Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

01 Ogos 2012

Rasa Nak Buat Peel Hari Ni... Tapi..................


Assalamualaikum...

Pagi ni, bangun2 sahur je kepala aku sakit.. adoii.. salah tidur agaknya... tapi, sebab nak kan keberkatan, pahala bersahur, aku gagahkan jugak bangun.. cewah.... hehehe.... eh, betol... aku hari2 bangun sahur.. tak pernah tinggal pon... tak kisahlah makan roti je pon... janji bangun... macam pagi tadi, oleh sebab malam tadi aku ada beli mushroom soup dalam tin tu, aku bangun jugak la masak menda alah tu.. ala, amek sikit, tambah air, dah mendidih, angkat, dah boleh makan... senang... hahaha.. (wana yang ajar..) lepastu ada roti pulak, sapu garlic butter, campak atas kuali, dah garing, angkat, dah boleh makan... cicah dengan sup tadi... sedap! eh, tentiba citer pasal makanan pulak.. hahaha..

lepas sahur, aku teros telan ubat migrain aku.. lepas tu teros lepak atas katil... duduk2 sambil pikir.. nak gi kerja ke xnak... huhu.. terok kan aku? sakit kepala punya pasal, teros malas nak pergi kerja.. hehehe.. sampai 6.30, aku bangun nak solat subuh dulu.. dalam toilet barulah aku dapat keputusan.. keputusan nya,

SILA PERGI KERJA YE LIANA!! JANGAN NAK MENGADA-NGADA.. INGAT CUTI BANYAK SANGAT KE? TINGGAL 15 HARI JE CUTI KO! MEMBAZIR CUTI JE... DAH MAKAN UBAT, JAP LAGI OK LA TU...

jadinya, aku datanglah kerja hari ni.. huhu... actually, aku nak keluar hari ni.. nak gi servis kereta kat bangi.. lepas tu nak pergi dengkil, nak hantar rice cooker aku... baru sekali guna dah rosak.. hampeh tol.. nasib baik ada warranty... hmm.... adoi, sakit balik la kepala aku nanti... huhuhu...

5 ulasan:

Cik Fara berkata...

buddy, ari ni masak tau kat umah...aku nk dtg makan buke

LiaNa YuSoF berkata...

eh? gitu ea... huhu.. ha, tgok la.. hehehehe.. ko nk mkn ape? aku slalu xde idea nk masak sbb slalu beli kt bazar je.. ko bg la idea, t aku msak..

aBoi berkata...

aku banyak kurang cuti sebab tak sihat.. tak g klinik pun.. rasanya tahun ni tak de mc lagi kot aku.. hehe.

selamat berbuka ye.. aku kalau migrain ubatnya tampal migrain ice + tidooo... =)

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

sedapnye mushroom soup dgn roti sapu garlic butter...nyum2..

LiaNa YuSoF berkata...

dayah : aku pon xde amek mc.. malas nk g klinik.. slalu el je, mkn ubat sapu minyak, pastu tinton.. hehehe..

timah : sedap... hehehe.. tp pepagi xbape lalu, makan 2 keping je roti tu... sup tu pon setengah mangkuk kecik je..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."