Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

28 Ogos 2012

24


Assalamualaikum...

Alhamdulillah.... hari ni genap dah umur aku 24 tahun... Syukur Ya Allah... aku masih diberi peluang untuk bernafas... semoga Allah panjangkan umur aku dan keluarga, semoga Allah murahkan rezeki aku dan keluarga.. semoga segala urusan aku dan keluarga sentiasa dipermudahkan... semoga Allah beri kesihatan yang baik kepada aku dan keluarga... dan semoga Allah memberkati aku sekeluarga...

tahun ni, takde beli hadiah gempak2 untuk diri sendiri... ikotkan takde beli pon, sebab bulan ni lari bajet sikit.. hehe.. xpe2.. kalau masih hidup tahun depan, boleh la simpan duit sikit mulai sekarang, nak beli hadiah yang best untuk diri sendiri.. hadiah ape? ade laa... hehehe.. hari tu balik kampung, dah berangan nak beli mop.. ni mop bukan sebarang mop.. ni nama nya magic mop.. hehehe.. (magic la sangat) takpayah susah2 perah... just pusing je, mop tu perah sendiri.. eh, cane tu? tengok ni..



haa... lebih kurang cam gini la... best kan? jadi aku isytiharkan mop ini sebagai hadiah hari jadi untuk tahun ni.... (errrr... boleh ea cenggitu? huhu) hahahahahaha.... janji ada kan... hahaha... gini la jadinya kalau pemalas kan.. aku memang taksuka mengemop... bukan takat mop, lipat baju pon.. haissh.. ape nak jadi.. huhu.. tapi benda lain, boleh je buat.. 2 benda ni je liat sikit..

okla. terima kasih banyak2 yang wish, msj kt phone... kat fb xtengok lagi... nanti tengahari karang la... terima kasih jugak kat my buddy, sudi belikan kek SR, hehehe... semalam sampai umah je teros makan kek tu.. nyum2.. sedappp...

thanks jugak kat ex-bos... dia ada call tadi, tapi aku takrasa dia call nak wish birthday aku.. sebab dia dok bercerita benda lain.. mungkin dia nak cakap terima kasih sebab aku ada emel kad raya kat dia sebelum raya aritu.. ex-bos ni susah sikit nak cakap terima kasih kat orang, mungkin call tu cara dia menunjukkan ucapan terima kasih kan... hehehe.. 32 minit 33 saat tau dia berceloteh.. tu kira kejap la, kadang2 kat sejam bergayut dengan dia.. dah macam gayut dengan pakwe pulak... hahahaha.... pastu penat aku hint2 dia, harini harijadi aku, tapi dia takdengar kot.. hahahaha... xpela, asalkan ex-bos ingat lagi kat aku, kira ok dah.. aku pon selalu gak ingat dia.. wish raya, wish birthday dia... kalau boleh taknak la dah lain2 pejabat teros lupa kan.. (^_^)


32 ulasan:

Hustler berkata...

Selamat Ari Tua!!! Hahahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

tua la sgt kn.. hahaha..

Hustler berkata...

Op kos la.... saya baru nambelas.. wakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

hmm... nambelas ea.. (musykil jap)

Hustler berkata...

Op kos la.... ade ke patot raya nih kawan2 adik aku yang baru nak amik UPSR dok kem salam?? (kanak2 ke aku nih?? huh!!)

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. perasan la ko.. tu dak2 tu nk jdkan kn ko abg angkat le tuh..

Hustler berkata...

Hahahahahaha.... yeke?? lau mintak nombor tipon pon kire pasan ke?? alaaa... baru nak wat anak2 ikan.. wakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

rugi la amek anak ikan.. kalau ko jd anak ikan baru la untunnnn.. hahahahaha.. haishh.. ngajar bebukan lak.. hahaka..

Hustler berkata...

Hahahahahaha... yeke??? lau aku jadik anak ikan, sape nak jadik mak ikan?? lalalalala

LiaNa YuSoF berkata...

eh, mana la aku tau.. hahaha.. carik la mak2 datin kesepian... hahahahahahahahah..

