Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

06 Jun 2012

Kesimpulan Untuk Hari Ini..


macam2 benda pulak jadi dan nak kena buat hari ni... saket hati! saket hati (gaya cakap macam Ropie Cecupak) 

aku keluar ke Bangi untuk buat sesuatu *nanti aku cerita kemudian ye*.. aku keluar pukul 9.05pagi.. pergi rumah makngah kat desa pinggiran putra, ambik nazirah (anak makngah).. aku takberani la pergi menguruskan sesuatu yang xtau dan kurang pasti seorang diri.. jadi aku mintak nazirah temankan.. *nasib baik cuti sekolah.. huhu*

sejam je buat benda tu.. dah settle, aku ke kwsp.. dah lama nak buat, tapi takdan.. da alang2 keluar arini kan... lepas tu ingat nak pergi makan, pergilah village view kat sebelah hentian kajang tu.. tapi belum bukak pulak.. adoyai... orang da lapar ni.. huhu... xpe, pergi rumah maklong dulu ambik ubat mak... dah settle, baru la pegi cari tempat makan.. aku cadang nak makan kfc.. cari punya cari punya cari... eh, kat bangi takde kfc ke selain kat warta tu.. dah masuk area warta, tapi takdapat parking.. cis2!! penat aku pusing2 tau kat bangi tu... huhuhu.. cam hampeh betol!

teros cancel, aku cadang teros pergi alamanda pulak.. eh, ada 1 benda penting kena buat.. kalau tak, takpasal2 kena saman.. ok, pergi kedai, sebelah kedai kawan kajang.. 15minit, settle.. gedebak gedebuk pusing sana pusing sini.. pukul 1 tepat aku sampai alamanda...

da sampai kfc, alamakkkk! panjang nya barisan.. atooii.. xpela, beratur je la... huhuhuhu.. pukul 1.30 baru dapat makan.. tu pon tadi aku order untuk nabil, kurang 1.. aku rasa tadi aku nampak chezze wedges dalam set zinger burger dia.. tapi xde pon.. da budak tu terkontang kanting makan burger je.. aku pon macam kesian, bagilah seketul ayam aku *aku makan snake plate* kat dia.. dah le masing2 takmakan dari pagi.. aku pon.. muka semua lapar tahap naga.. huhu...

apalah kfc ni.. dah le carik kat bangi takjumpa, pastu pergi kat alamanda bagi takcukup pulak! aisshh.. geram pulak aku.. apa pon tak bole!

ingat pergi alamanda tu nak bankin duit kat ambank.. tapi xde duit pecah pulak.. huhuhu.. apa pon tak bole!

last2, balik dengan perasaan hampa.. hantar balik nazirah & nabil.. lepas tu, masuk ofis balik.. dengan slumber nya masuk pukul 2.25petang.. huhuhu..

kesimpulannya, aku penat!!

 

2 ulasan:

Cik Fara berkata...

kat PKNS Bangi tu kan ade KFC....

LiaNa YuSoF berkata...

tu la... hmm.. da balik bru teringat...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."