Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

13 Julai 2012

Masa Tu Tahun 2008...


Assalamualaikum....

Tadi aku dok wat kerja2 membuka folder2 yang tah hape2 dalam desktop aku ni... sekali aku terjumpa gambar ni...


gambar ni aku amek dari tiena.. tengok, tiena ada gak simpan gambar aku ni.. aku sendiri takde... hahahaha.. masa ni adalah kursus asas PA di INTIM, bulan Ogos 2008.... masa ni aku kecik sikit sebab sebelum dapat kerja PA ni, aku kan keja teruk kat pasaraya... aku teringat ada sorang abang yang sama2 keja kat pasaraya tu, dia kata "dik, kalau kau kerja lama kat sini, gerenti kau kurus dik!" huhuhu... 

ok, lupa kan pasal abang dan pasaraya, aku suka diri aku masa tu, sebab...... ntah, sebab time tu la aku rasa aku kurus kot... hahaha.. walaupun takde lah kurus sangat... eh, silap.. berat aku paling best yang aku pernah dapat adalah masa aku sem 1 kat poli... berat aku turun lebih 5kilo masa tu dari berat masa masuk poli... hehehehe... tapi sekarang?? hmmmmmmm.... pasroh!

tengok dalam gambar tu, aku pegang henpon kan.. tu henpon pertama yang aku beli... huhu.. sekarang da rosak.. huhu.... bila nak pergi perbaik balik xtau la... batery ok lagi... cuma skrin je blank.. baju tu pulak, memang mak aku jahit untuk aku pergi kursus tu, kan ada tulis hari khamis kena pakai batik kan.. tapi batik tak batik sangatlah... hahahaha.. mak aku cakap oklah tu, macam ada corak2 batik tu kira ok lah.. hahahaha... tapi kan sayang... baju tu dah rosak terbakar kena iron.. huhu.. sayang betol..

tarikh gambar tu diambil pulak, 21 Ogos kan... lagi 7 hari je nak birthday aku.. hehehehe....

ok, gambar ni pulak..!



haaaa!!! CD tu la yang aku masih cari sampai sekarang... dalam CD tu kan ada video sepanjang kursus asas tu... adoooiiii.. mana ko menghilang CD? 

tengok dalam gambar tu, terok gila mata aku... macam orang lepas nangis.... hahahaa... aku pon xtau kenapa... tak ingat dah.. dan tarikh gambar diambil, aku rasa dah nak habis kursus dah... tinggal nak tau kte dicampak dimasukkan ke kementerian mana.....

oh tahun 2008... kalau nak banding diri aku tahun 2008 dengan sekarang, tahun 2012.... huisssshh... takpayah bandinglah! wat saket mata aku je... hahahaha...

tapi kalau buat perbandingan tentang keperibadian aku, mayb ada perubahan... perubahan apa? ha, tu aku sendiri je la tau kan... hahaha... 

okla, tamat sudah sesi mengimbau kenangan lalu.. nanti aku godek2 lagi dekstop aku ni, kot2 ada lagi gambar2 yang aku dah lama tak tengok... hehehe..



gambar sekadar hiasan.... hehehe...



12 ulasan:

wanna bakal bini orang berkata...

gambaq tue semua dari aku lah lily, aku ada lagi gambaq ang, hahaha,

tiena dia copy semua gambaq aku, eh masa zaman poli pon ada, nak ka?

LiaNa YuSoF berkata...

owh.. yela, time tu ko je ada kamera canggih.. ktorg pakai kamera henpon murah jek.. hahaha

kalau ada lagi gambar2, nak jugak.. leh wat simpanan dan memori utk hari tua.. haha..

Hustler berkata...

Hahahahahaha... aku tawu kolam tuh katna!! wakakaka :)

LiaNa YuSoF berkata...

mmgla ko tau, ko kan ada ditempat kejadian... cehh......

Hustler berkata...

Hahahahahahaha..... a ah kan?? adeehai... macam blur2 jap aku nih, kenapa aku berkata yang demikian, kihkihkih

LiaNa YuSoF berkata...

hahahahahaha... mawi..mawi....
haishhh.. mamun...
wakakaka..

Hustler berkata...

mamun tuh ape lia?? maimon tuh aku kenal la.

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

oohh..aku rindukan satar ke satah ntah kt INTIM tu..sedapnye...

Hustler berkata...

Cik Timah : Sata yerk.. Sata... Di ulang, S.A.T.A. Sata.... wakakaka.. feveret aku tuh. (padahal kat Intim la kenal mende tuh, ciap kena suggest lagik ngan aweks tganu sorang, kihkihkih)

LiaNa YuSoF berkata...

Mawi : mamun tu maksudnya mengelamun, blur, byk berangan.. gtu la kot.. aku dgr org penang ckp lagu tu, aku pon ikotla.. hahahahahaha...

Timah : aah.. makanan tu la paling aku suka bila g ganu.. sata sata sata.. yok g terengganu.. eh? tetiba.. hahahaha...

yana dayana berkata...

~yeay sata yg sgt sedap..~

yana baru je balik dr cherating, n ade gak ar p b'santai kt kemamang... mula2 tu eksyen gak.."tak best ar sata tu, nak muntah"..hak3... tu ayat ms mula2 mkn sata kt kl.. yg ala2 x menjilat kaki.. sekali bile smpai kemamang..pulak tu abg bus bawak p port yg best... pergghhh mmg melantak sakan.. siap tapau balik bilik.. sblm tido melantak puas2 sata yg telah di tapau... mmg syiokkk giler sata n dlmnyer ade cili padi seketol2.. t'liur ni hah.. mmg kompem cari sata pasni...hikhik

Hustler berkata...

Hahahahaha... yeke mamun tuh mengelamun?? kihkihkih... nnti aku check balik ngan skendel2 utara.. wakakaka... :P

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."