Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

20 September 2012

Aku Tak Pandai Rasa Demam Tu Macam Mana... Hmmm


Assalamualaikum...

ok, dah datang dah sawan menaip aku.. jadi, baik aku bercerita sekarang sebelum mood tu hilang... boleh pulak macam tu.. hehehe...

dah 3 hari, aku rasa tak sedap badan... aku rasa aku ok, tak sakit apa2 pun.. cuma aku rimas... seluruh badan aku terasa panas, terutama dekat atas tapak tangan, pergelangan tangan, belakang badan dan paha.. bukan panas yang berpeluh, rasa panas yang takselesa... haaa...macam duduk depan api.... tak selesa sungguh..

nak kata demam, aku takpandai la nak rasa dan tau panas demam tu macam mana.... sebab, selagi aku rasa aku berdaya, aku takrasa yang aku demam.. tapi panas kali ni memang aku takselesa... duduk dalam aircond, aku sejuk.. tapi panas kat tempat2 yang aku cakap tadi tetap terasa... lagi teruk kalau time nak tidur..

malam tadi, aku dah tak boleh tahan, aku basahkan towel, then tekap kat tempat2 yang panas tu... tuala yang basah tu pon terasa suam2 panas.. haissshhh.... tekap kat dua2 tangan, barulah selesa... dapat tidur...

kalau ada mak, mesti aku dah pegi kat mak then tanya, "mak....... orang demam ke?? *sambil suruh rasa dahi, muka dan leher* hmmmmm..... (-_-)'


18 ulasan:

Hustler berkata...

Hahahahahahadoiii.....

Cik Fara berkata...

g klinik...demam tu..len kali ko kena beli termometer badan tu untuk cek kalau rase ko tak sure demam ke tak....itu jalan terbaik....sebelum jadik demam panas yang teruk..mawi la ni....

LiaNa YuSoF berkata...

mawi : asal ko gelak hah? kelakar eaaaa...?

farah : tu la... nanti aku g la carik termometer tu... alahai, da mcm kanak2 pulak aku ni pakai termometer segala..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

aku pn cmtu, tp mmg bdn aku sentiasa panas la..hehe

cm aku ckp smlm, cer baca "auzubillahiminashaitonirrajimmmmmm"

Hustler berkata...

Cik Fara :: Al lak aku lak??? cis.

Lia :: Hahahahaha... tak la.. selalu mak aku yang suka2 pegang dahi nih, tade plak aku mintak mak aku suh rasa... kihkihkih

LiaNa YuSoF berkata...

timah : ok timah, aku baca..

mawi : alaaa... org nak manja2 ngn mak la.. sbb tu soh mak rasa... mak ko mmg patot pon pegang/rasa dahi ko.. sbb ko kan kdg2 'taksihat' hahahahahaha...

Hustler berkata...

Siot jek!!!! aku senantiasa sihat tau??? huh!!!!

LiaNa YuSoF berkata...

alamak.. ada orang marah..... larikkkk........ hahahaha..

LiaNa YuSoF berkata...

sory... aku bergurau jer..

Hustler berkata...

Hahahahahahaha... yes! yes! yes!! menjadik jugak mandrem aku... wakakaka... tawu takot.. kihkihkih

LiaNa YuSoF berkata...

tu bukan takot.. tu mengalah nama nye.. ko kan budak kecik, jd aku kenalah mengalah dengan budak kecik.. hahahahahahaha...

Hustler berkata...

Punyer la hensem trang tang tang, boleh kata budak kecik? Huh!!! hempeh punyer Lia.

LiaNa YuSoF berkata...

yelah..yelah.. mawi hensem trang tang tang.... (-_-)'

hahaha...

Hustler berkata...

Hahahahaha... ngok ngek!!1 hensem la sgt.... macam tong dram berkaki yang boleh kulukilir.. wakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

ehhhh.. merendah diri pulak.. hahahaha.. abes aku ni ape? tp xnk la tong dram.. besar sgt pulak.. hahahaha....

Hustler berkata...

Ye Lia.. Saya tawu saya rendah... sebab tuh saya merendah diri... -_-''

LiaNa YuSoF berkata...

hahahahaha...

Hustler berkata...

Huh!

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."