Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

19 Oktober 2012

Ada Cerita Pelik, Ada Cerita Happy...


Assalamualaikum.... Selamat pagi uollllssss...

ehhh... dah hari jumaat dah.... esok sabtu, pastu ahad, isnin, selasa, rabu, khamis.... yeayyyyy!! balik kampung... (da sasau sangat nak balik kampung) tah pape je aku ni.. kampung bukan nya jauh sangat... hahahaha... almaklumlah.. sekarang ni kena berjimat cermat amalan mulia... dulu2 boleh la huhahuha.. tiap2 minggu balik kampung... la ni, dah ada kereta, dengan kebarangkalian besar aku di pow oleh akak dan adik2 aku.. aku terpaksa kurangkan aktiviti pulang ke kampung.. tapi aktiviti menonton wayang takpernah kurang pulak.. hahahahaha..

ehh.. aku bukan la berkira tau dengan adik beradik aku.. tapi aku takboleh la cakap takde duit kalau kena pow.. kan tak elok kan cakap camtu... lepastu nanti diorang kata aku kedekut... tu lagi aku tak boleh terima... jadi nya, aku takde la balik kampung.. hehehe.. just call2 mak secara rahsia je.. gosip anak beranak... hahahaha... lagipon dah wat perjanjian dengan mak, balik kampung sebulan sekali.. hehehe..

pagi ni, macam selalu... aku turun kafe/madah beli breakfast... sebelum turun tu, ada pegawai baru (perempuan).. sekali nak turun lif jugak... hari ni dia sorang2 pulak.. selalu berdua.. member dia sorang lagi tu pon pegawai baru.. mula2 senyum je... aku pon senyum la... aku memang jarang tegur orang.. selalu aku senyum je... hihi (tahpape).. sekali bila masuk lif je.. tiba2 pegawai tu tegur aku... "selalunya memang turun sorang2 ea?" aku pon macam pelik dengan pertanyaan beliau "a'ah.." "kenapa turun sorang?" hmmmmm..... perlu ke aku jawab soalan tu? "err... xdelah.. biasalah pagi2... masing2 bukan datang waktu yang sama" maksud aku disitu, kadang2 aku datang awal, naz datang lambat, kadang2 naz datang awal aku pulak datang lambat... huda memang datang awal.. pukul 7 dia dah ada kat ofis.. tapi kadang2 dapat jugak turun beli breakfast dengan huda.. tapi, aku pelik dengan soalan seterusnya.. "memang dah biasa lah turun sorang2?" dia tanya sambil senyum yang aku pon takpasti apa maksud senyuman tu.. "aah... dah biasa dah..." lepastu teros pegawai tu pergi... aku ternganga sekejapan...

pelik ke pergi beli breakfast/lunch sorang2? korang rasa pelik ke? aku yang pelik dengan pegawai tu sebab tanya macam tu.. hahahahaha... aku rasa ok je... takpernah pulak terpikir itu adalah perkara yang pelik.. haisshh... ramai kot yang turun pergi kafe, beli makanan sorang2... aku bukan pergi makan pon kafe tu... pergi beli bungkus je.. eh, aku pernah je makan kat kafe sorang2.. ok je.. tapi rasa janggal sikit la... sebab bila makan sorang2, ada je yang tegur "sorang je?" hahahahaha... kat rasa alamanda pon aku pernah makan sorang2.. pergi beli barang kat alamanda/giant sorang2.... pergi pasar sorang2... ok je.. 

kadang2 benda yang taksepatut ditanya, dipersoalkan... takpaham aku.. hihi... takpelah akak oii.. (pegawai tu), akak tadi pon turun sorang2 jugak saya nengok.. lagipon, takkan la saya nak berlapar sebab takde member nak teman saya... mengada2 nama nya tu.. hidup ni bukannya kena berteman sentiasa... ye tak?

oklah, lupakan pasal akak tersebut... semalam, aku dah dapat surat yang mengatakan aku kena pergi berkursus.. di Langkawi... yeaaaayyyyyy!!! punya lama aku tunggu peluang nak ke langkawi.. akhirnya tercapai jugak.. walaupun pergi ni sebab berkursus, takesahlah... janji dapat pergi sana... hehehe... aku akan mula berkursus pada 2 Nov (birthday adik aku pizin) sampai la 5 Nov.. lama tu... 4 hari.. malam jumaat dah kena gerak... tapi, aku takde la naik flight pon.. dari ofis naik bas jabatan sampai kuala perlis, pastu naik feri... tentiba rasa seram la pulak nak kena naik feri.. sejam kot.. huhu.. sampai langkawi, menginap kat hotel grand continental..

naz takdapat pergi... huda cuti bersalin.. fatin pon takdapat pergi.. sebab anak masing2 baru 3 4 bulan.. semua menyusu badan..  tang ni aku taktau nak rasa suka ke tak.. selalu pergi kursus yang melibatkan semua PA, kami berempat memang ada la.. tapi kali ni, geng aku, aku sorang2 je... geng la aku dengan akak2 PA senior.. (tengok senarai nama, aku, naz, huda, fatin dan sorang lagi pa dari terengganu je yang paling muda.. tahun 88).. tapi takesahlah.. aku happy, sebab akhirnya dapat jugak aku jejak kaki ke Langkawi... yeaaaayyy... 



6 ulasan:

Ifa berkata...

ak x pelik pn.. aku memg slalu je g bli brekfes or thari sorg2..kite kan pa.. mn leh nk ikut2 sgt time org len.. hehe.. lili, pastikan dpt rehat yg ckup sblm g coz lau nek bas n feri, loteh omak ai..

cendawanpink berkata...

bestnye kursus jejauh..
aku xpnh kursus jejauh..
plg jauh pon nun kat blok depan..wakakakaa.. :D

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

betul2..aku mmg terus serik g langkawi nek feri ni..skt2 bdn, kaki, tgn..semua lah..huhu

xpela, ko mesti bley hidup je w'pun xde huda, naz n fatin..anda akan psti bersuka ria juga..so, jgn risau ye..

LiaNa YuSoF berkata...

moos :tu la.. kita pa2 ni xrasa pelik pon, org laen pulak tumpang pelik.. hmmm.. eh, yeke loteh omak ai.. huhu.. alamak, kena cari kasut yg sesuai ni.. kalau tak, mau kejang kaki aku.. huhu..

mushroomerahjambu : hahaha.. ada sorg pa ofis aku ni request nak wat langkawi.. kira dia bersungguh2 la mintak.. last2 dato kp bg jugak.. huhu..

timah : ala.. takbest ea g nek feri..? huhuhu...

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

g langkawi best li, tang nak bawak blk brg tu yang tak best..leceh..huhu

zal88 berkata...

g sndiri lg sng..pa da mmg cmtu..xsmua kte kna ikt org..pttnye ko kna ckp je kt pgawai tu soalan yg same kt die..;p

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."