Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

24 Oktober 2012

Sikit Lagi Nak Jadi Driver Bos..


Assalamualaikum..

hai..... dah hari rabu.... esok balik kampung.. yeayyyhhhhh!!! hoyeah2!! hahaha... suka sangat pulak.. padahal bukan dapat extra cuti pon... orang lain amek cuti esok ngn isnin, aku....? takdapat sebab sedang menanggung tugas kan.. 28 hari ko takboleh cuti pun aduii! takpe2.. tempoh 28 hari tu cukup sampai lepas cuti raya haji ni... lepastu, dah boleh cuti dah... ingat nak ambik cuti masa cuti deepavali dengan maal hijrah tu... straight seminggu.. wah.. heaven ko liana nak ambik cuti 3 hari... dapat ke?? macam bos ko bagi lak kan.... kang ada yang kena soal siasat pulak, "ada orang nak datang rumah ke?" "nak buat kenduri ke?" hmmmmm.....

tadi aku pegi servis kereta... konon lepas tu nak pegi cimb pulak... dan2 parking tepi jalan, handphone bunyi pulak... tengok skrin, alamak! puan! kenapa bos call pulak ni... bukan dia nak pegi meeting kat mampu ke sekarang... angkat call, bos kata takde driver pon... aduiiii... achaner ni... bos kata, orang unit kenderaan kata pa nya takde hantar borang pon... aik... memang la aku tak hantar, sebab aku faks je.. hak3.. ni mesti kes mesin faks buat hal ni.. tu yang borang aku pending kot.. haissshhhhh... "xpe la puan, saya pon dah nak sampai ofis ni, nanti saya hantar kan puan la pegi mampu". tu je cara aku nak tebus kecuaian aku, sebab aku rasa aku salah tengok jadual driver tu.. bos nak ke mampu, aku ingat bos pegi kdn... huhuhu...

sampai2 tempat bos menunggu, bos kata takpe la.. ada pemandu gantian hantarkan... huhuhu... fuhhhh... nasib baik.... soryla puan.. saya cuai hari ni... agaknya saya excited sangat nak balik kampung, tu yang saya dah tak fokus tu.... huhuhu... ampun ya puan....

liana........ fokus... fokus... haisshh.. ape la nak jadi dengan ko liana oiii.... nasib baik bos tak marah.. huhuhu...

7 ulasan:

Hustler berkata...

Hahahahaha.. Excited ada org nak dtg rumah lettew... wiki wiki.

LiaNa YuSoF berkata...

yela... mmg la ada org dtg umah.. kan raya... huhuhu..

Hustler berkata...

Wahahahahaha..... takpe2... buat2 tak paham kunun, ahakz!! eh?? wakakaka...

bos ko mmg uska tanya2 eh lau nak cuti?

LiaNa YuSoF berkata...

aah... aku jarang amek cuti, tp bile skali amek, aku amek 2hari.. tu yg dia suka tnya tu.. slalu aku jawab "hal family puan" hahaha...

Hustler berkata...

Wahahahahahaha..... Kire lau ko nak cuti kawen nanti senang la kan??? Berlambak cutinyer, kihkihkih

LiaNa YuSoF berkata...

berlambak la sangat... hahaha.. takat keja 4 taon ni, bape je la cuti yang ada... lain la da keja 10 taon.. hahaha...

Hustler berkata...

Hahahahaha... Byk la tuh, aku yang rajin cuti nih pong, ada 17 ari baki cuti sebelum akhir tahun, acane tuh?

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."