Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

17 Oktober 2012

Kenapa KFC dah tak macam dulu...?


Assalamualaikum...

haii laaa.. ikot hati aku malas nak update blog arini... ni pasal kes semalam la ni.. aku punya terluka hati ni (cewaahhhh..... terluka la sangattt) sampai terbawak2 ke hari ni.. sadis betol penyataan si mangkok hayun tu.. sedap2 je dia mengata aku... siap nasihat aku "berbaik dengan semua orang, jangan curi tulang, dan hormat bos" teringat2 aku sampai sekarang ni... eeeeeee.... geram betol la... apa maksud dia? aku harap korang tak berpikiran yang aku macam budak mangkuk ni cakap.. orang yang kenal aku kat ofis ni tau aku macam mana.. kalau aku tau siapa punya angkara ni... haissshhhhh... memang aku ngamuk kaw2 punya la.. diorang tengok aku baik je kan.. buat je apa yang disuruh.... takpernah kan tengok aku mengamuk... tapi doa2 janganlah mintak aku mengamuk.. nanti haru 1 ofis ni nanti.. huh!

dah la.... malas nak cerita lagi pasal budak mangkuk hayun tak beradab lagi kurang ajar ni.... berbalik kepada tajuk di atas.. tadi, aku ikot bos pergi alamanda.. bos nak renew lesen beliau... sampai2, orang takramai.. tapi nombor... macam lama lagi nak tunggu... jadi, bos suruh aku pergi carik makanan.. dia request nak rasa mas... aku pon "ok puan.."

sampai kat rasa mas.. ramai jugak orang.. aku blur jugak la nak pilih menu apa... sebab aku bukan selalu beli kat situ.. sekali je... tu pon macam terkial2.. last2... aku beli untuk bos je.. aku pulak, hmmm... makan kfc je la...

balik dari alamanda, kami pon makan lah... aku tau bos punya menu tu sedap, sebab aku pernah makan... aku pulak, beli 1 set kolonel chicken rice + fries.. tapi kan, kenapa fries dia da taksedap macam dulu... rasa pelik... lembik..  ayam pulak aku amek spicy.. aku dah lama tak makan original sebab aku rasa original tu muak sangat.. nasi dia pulak tawar... haisshhhh... 

dulu, aku memang suka sangat KFC... memang KFC la di hati... tapi sekarang... hmmmmmm.... tina pun dah tak berapa sangat dengan KFC.. dia sekarang asyik belasah MCD je.. hantu MCD makcik tu.. hahahahaha... tak makan pedas, tapi sos cili MCD kemain lagi dia bedal.... hahaha.. aku pon kalah... fries MCD pon, kalau dia makan panas2, dia habis dulu dari aku... hahaha.. dasat penangan MCD makcik sorang ni..

kepada KFC, rasa nya dah tiba masa u oll buat perubahan... sekarang dah taksedap... tak macam dulu dah.... memang u oll selalu keluar produk baru... tapi kalau produk lama tak maintain, tak guna jugak kan... sila lah buat perubahan sebelum u oll kehilangan penggemar2, macam saya ni... hehehehe...

ohye.. nanti nak bukak subway kat alamanda.. wah.. best2.. macam2 fast food dah ada kat alamanda tu.. burger king, kenny rogers, rasa mas, mcd, kfc, a&w, chicken rice shop, pizza hut.. ada cool blog (feveret fara), tutti frutti...

psssttt : kebanyakkan fast food, wana yang ajar aku makan, macam dominos.. nando's.. subway.. fara ajar aku makan tutti frutti.. hehehe... burger king je aku takpernah makan lagi.. so, siapa nak ajar aku makan burger king?? hahaha.. (makan pon nak kena ajar kan... hak3)


14 ulasan:

wanna binik pak aji berkata...

uiks banyak sungguh no yang aku ajaq hang makan, hahaha, nampak sungguh aku nie hantu mengtekedarah, hahaha,

nak makan burgerking, jom aku bawak, aku suka swiss mushroom dia, sedap, burger noah, kiosk dekat alamanda pon sedap, dia sebelah ngan jonhnys..

eh jom lah jumpa, deting2 hari jumaat nie, rasa mcm dah lama tak jumpa hangpa,..jom lsh

LiaNa YuSoF berkata...

wahhh.. best2.. bole gak... ang nak belanja kami ke? hahahahaha....

nazliahnazeer berkata...

tetibe entry makan2 ni naz komen. hahahahh. burger king sedap liana. klu suatu hari nanti liana nk ajak naz pn blh. yg mushroom tu sedap gak. :)))

LiaNa YuSoF berkata...

nazzzz..... wah, naz da kembali ke dunia blog.. hahaha...

ok gak kan.. nanti kita pegi ea.. next week pas gaji.. hahaha..

Hustler berkata...

Errr.... single Mushroom satu, Double Mushroom satu, Tuka fries kepada onion rin, add on ngan moza cheese satu yer kak.

:P

LiaNa YuSoF berkata...

errrr.... saya takpandai la.. tapenah lg makan kat burgerking.. hak3..(kesian btol aku..)

Hustler berkata...

Sebenarnyer kan, aku baru je makan semalam, sepupu ajak, wahahahaha.... nih aku hapal bulat2 ayat dia mintak kat beger king tuh, kihkihkih :P

LiaNa YuSoF berkata...

hahahahaha... hampeh ko kan.. pandai blakon.. hahaha.. jadinya tu first time la ko makan kt burger king? dah tu, bkn nak ajak aku.. cis.. sudahlah!

Hustler berkata...

Wahahahahaha... ko igt aku terel fast2 food sumer nih?? Mekdi pon aku nganga2 lagi nak order ape, lagi plak beger king, wahahaha....

Erk?? Ajak ko, ko kan sombong ngan aku, cane nak ajak?? wakakaka.... byk halasan. Kihkihkih

LiaNa YuSoF berkata...

sombong eh? hihihi...

haa.. kira aku terel sket la order mekdi dr ko.. hahahaha..

Hustler berkata...

Hahahahaha..... Tape la, lau gi mekdi ngan ko, aku bleh tros duduk jek, wakakaka... Ko order, ahakz!!

Aku yang terel lau gi kedai macam nih.

"Be, nasi putih duo, tomye aye so, telu bukuh duo ore make, kaile ike masing so. Air wat kopi o beng nge abc deh?"

Haaa... tang tuh aku terel, hikhikhik

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. bole2.. ko duduk, wallet ko kena kasi kat aku dulu lah! hahahaha..

ala... order camtu aku pon reti.. hahahaha.. dan mesti akan order tomyam ayam jugak.. favourite aku tuh..

Hustler berkata...

Wahahahaha... Mana boleh bagi wallet, bahya, terlebih belanja nanti, wakakaka... bagi kepingan2 biru sudah, wahahaha...

Werkk!! Tiru!! wahahaha...

"Be, jange lupo, sambal blace deh?"

Wahahahaha.... :P

LiaNa YuSoF berkata...

kepingan2 biru tu haruslah kasi puluh2 keping ye.. hahahaha..


eh, mana ada tiru lah! tu mmg favourite aku.. xcaya tnya timah, wana, tina, farah... eh, ramai lak g soh tanya.. hahahaha... pastu kalau rasa nak makan lebih sikit, mesti order sotong/udang goreng tepung.. waaaahh.. sedapnya..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."