Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

22 Oktober 2012

@_@'


Assalamualaikum..

hari isnin... 3 hari lagi... hehehe.... (taksabar bebenor nak balik kampung.. hahaha)

pagi tadi, datang2 ofis je, teros nak bukak anm.... biasalah.. hari ni kan gaji... (macam tiap2 bulan gaji ko berbeza liana oiii...) tapi takdapat bukak pulak... ada masalah kot.. lepastu aku bukak pulak astro online.. nak tengok bil.. aku pelik benor la dengan astro ni.. dah la tak hantar bil kat aku.. aku ni terpinga2 la bila ada orang astro call suruh bayar astro... katanya 53.95.. tapi bila tengok bil online.. 100 lebih... haissshhhh... ni macam dah ambik super pack ni...

dulu, akaun astro kat kampung astro pandai2 masukkan combo pack, nak unsubscribe, kena caj pulak.. la ni, aku mintaklah diorang unsubscribe service HD, diorang kata tak boleh, kena tunggu 12 bulan baru bole unsubscribe, kalau tak kena denda rm240... gila ko!! mahal betol.. aku siap tercakap pulak kat operator tu MAHALNYA.. hahaha... gasak ko la..

service HD tu kena rm20 sebulan.. plus pakej yang aku amek, total2 dah jadi rm75.15.. tu ok lagi.. yang tak ok nya, bukan aku dapat nengok pon channel2 hd tu... apepontabole.. ada problem ape tah.. pastu aku pun sengal jugak, dah tau takbole, tak gheti2 nak call astro tanya kenapa takboleh nengok... so tadi da tanya, aku kena call balik, maybe balik kerja karang, sebab aku kena berada depan tv sambil ikut arahan diorang... takpasal2 2 bulan kena bayar, free2 je bagi duit kat astro yang dah kaya raya tu... haishhhh....

lepastu taktau kenapa aku sibuk pulak hari ni.. dari pagi sampai waktu lunch.. ke sana ke sini aku... turun naik... keluar tadi pukul 1.15, nak pegi pejabat pos nak renew lesen.. mati ari ni.. eh, sekarang diorang dah buat tarikh renew lesen ikot tarikh lahir kan... haisshhh... rugi kat aku la.. bayar tetap sama jugak.. tapi tempoh tak sampai setahun... lepastu nak bayar duit kereta pulak.. singgah mcd, beli makanan sikit... lepastu, alamak!! terlupa nak beli setem bos kirim tadi... hmmm... takpe, pegi bayar duit kereta dulu.. lepastu patah balik pejabat pos.... atooii... mundar mandir aku kat alamanda, dari selatan ke utara, utara ke selatan.. (kronologi : parking kt selatan - g atm bank islam dpn mcd kat belah utara - patah balik ke selatan g pejabat pos - patah balik ke utara - g elianto - g mcd - g ambank - patah balik ke selatan g pejabat pos beli setem - bayar parking - keluar alamanda) ok, ni kalau mak aku ni, mesti dia cakap aku macam pakpandir... eh, apa pulak mak, mak andeh la.. hahahaha...

keluar alamanda dah pukul 2.40... ingat nak singgah cimb.. aaaahhhh... balik kerja karang la... suka hati je aku nak masuk lambat kan... dah parking, makan burger dulu... dah abes burger baru aku naik.. tepat jam 3.10, baru lah aku dapat duduk di kerusi aku yang tak berapa nak empuk ni... fuhhhhhhhhhh..... bos dah pandang semacam je... huhu... (sori puan, terlambat sikit, ramai orang kat pejabat pos tadi..)

jadi, hari ni aku penat, capek, letih.. semua lah! hmmmmmmmm....


5 ulasan:

Hustler berkata...

Hai Mak Andeh.. Wahahahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. hai pakcik... selamat berkenalan... hak3

Hustler berkata...

Wahahahaha... Mak Andeh Sihat??? :P

LiaNa YuSoF berkata...

sihattt sokmoooo... ;p

aptb.. hahahaha..

Hustler berkata...

Wahahahaha.. Alhamdulillah....

Panpandir kemana?? sabung ayam?? ahakz!!

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."