hustler berkata...

Hahahahahaha... yup, g umah beliau, ko lambat, rambutan dah abis, manggis pon abis, tinggal derian jek, kihkihkih

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."