Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

07 Mei 2012

Kutuk Depan2 Nampaknya!


Assalamualaikum..

Cuti 2 hari semalam, aku balik kampung lagi.. ada kenduri kahwin.. sepupu aku.. beliau adalah cucu pertama yang berkahwin.. akak aku sangatlah jeles sehingga meninggalkan status di fb yang berbunyi, "ingatkan cucu sulung yang kahwin dulu, rupa2 nya cucu yang tak berapa sulung yang kahwin...huhu" hahahahaha.. dan komen aku, "nasib ko la long... hahahaha"

majlis kecil2an je... budak2 muda kahwin... tahniahlah makteh aku... dapat menantu dah... makan hati la paklang, pakcik dan pak iwan.. sebab diorang pon belum kahwin lagi, tapi anak buah advance kahwin dulu.. hahahahaha...

ok, bukanlah nak cerita pasal majlis kahwin sepupu ni... tapi nak cerita pasal, ada seorang mak sedara ni.. kalau ikutkan dia bukanlah mak sedara aku pun.. beliau ni, adik ipar kepada makteh aku.. kira biras makteh aku la.... dah dia pon pangkat makcik kat sepupu aku, takkan aku nak panggil akak pulak kan? ada yang kena sekeh nanti.. hehehe.. jadi aku panggillah dia moksu..

nak jadikan cerita, masa hari kenduri rumah makteh aku, aku taknampak pon dia...aku da exited nak cari dia sebab dia baru je bersalin anak ketiga.. anak2 dia semua ikut muka husband dia, Busu Daud.. muka macam cina.. comel2 tembam bam bam... geram aku.. tapi, takdapat pulak jumpa.. tah mana dia duduk aku pon tak perasan..

jadi semalam, hari ahad, adalah hari menghantar pengantin.. aku sampai dulu kat rumah makteh.. sementara nak tunggu masing2 bersiap, aku duduk la dengan sepupu mak aku, maklong Ani.. hey, asal lak aku duduk dengan makcik2 ni.. serius, aku sorang je anak dara kat ruang tamu masa tu... hahahhaha.. gasak ko la..

bape minit lepas tu, moksu pon sampai.. dari dia kat luar lagi aku dah senyum2.. lagi la tengok dia pegang baby... suka la aku... tapi kan.. dia masuk, slumber je.... buat tak tau je dengan aku... cis!! apasal pulak ni.. aku ada wat salah ke...? pastu dia ke dapur... aku pon, hmm... xpela... dia buat tak tau je... lantak la..

kemudian, dia datang balik ke depan... masa dia nak duduk tu, aku lambai kat dia... tau tak dia cakap ape?
"laaaaa.... ko angah!! moksu ingatkan sape tadi... moksu tak perasan pon ko, tu yang moksu buat tak tau tu.."
cis!! boleh pulak kan? mentang2 la baru 2 tahun takjumpe.. huhu..

(aku pelik, apasal dia panggil aku angah.. sedara sendiri pon panggil nama je.. lagi la adik beradik aku.. adik bawah aku ni panggil nama je kat aku.. takde panggil akak pon.. lagi slumber.. hahaha..)

ehh.. ingat habis disitu je... "ko bukan main menembam lagi... ni mesti hari2 makan luar ni..." slumber itik je dia kutuk aku depan2 jiran tetangga makteh, depan sepupu mak aku.. huhuhu... malu nya.... ada lagi dia kutuk aku, tapi malas la aku nak cerita kan.. buat malu diri sendiri je cerita kat korang.. huhu.. tapi, aku tak simpan dalam hati pun... aku dah kebal dah bab2 kutuk kegemukkan aku sekarang ni.. hahaha... kutuk la.. kutuk la... aku dah tak heran dah!! nanti aku nak kahwin, aku mesti kurus punya.. tengok lah! (hahahahaha... perasan la nak kurus kan...)


6 ulasan:

Hustler berkata...

Hahahahahhaa.... kot tepuk jek dahi beliau lelaju.... lau tak dapat beliau, ko tepuk dahi anak beliau tuh.. wakakakaak :P

LiaNa YuSoF berkata...

manyak la.. anak dia tu baru 3bln.. sebab dia comel sgt,xsampai ati lak nak tepuk dahi dia.. huhu..

Hustler berkata...

Hahahahahaha... tang comel tuh la besh tepuk2 dahi.. wakakakakaka

efa berkata...

mawi punye ajaran memg sest sokmo.. kau jwb je.. "yela mkcik2ku, anak sedaramu ini sgt senang n tenang hatinya.. sebb tu bam bam.. jgnla jeles tgk org dh senang.. wek2.. " ok?

Hustler berkata...

Hahahahaha.. apelak sesat efa.... tuh teknik psiko namanyer.. wakakaka.... Bukan senang nak psiko seorang ibu, melainkan menggunakan anaknyer. wakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. apela korg... xde nya.. aku xwat benda2 camtu.. aku kn baik lagi berhati mulia.. (erk?)

tapi ati aku ni xde la kebal sangat.. konon je kebal.. bile sound time2 aku mood xbaik, aku jawab jugak, "apasal? gemok aku ni susahkan idop korang ke?" hahaha.. ayat kejam..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."