Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

27 Ogos 2012

Kau Buat Raya Aku Tahun Ni Kelaut..


Assalamualaikum......

dah mula bekerja ke hari ni? hehehehe.. selamat kembali bekerja... aku hari pertama lepas cuti raya dah datang lambat.. achaner tu? huhu... bukan sengaja kot datang lambat.. aku gerak cam biasa la dari melaka.. tapi disebabkan hujan dan ada kemalangan kat highway, tu yang jadi lambat tu.. padahal aku dah membahayakan diri jugak la bawak laju dalam hujan.. huhu.. kalau aku tau sampai lambat jugak tadi, aku bawak slow jek.. hmmm.... (nasib baik xde pape walaupun tadi ada gak la tayar kereta aku tersasar sebab aku bawak laju kat selekoh... huhu..)

rasa tak bape best la raya tahun ni.. raya pertama. sepatutnya ada ambik gambar 1 family kan.. tapi mak ayah aku ni sibok pulak nak gerak g ziarah kubur dulu... tau la aku dah ada kereta kan, boleh gerak sendiri.. kot ye pon tunggu la bergambar dulu ye dok? bila mak kata "eh tahun ni takde bergambar ea?" dan2 aku ngan adik aku jawab serentak.. "mak la! orang belum sempat bergambar dia dah cabut.." teros mak terdiam.. sedih betol aku.. takde gambar raya 1 family pon.. ada gambar aku ngan akak, kakcik ngn pizin je.. dekya xde sebab ikot mak ayah masa tu.. dah pakai baju cantik dah, hijau semua nya... haissshhh... sayang betol..

lepas tu, start raya ke2, bermula la penderitaan episod tak best.. perut ni buat hal pulak... bangun2 tido je tiba2 sakit... sakit yang taktau nak gambar macam mana.. rasa nak nangis je.. terbaring je aku raya ke2... emosi pon terganggu... dengan budak2 ni ke hulu ke hilir, comot sana sini buat aku rimas.. mula la rasa nak melenting.. padahal geram dengan perot ni... memang kalau tercuit aku sikit, siaplah.. "hey!! bole tak jangan lari2!!" "pergilah makan kat sana, nanti terabur depan tv ni!!" agaknya budak2 ni cakap aku mental kot.. huhu.. lepastu dok diam2, pelok bantal, tutup muka, layan sakit sorang2.. sume dah pelik tengok aku diam je...  episod sakit perot ni berlarutan sampailah raya ke7.. sepanjang 6 hari ni memang mood aku kelaut... tapi raya ke5 dah ok sket.. sakit sikit2 je, tapi still sakit.. semalam ngan hari ni dah ok dah.. taktau la kenapa... mak aku cakap angin kot.. ntah la... aku makan je ubat mak ngan kakcik suruh makan.. 

perut.. perut.... setahun sekali je ko merasa ketupat lemang kuih tart kerepek bagai semua, tapi kau buat hal kan... raya pertama je aku makan semua tu, tu pon takmakan banyak.. lemang tu ada la makan 3 potong je, padahal ada 30batang lemang pak iwan, pakteh ngn pakcik bakar tahun ni.... kuih tart aku baru dapat makan semalam.. wajik sepotong je makan masa raya pertama... dodol xmakan langsung... tu pon ko boleh meragam kan.... huhuhu... ni tak turun berat taktau la nak cakap lagu mana... hahaha...


17 ulasan:

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

hehe....xpela li..minggu ni balik, bls dendam balik ye...

zal88 berkata...

a'ah btul..bls dendam smula..hehe..tp jgn mkn byk2 lg,tkut tkjut lak prut ko nnt...

aBoi berkata...

pi la check kat doktor lily.. mana tau ada gastrik ke apa..

LiaNa YuSoF berkata...

timah : minggu ni aku nak menikmati nasi minyak moos.. hahaha..

leha : tu la.. perot aku ni tkejut agknya... hehe

dayah : hmm.. tu la.. adik aku ckp pon mcm gastrik.. sume ubat aku mkn sume ubat gastrik.. ni gastrik terlebih mkn agknya.. hahaha..

Hustler berkata...

Tipu la, umah ko mana dekat ngan laot. (takde kene mengena)

LiaNa YuSoF berkata...

errrr.......... ko nape mawi?
hahaha....

Hustler berkata...

Hahahahahaha.... aku buhsan.. wakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

ko bosan.. aku ngh ngantuk.. da tersengguk2 ni.. atoii... nak g surau, surau ada org.. adehh..

Hustler berkata...

Watpe lak gi surau??? dhuha?? wakakaka.. unsangkarable.. kihkihkih

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha.. nk lelapkan mata jap la barang 5 6 minit.. ala ko ni.. wat2 xphm pulok... hahaha.. aku penah wat sekali, tu pon sebab taksihat..

Hustler berkata...

Hahahahaha... kantoi sudah port kat surau... kihkhikih

LiaNa YuSoF berkata...

surau je la port nya.. xkn nk tdo bwh meja lak. lagi kantoi.. hahaha..

tp bkn slalu dpt msuk surau tu, ada je org.. diorg wat dhuha agknya..

Hustler berkata...

Eleh.... kantoi ke tak muat?? lalalala... aku selamber jek lepak dalam laci meja.. kihkihkih

Hahaha.. diorang dhuha ke 'dhuha'?? wakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

hey!! bwh meja aku ni besar.. bole letak tilam lg.. huhu..

ko ni, xbek beburuk sangka.. haha..

Hustler berkata...

Hahahahaha... port bawah meja sudah.... kihkihkih....

alaaa..... bukan buruk sangka, tapi kemukakan ape yang aku selalu dengar kat surau masa nak wat dhuha... hahahaha.. pot pet pot pet pot pet

LiaNa YuSoF berkata...

ala.. biasala tu.. gosip2 dlm surau.. org pompuan kn suka gosip2.. hehehe..

Hustler berkata...

Hahahahahhaa... ape la... tapi jgn la kat surau... haish.... mengurangkan pahala dan tamabah12 dosa jek.... kat luo kan boleh....

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."