Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

12 Oktober 2012

Mereka Sangat Hebat..



Ini cerita semalam.... semalam takdapat nak post sebab ada internet problem..

Assalamualaikum...

dah hari khamis dah... sekejap je rasa... yelah, sibuk dengan tugasan yang pihak atasan bagi jumaat lepas.. taksedar pulak dah masuk jumaat baru esok... huhu..

selama beberapa hari ni, aku rasa diri aku sibuk betol... mana nak buat tugasan, mana nak buat kerja hakiki.. kerja hakiki seorang PA, tau2 je lah, mana boleh tinggal.. takot ada surat panggilan meeting penting, panggilan telefon penting...(call aku memang forward ke enpon je, takot ada benda penting kan..)  pastu, dengan jaga 2 bos lagi... bos sorang lagi (bos huda) takpe la, sebab dia pon terlibat dengan tugasan... bos aku ni, nak kena jaga hati dia jugak kan.. sibuk dengan tugasan, kerja2 aku kat dia terbiar je... nanti sapa yang kena marah? dia jugak... semalam, dia dah kena marah sebab lambat datang meeting kat mampu.... sebenarnya dia ingat pegawai A yang pergi.. rupanya pegawai A tu tak pergi.. pegawai A tak maklumkan ke, ape tah kat pegawai B.. pegawai B kena marah, bos aku pon kena marah... dah pegawai B tarik muka.. yela, dia taktau pape tiba2 kena marah... jadi aku taknaklah jadi punca bos kena marah dengan pihak atasan sebab kecuaian aku... dan aku pon taknak kena marah dengan bos... selama aku kerja dengan dia, aku belom lagi kena marah.. ada jugak cuai sikit2, tapi boleh handle lagi... ehh.. tetiba melalut cerita pasal bos kena marah pulak... hehehe.. 

ok, cerita pasal tugasan yang diberi oleh pihak atasan... tugasannya adalah menghasilkan montaj untuk perasmian persidangan transformasi... disebabkan ada 3 benda nak kena buat, kami dipecahkan kepada 3 kumpulan.. kumpulan 1 buat video, kumpulan 2 buat montaj, kumpulan 3 buat gimik.. semuanya perlu ada kena mengena dengan transformasi.. memang mencabarlah.. aku masuk dalam team montaj.. tapi korang janganlah bayangkan aku yang buat montaj tu.. aku adalah pembantu kepada 4 orang hebat dalam team aku.. pembantu tu maksudnya, aku cari bahan2 yang boleh dimasukkan dalam montaj tu.. gambar dan apa2 je lah maklumat penting.. dan ni pertama kali aku join team ni... sebelum ni huda yang banyak join aktiviti2 macam ni.. expecially kik... dan team montaj ni jugak terdiri dari ahli2 kik.. nama aku dipetik sebab.......... ntah, aku pon tak pasti.. mungkin sebab aku ganti huda kot... hmm... mungkin..

mula2 tu memang macam...... alahhhhh.... apesal nama aku naik ni...? nak kena buat apa ni..? aku bukan tau pape pasal montaj, audio, grafik bagai semua ni... tapi bila dah berada dalam team, baru aku tau... bukan senang nak buat montaj... orang2 yang hebat je boleh buat... diorang memang hebat.. aku memang tabik spring toink2 la kat diorang kan.. huhu... rasa kagum gila tengok... nanti kalau bos besar kasi letak montaj tu kat youtube, aku share la ngan korang... hehehe..

team video pulak, perlu hasilkan drama pendek... kena berlakon... hehehe.... drama yang diorang hasilkan tu, tanpa suara.. berlatarkan muzik dan dialog2 dalam awan larat tu... memang kelakar.. tapi memang hebat la video tu... tadi 1 dewan ketawa bila keluar scene2 yang kelakar.. hahaha... yang tu pon, aku akan share kan kalau masuk youtube ea.. hehe..

