Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

10 Ogos 2012

Berepisod2 Benda Yang Menyakitkan Hati


nampaknya, minggu ini adalah minggu yang asyik buat aku sakit hati dan rasa nak menangis! semalam aku berbuka puasa dengan buddy aku di satu tempat/foodcourt (xnk sebut sebab sakit hati!).. bayangkan, aku dari belum azan maghrib aku dah tercenguk depan gerai, sampai makanan dak buddy aku dah habis pon, nasi goreng aku, ye.. nasi goreng, diulang nasi goreng ye kawan2 semua, tak siap lagi.. padahal aku nak nasi goreng biasa je... bukan nasi goreng USA ke, Thai ke, Pattaya ke..... nasi goreng biasa je! dekat 1 jam aku diri kat situ... disebabkan bulan puasa ni adalah bulan yang mulia, jadi aku cancel nak kasi maki sikit kat akak tu, nanti lepas raya, kalau aku terdatang lagi gerai dia, memang aku nak cakap sikit je... LEMBAP! tapi nasib baik aku memang dah berazam xnak lagi pegi gerai dia.. huh!

yang buat aku tambah sakit hati, 2x ok dia tanya kat aku balik, "eh dik, tadi order apa ea? saya lupa" mau aku tak hangin... kalau dalam game dinner dash tu, customer akan blah kalau tahap kesabaran dia dah habis, tapi aku, disebabkan aku dah bayar, terpaksalah aku tunggu.. kalau x aku memang dah blah je dari situ...
dah le kena tunggu lama, orang lain semua dah makan, dah nak balik dah.. pastu tak sedap pulak tu.. haisshh...lagi bertambah sakit hati aku... bila dapat je nasi goreng, aku tengok foodcourt tu da lengang da.. huhuhu... sadis betol ko kak! pastu buat muka tak bersalah je kan..... eeee.... geram aku!

tapi semalam aku dah hampir nak tercakap kat akak tu, "kak, lepas ni memang saya takdatang lagi la gerai akak ni... servis lembap!" tapi aku istigfar banyak2... pikirkan bulan puasa je, kalau tak.... memang tu la makan dia(penyataan diatas)...


16 ulasan:

Cik Fara berkata...

hehe...sabar

efa berkata...

katne li.. gtau je.. biar pasni kitorg x g kedai die..

aBoi berkata...

teruk betul.. boleh lupa pulak.. kalau aku dah ku tibai da kakak tu..ceh..

LiaNa YuSoF berkata...

fara : ko tgok aku cam sabar je kan smlm.. huhu..

efa : t aku gtau ea.. hehe

dayah : aku mulut tu mmg da nk ckp da.. tp tak tercakap pulak, xtau nape.. mayb sbb bln pose ko.. huhu.. padahal da buke da time tu, bole je kalau aku nk mrah akak tu.. tp xtermarah lak.. hmmm...

zal88 berkata...

li..nk tau gak..lps ni kte 'banned' kdai die..

Hustler berkata...

Adoiii..... Hahahahaha

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

mawi, ni cite sedey la bkn kelakar...hehe

Hustler berkata...

Laaa...... kena marah ke nih??? Adoi... aku bersimpati sebenarnyer.. tapi makcik Lia nih bek sgt, lau haku, dah masuk dapur tolong makcik tuh masak dah.

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. sengal la ko mawi.. aku da bape meter je bdiri, dekat ngn tmpt akak tu masak.. mmg tggu aku naik hantu je.. kalau da naik hantu, mmg aku bersilat kt dapur akak tu.. buat nasi goreng sendiri.. tp seperti yg aku ckp kt komen entry sebelum ni, aku kan baik orangnya... hahahahahahaha...

Hustler berkata...

Aku jugak yang kena sengal. dah la ko tak penah nak lawan boling ngan aku.... berbuka pon tanak. sudah la. huh!

LiaNa YuSoF berkata...

eh, tetiba kn nak huh! ngn aku.. hahahahaha... okla2, ha.. ble nk men boling.. main sesaja bole la..aku xnk la lawan ngn ko.. sah2 la nnt aku kalah.. lagi ttbe bola tu jatuh lak kang, teros ko wat2 xkenal aku kn... huhu..

Hustler berkata...

Hahahahaha.. weh... Putrajaya presint 9 tuh, yang teja ramai tak org?? aku teringin nak makan nasi lemak kat citu.. wakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

eh, da ilang majok da.. hahaha..

ntahla mawi,aku bln pose ni xde ke sana pulak.. mayb ramai kot..

Hustler berkata...

Ko men sebatttt jek.... biler mase plak aku majok?? wakakakak.. agak rare lau aku majok weh.. kihkihkih...

yeke?? dari muler pose aku idamkan nasi lemak, sampai nak seminggu lagi raya nih, tak dapat2 lagik, wakakaka...

LiaNa YuSoF berkata...

alorh2.. sampai mengidam2 ha... hahahaha.. xkn kt mana2 bazar xde nasi lemak... tp nasi lemak kt teja tu mmg sedap wpon mahal..

petang ni g la carik nasi lemak tu, t kempunan lak kang.. hahaha..

Hustler berkata...

Hahahahaha... kannnn??? masalah nyer bukan tade. tapi aku ngidam yang kat teja tuh.. wakakaka...

adoiyai.. lau ramai, aku malas nak gi.. ahakz!!

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."