Hustler berkata...

Pergh taste ko.... mak datin?? apekah???

LiaNa YuSoF berkata...

abess.. kata mak ikan.. xkn ko nk wat akak kerani n17 yg dah nk pencen tu jd mak ikan ko.. hahahaha..

Cik Fara berkata...

oiii mawi.....

Hustler berkata...

Lia :: Ha'ah kan?? betol gak.... ko ade kawan2 mak datin?? untung2 boleh aku tuko keter ujung tahun nih.. wakakakaka

Fara :: oiii fara... wakakakaka

sue. berkata...

sayangkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!

maaf lambat wish....selamat hari lahir yang ke24.....semoga panjang umur dan murah rezeki na.....

selamat hari raya juga..bila kita nak raya sama2 dari rumah ke rumah..?

LiaNa YuSoF berkata...

aku mana ada kenal datin2 kesepian.. datin baik2 ade la.. hahahaha.. ko g le carik sendiri.. hak3..

amboi.. main oii2 pulak.. kih3..

Hustler berkata...

Datin baik2 ada anak2 pompuan tarap awek cun tak?? wakakaka... mana tawu buleh jadik menantu datin.. pergh!! hantaran porshe sebijik.. kihkihkih

LiaNa YuSoF berkata...

sue : suuuuuuuuuuuuuuee.. tima kasih naa.. hehe...

raya dr umah ke umah tu xde masalah.. masalah nya bilangan jemaah tu.. kita ni bujang2 ok la, yg da kawen tu.. achaner? hehe.. tp xpe.. nanti kita plan ea.. kita serang rumah org yg da kawen.. hehehe..

LiaNa YuSoF berkata...

mawi : ko demand ea.. nk anak datin jek.. porshe la... cehhh...

Hustler berkata...

Hahahahaha.... dah... anak2 makcik tijah, macik pah, makcik piah, makcik senah, sumer sombong2, nak ngan hensem2 ngan anak datuk, kihkihkih... tuh aku carik anak2 datib plak... (boleh eh camtuh?? aku pon kompius, wakakaka)

Cik Fara berkata...

oii mawi..sibok ar.....buddy, sorry la..ni je satu medium yang menghubungkan aku ngan mawi kalau nk bertekak.....sebab aku ne pren ngan dia kat pesbuk...kihkihkih

Hustler berkata...

Fara :: ko r sebok.... huh!! da la sombong, tanak pren ngan aku.... poyo jek nak perang... cis!! :P

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha.. suke ati korang la nak bertekak ke ape ke...

Hustler berkata...

Hahahahha.. kami bertegang urat la Lia... kihkhikih... oit!! boling biler?? huh!!!

LiaNa YuSoF berkata...

adehhh.. ko nk jugak ajak aku yg 'sgt terer' ni main boling.. ni betol xmenyesal ni? hahaha..

Hustler berkata...

Poyo!! mentang2 aku tak terel kan.... huh!!! takpe la.... aku men sorang.. cis....

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha... sudah le ko mawi.. nk sentap2 pulok.. aku xterer la.. kn aku penah ckp, aku penah jatuhkan bola boling tu.. kang kalau tragedi berdarah tu terjadi lagi, achaner? sape malu? ko jugak kan... hahahaha..

Hustler berkata...

Hahahahaha... tade maknanyer aku nak malu haish. aku lagi jerit kuat2. "nih! nih! dia yang jatuhkan bola!!" hahahahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

haaaa.. tu kuang asam nama nya.. tepuk kang makan dia.. huhu..



Hustler berkata...

Aku sambut!!!

tepuk tepuk tangan.. tepuk jgn segan...

ciap nyanyi lagik, meh la join... lalalalala

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. maleh aku nk layan..

Hustler berkata...

Sumpah aku ta suh ko layan.. wakakaka... cakpong.. cakpong... (sambil diiringi lagu cak lempong)

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."