team gimik... kena buat gimik la kan... korang paham kan gimik tu ape.. alaaa.. dulu2, kalau ada majlis perasmian apa2, kan tukang rasmi tu potong reben la.. ketuk gong la... zaman ni mana ada lagi nak wat cenggitu... semua guna it... yang team gimik buat pon hebat jugak... hehehe..

semua memang sangat berusaha la... yelah, tugasan diberi hari jumaat.. ada 2 hari bekerja je untuk settle kan sebelum rehearsal... semua memang buat all out la... jumaat lepas kami balik kol 9malam.. hari isnin aku mintak izin balik awal, tapi team aku balik kol 12tengah malam.. haisshh.. rasa bersalah pulak aku dengan diorang... huhu... hari selasa, aku balik kol 11.30malam, tu pon sebab akak2 team aku suruh balik.. kalau tak, aku boleh je stay dengan diorang... diorang balik kol 5 pagi tau nak siapkan menda alah ni... semalam, rehearsal.. ada lagi yang perlu dibetolkan, tapi settle dalam 5.30 petang gitu.. jadi masing2 boleh la balik awal.. dan hari ni.. hari kejadian.... masing2 sangat puas hati sebab ksu suka dengan gimik, montaj ngn video yang team btm hasilkan...lagi2 video lakonan... ksu siap mintak panggil pelakon utama lagi... hahahaha.. 

aku bangga gila ada orang2 hebat macam ni kat bahagian aku ni.. nanti boleh la aku mintak diorang ajarkan aku.. hehehe... tugasan lepas ni... montaj untuk hari inovasi.. tapi yang ni taktau la nama aku naik sekali ke tak.. kalau bos nak kekalkan team yang ada, aku ok je... aku suka dapat bantu team aku... walaupun sumbangan aku seciput je... hihihi...


15 ulasan:

Ifa berkata...

nak tgk !!!

Hustler berkata...

Hai Pelakon.

zal88 berkata...

susah kan nk wat..leh la ajar lps ni..ak tgk kik ktorg nye montaj pun kagum..ehh ttbe..;p

LiaNa YuSoF berkata...

moos : nanti2.. aku share.. eh, t air vitagen aku antar balik keja kang..

mawi : errrr...pelakon tu lelaki.. huhu..

leha : kan2.. kagum gila..

Hustler berkata...

Laaa... igtkan ko Lia, wahahahaha.... silap plak.

LiaNa YuSoF berkata...

lorh.. aku punya la citer panjang2.. aku kn ckp aku dalam team montaj.. ayooo....

Hustler berkata...

Hahahahahaha.... yerk la, aku baca gak, tapi tak pulak ada metion yang pelakon tuh laki, ke aku tak terbaca?? wahahaha....

LiaNa YuSoF berkata...

tapi aku tak mention aku yang berlakon kan... kan? kan? hahaha...

Hustler berkata...

Hahahahaha... mana tawu, ko macam Tiz zaqyah kan, low profil... wahahah.. eh?? Tiz pulak tersebut (blushing)

LiaNa YuSoF berkata...

tiz pulak... huhu.. najwa tiz najwa tiz... hmmmm....

Hustler berkata...

Wahahahaha... dah dua org tuh jek aku date, lau ko penah date ngan aku, dia jadik camni, Najwa Tiz Lia, Najwa Tiz Lia, Wahahahahahahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

haruskah aku percaya ko penah date ngn tiz dan najwa.. ye.. aku percaya la... @_@ hahahahaha...

Hustler berkata...

Hahahahahaha... Itu universal... tak paksa utk percaya... wikikiki..... tak masuk lagi citer Ayu Raudhah kan?? wahahaha.. Eh?? Dah2.. tuh sumer kenangan lama jek tuh.. wahahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha.. yelah mawi.... aku percayaaaaaa..... hahahahahahaaha...

Hustler berkata...

Hahahahaha... itu bunyik terpaksa percaya tuh.. kihkihkih

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."