Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

14 Februari 2012

Oh Pintu...!

Assalamualaikum....

hari ni aku rasa macam aku sibuk.. tapi dalam sibuk2, aku tak kira.. aku nak jugak update blog.. huhuhu... malam tadi, lepas habis tengok Nada Cinta, dak wana cadang nak carik kedai, nak beli gas.. gas kat rumah habis sudah... dah tu, aku cadangkan pulak, tak payah masak, kita makan luar je... hehehe... dan memasing pun bersetuju..

lepas siap mandi solat bagai semua, kami pun bergerak... oleh sebab, aku sibuk mengangkat tong gas.. aku takde la ambik kunci rumah.. terus keluar, pakai sandal terus angkat tong gas bawak dekat lif.. baru beberapa langkah, tentiba dak wana menjerit... "alaaaa..... lily.........." ape ke hey nya? aku tinggalkan tong gas tengah jalan, pastu patah balik depan rumah.. "aku salah ambik kunci la..." wana berkata... "haa!!" tu je la yang aku mampu cakap.. huhuhu...

camana ni? huhu... tergaru2 kepala aku dibuatnya... tanpa membuang masa dan tanpa memikirkan masa depan, wana pun membuka beg galas ajaib nya... maka terkeluar la sebijik tukul (sebijik ke? erkk..) lalu.... ketang ketung ketang ketung tombol pintu dikerjakan nya... tak terbukak jugak.. dah tak boleh, tukul tu terus dicampak ke bawah dari tingkat 7.. (nasib la sapa kat bawah..) kemudian, selongkar lagi.. terkeluar pulak sepucuk pistol.. (sepucuk ni aku rasa betul kot.. macam pernah dengar cikgu BM cakap dulu.. hua2) sambil berdiri dalam jarak 1 meter, wana terus menghalakan muncung pistol tu terus ke tombol pintu.. aku pulak, biar benar makcik ni nak menembak.. eh, tak boleh ni.. tak boleh dibiarkan... kang kecoh 1 bangunan kang... belum sempat wana tarik picu, aku dah tarik baju dia... "jangan2! nanti semua orang teanjat maimun kang! kita guna cara lain.." wana tak puas hati.. "nak guna cara apa?" aku pun dengan lagak seorang wirawati, terus ke depan pintu dan...... wachaaa!!!!! satu tendangan maut telah menyebabkan pintu bukan sahaja terbuka, tapi terus menyembah bumi... "habis sudah riwayat kau sang pintu!" dengan bangganya aku berkata...

OK, AKU TIPU!

hahahaha.. gila kau tentiba wana ada pistol pulak.... hahaha.. pastu kuat la pulak aku nak tendang pintu tu sampai tercabut... hua3.... adeh... ok2, lepas terkunci tu, wana terus keluarkan kad.. nak try bukak pakai kad... jenuh jugak la... sampai 3 kad punah begitu aje.... aku rasa kalau 5 kad punah, memang aku tendang la kan pintu tu... huhu.... haihhh.. sampai berpeluh jugak la ketiak.. hahaha.... aku dah pikir nak panggil pakwe2 kat rumah hujung tu dah.. sambil tolong, boleh berkenalan sekali.. hua3.. padahal boleh je mintak tolong jiran sebelah, tapi suami orang.. macam tak syok la pulak... hahahahah...

setelah hampir 10minit gitu, akhirnya pintu berjaya dibukak... tertonggeng2 wana mengerjakan.. hahaha... aku jadi tukang arah je kat belakang dia.. hahahhahaha.... adoi2.. hampeh betul la.. tapi nak wat camana.. salah siapa? salah sendiri la.... hahahaha....

ok ni masuk cerita lain pulak.... lepas bertungkus lumus tadi, kitorang pun gerak la mencari makanan.. lapar beb! macam biasa la, port kitorang.. food court presint 9.... hehe... dalam perjalanan tu, tentiba kereta bau gas.. ala..... tak boleh baringkan tong gas ni.. kena tegakkan.. lalu berhenti la kami kat tepi jalan.. betul2 dekat hujung jambatan depan PICC ni... masa baru nak ke tepi, ada satu kereta kat situ... satria... wana terus masuk parking depan kereta tu... alangkah terperanjat nya aku bila tentiba aku terpandang sesuatu yang tak sepatutnya aku pandang... huuuuuuu.... ishh3....

wei! korang agak2 la pun nak buat projek.... tau la esok Valentine's Day... tempat umum kot.. walaupun takde orang... cis! nak tau apa yang aku nampak...? aku nampak sorang pompuan dan sorang lelaki berdua duaan dalam kereta.. tak kesah la nak berdua2an pun.. tapi ko dudukla semenggah sikit.. yang si pompuan tu punya la slumber hippo duduk atas lelaki tu.. ok, camni2... lelaki tu belakangkan seat dia.. then lelaki tu baringkan seat dia.. si pompuan tu duduk atas lelaki tu.. mengadap lelaki tu... jadi, korang rasa dua2 ekor ni nak buat apa?? takkan borak kosong sambil gosip2 kot..

haissshh apa punya manusia la... tak tau malu betul... padahal diorang nampak kitorang parking depan kereta dia.. tapi still buat tak tau... aku dah rasa nak telefon Jabatan Agama Islam dah... tapi, aku tak tau la pulak nombornya... hmmmm..... kang pergi serbu sendiri, takut pulak.... kot2 dua ekor ni ada senjata tajam, kang tak pasal2 kena bunuh lak kitorang...

hmmm.. donia.. donia....

p/s : haram bagi kita umat Islam meraikan Hari Kekasih / Valentine's Day... fikir2kan.. dan Selamat Beramal... (^_^)

6 ulasan:

Ms mAmikO AbUrakOji berkata...

hehe...1 malam yang penuh tragedi ni..ko selalu tertengok aksi bukan2 kan...?aku xpnh lak dpt tgk...huahua...ni no hotline JAWI li..1800881771 kalo kredit abes bley sms je..taip JAWIADUAN ko hantar ke 15888

zal88 berkata...

peh timah siap bg no hotline lak tu..hehe..yg ak plik tu li,jiran2 ko xdgr ke korang wat drama kt pintu tu..ak rase pkwe2 umah ujg tu xde kt umah kot..

LiaNa YuSoF berkata...

timah : selalu "ter"tengok ea.. bukan sesaja nak tengok.. hahahahaha... ok2.. akan ku save no itu.. awas pasangan2 merendek diluar sana.. hahahahaha...

leha : ada kot jiran mengintai.. tp bkn depa tolong pun... huhu

Ms mAmikO AbUrakOji berkata...

hehe..jage2..cik lily nk beroperasi..

Hustler berkata...

Ahhhaaaa!!~~~ Ini macam punyer entry la besh!! Ahhhaaaa!!! even aku dah hagak dah, mula2 tuh kompom ko akan taip, khayalan ke, tipu ke, tapi aku minat giler ayat2 ko.. ngeh ngeh ngeh :P

Pasal pasangan tuh, ko mungkin ta tawu.. yagn sorang lagik tuh OKU... dia tgh nak bagitawu kat pasangan dia yang pekak tuh, diorang skang berada di mana... pikir postitip okeh?? ngeh ngeh ngeh!!

LiaNa YuSoF berkata...

Mawi : aku bole je karang ayat lagi power.. tp saje taknak tunjuk skill.. (huk3..) wahahahaha...

manyak la ko punye OKU.. tu bukan positip la mawi.. tu subahat nama nya.. kalau betol org tu pekak, kalau nampak mcm mcurigakan xkn la kita nak buat2 buta pulak.. haiya..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."