Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

26 Julai 2012

Kalaulah Aku Tak Sedar.................


ok, sila muntah sebab taksampai sejam ko dah buat entry lain... huahuahua... bukan apa, kang tak buat, lupa teros... jadi bila ada kelapangan ni, boleh lah kan... hehehe..

malam tadi tah kenapa dengan aku, ke mata aku? aku pon taktau.. huhu... tentiba je mengantuk ya amat... haisshh.... aku rasa mesti sebab aku makan nasi lemak masa berbuka... memang gila mengantuk betol.. "dik, ko ada letak ubat tidor ke dalam nasi lemak tu? ha? cakap! cakap!"

jadi, lepas je solat maghrib, taknak teros terlena, aku baca la Quran.. mula2 dapat 2 muka, pastu rasa macam sikit sangat pulak.. lanjutkan lagi 2 muka... lepas habis je, teros terlena.... hmmmm.... tapi tak lena sangatlah sebab aku rasa tak tenang pulak... aku nak masak air.. sebab bekalan air masak dah nak habis.. dalam lena tu boleh lagi aku teringat2... "nak masak air... nak masak air" (dah macam "nak cari kayu, nak cari kayu" pulak.. hahahaha...)

jadinya dalam pukul 11 lebih, aku tersedar, teros pergi dapur jerang air... lepastu masuk bilik balik konon2 nak baring2 je la... baringlah sangat kan... kepala ni kalau dah disorong bantal apa kesudahannya? tido la kan... huhuhu.... dalam aku tido tu, sempat jugak bermimpi... aku tak ingat aku mimpi apa, tapi mimpi aku tu, aku berada dalam lif... (tah pape!)

tentiba, aku tersentak.. eh, dah kol berapa ni... bila air nak masak? tak bunyi pon... tengok jam... Ya Allah, dah pukul 1... teros lari ke dapur... sambil cakap "air aku... air aku..) sampai dapur, tengok api berpasang lagi... senyap je... teros tutup api, angkat cerek ke sinki... amek air jirus kat cerek.... haaa... hamek ko... berdesir............ berasap2... huhuhu.... cerek pon dah tak de rupa da... hitam2 sikit.. tempat tekan atas pon dah mencair agaknya... pelekat kat tepi cerek pon da terbakar... adooiii.... gila la...

aku takboleh bayang kalau aku taksedar.... dekat 2 jam cerek tu atas api.... kalau lah meletup ke apa... huhuhu.... T_T (mintak jaoh...)


18 ulasan:

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

nape xmsk air gune kettle je?haish, bahaya sungguh la...

LiaNa YuSoF berkata...

huhu... tu la.. t aku beli la...

Cik Fara berkata...

mlm tadi pun aku ngantok gile...tak tau nape....huhuhu..miss aku sehari g terawikh...huhuhu

aBoi berkata...

ntah lily.. la ni gak ko g beli kettle.. bahaya betul..

teringat nenek aku dulu.. letak periuk atas api..tapi terlupa.. last2 berlubang periuk..n periuk yang cair tu masih ada kat atas dapur aku..tak boleh tanggal..hehe nasib baik tak jadi pape..

Gda Hanum berkata...

hahahahha.. naseb baik ko sempat raye lagi tau taon ni..hahahah..

LiaNa YuSoF berkata...

dayah : baiklah.. t pas keja aku g carik naaa...

alhamdulillah.. Tuhan masih panjangkan umur aku..

Hustler berkata...

Mujur la aku masih setia dengan water heater aku dari poly, ahakz!!! :)

efa berkata...

kettle tu cerek la kan.. heater/electric kettle ke yg dimaksudkan..? hehe .. ish2.. bhy sungguh.. seb bek x jd ape2..

LiaNa YuSoF berkata...

mawi : heater aku masa poly pon ada lg.. tp ada bocor sket, tkot nak guna..

moos : sama la kot.. hahahaha.. moos, ble nk ajak aku dtg umah ko, jamu aku mkn di bulan puasa yg mulia ni..? hik3..

Hustler berkata...

Hahahaha.. dah bocor, tayah ngengada nak guna, kang jadik gunasegaran, baru ko tawu... hahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha.... xpela, t leh ngorat s kunalan... eh? hahahaha...

zal88 berkata...

ish li..bahaya tau..da g bli heater tu..eh heater eh..;p balik keje g cari gak tau...

LiaNa YuSoF berkata...

baeklah puan leha.. hehehe.. t aku g cari ea... tp nantilah.. arini malas nak keluar, gerenti org ramai sgt sbb da gaji..

Hustler berkata...

Hahahahaha... S. Kunalan dah ada awek la.... haish!!! g carik yang len... prabhu subramaniam tade lagik... nak?? aku leh kenen2 kan...

LiaNa YuSoF berkata...

er.. sape tuh? xnk la.. nama pon xsedap.. emmmmm.... nak s subramaniam (pemain kelantan) la.. hahahahahaha...

Hustler berkata...

Ko taste Player jek kan?? pastu kena tinggal ngan player, abis rosak jiwa raga dan bakul, bek amik prabhu subramaniam, hahaha.. dia org bisnes.. dok umah jaga anak jek. tanak??? Lalalala....

LiaNa YuSoF berkata...

eh, mana ko tawu t aku kena tinggal? hahahaha...

ape la.. aku nk kawen ngn org islam la.. xkn nk kawen ngn dak prabhu lak.. hahaha..

Hustler berkata...

Hahahahaha... Sebab kawan2 aku ramai Player yang 'Player', jadik aku rasa player takkan carik bini until umo 30. wakakakakaak....

Eh?? lau ko berjaya mu'alaf kan beliau, kire terel la weh, sorga dah tentu dalam tgn tawu???

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."