Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

18 Januari 2012

Aku Rindu.... Sayang Kamu......!!

Assalamualaikum...

Malam tadi, sambil guling2 atas tilam.. konon2 nak tido la.. padahal jam baru pukul 10 lebih... tengah pusing kanan pusing kiri, tiba2 enpon aku berbunyi... tengok nombor..... aik, no sapa pulak ni... hmm.. dengan perasaan malas.. aku pun angkat le...

di talian, seorang perempuan... dok tanya aku... "ni liana ke...?" huhu... dah lama aku tak dengar orang panggil aku liana... asik2 yana.. asik2 lily... geli aku... hehe.. lepas tu perempuan tu cakap lagi... "takkan tak kenal kot.. dulu selalu main tepi jalan sama2".. hah! selalu timah yang suka cakap camni... hahaha.. "oit, aku la.. mast.." terus suara dia berubah ke suara dia yang sebenarnya... dan aku pon cakap... "sengal ko mast... aku ingat sape la tadi... hahaha.. asal suara ko lain?" "aku tukar suara la, sebab tu suara aku lain..hahaha".. cis2!! tertipu aku... huhu...

seronok nya berborak dengan beliau.... rindu giler tu... dah lama aku tak sms, tak call.. beliau marah jugak kat aku sebab sombong, taknak sms call bagai... nak tunggu panggilan percuma time birthday je memasing... hahahaha... aku... ntah la... bukan taknak sms call semua, tapi diorang ni keja tak tentu masa.. bukan macam aku ni.. org gomen.. diorang, aku cuti, diorang keja.. aku keja, diorang boleh pulak plan reunion pergi berkelah... cis3!! hampa aku... huhu...

banyak yang kitorang borakkan... ngumpat2 sikit.. hahaha.. cerita pasal kerjaya masing2... berkerjaya sangatkah aku? hahaha... tanya bila nak kahwin... hmm...... bila aku nak belanja beliau makan MCD.. hahaha.. dituntut kat aku, dah 3 tahun... tak pernah berkesempatan lagi nak belanja ko Mast.. nanti aku amek cuti, kita round2 KL ea.. hehehe...

lorh... terlupa pulak nak kenalkan sahabat baik aku selamanya ni... nama beliau Mastura.. panggil Mast.. dia ni kira kawan paling rapat kat sekolah.. pergi balik sesama.. rehat sesama... belajar sesama.. kelas pon, sama la kan.. duduk sebelah2.. haaa.. nampak? betapa rapatnya aku dengan beliau.. sampai ada sekali tu, aku jadi jeles bila dia rapat dengan member sorang lagi tu... hahaha.. gila ape nak jeles2..

aku dah kawan dengan dia dari form 1.. actually, dari sekolah rendah dah kenal.. tapi masa tu belum geng lagi.. yela, dia budak pandai... aku budak bodoh tak berapa pandai sangat... eh, lupe.. masa aku darjah 6, aku ditukarkan dari kelas E ke kelas C... kira maju ke depan sikit la... hehe... tu pon sebab result peksa pertengahan tahun tu baik sikit.. jadi cikgu hantar aku ke kelas atas aka budak pandai.. yang result corot, ada yang kena pindah kelas bawah... kesian2.. yang result ok biasa2 je, maintain kat kelas tu.. jadi aku bertuah la... yang si Mast ni pulak, dari kelas B, diturunkan ke kelas C.. hahaha... tapi2, dia tetap lagi pandai dari aku.... dari situ la aku kenal dia.. hehehe...

masuk form 1, dapat kelas sama pulak.. time ni geng aku Mast, Sarah dan Tiqah.. mana2 pergi berempat... haha... start form 2, kitorang semua berpecah... yang paling pandai Sarah dengan Tiqah la kan... diorang dapat kelas sama... aku dengan Mast berpecah.. yelah. aku kan budak tak berapa pandai.. masuk kelas, dak2 gangster je ramai... huhu... form 3 pun gitu jugak.. tapi aku dapat naik kelas... Mast stay kat kelas yang sama.. Sarah dan Tiqah pun..

masa form 2, Mast dah dapat geng baru.. (sedih aku.. huhu) start dari situ aku kenal Fatimah aka Qimah, Thirah, Ieca, Farahila... diorang 1 kelas dengan Mast... jadi aku tumpang sama la.. hehe.. form 4 pulak... lepas PMR, oleh kerana result PMR aku pun bukan lah terbaik sangat, aku dapat kelas ERT.. oklah tu.. takde lah tertekan sangat nak pikir add math, akaun bagai sume.. Mast pulak dapat kelas akaun, tapi dia pun macam aku... tak nak tertekan, jadi dia mintak pindah kelas ERT.. jadi kami2 semua telah berkumpul kembali kecuali Sarah dan Tiqah.. kan dah habaq tadi, diorang budak pandai.. mestilah masuk kelas Sains kan... hehehe.... aku bangga dengan diorang..

jadi berkumpul la kami, Mast, Aku, Qimah, Thirah, Ieca, Farahila dan tambah sorang lagi, kawan merangkap jiran aku kat rumah, Syafirah dalam 1 kelas... gila tak kecoh.. cikgu pun pening nak layan kitorang yang becok tapi pandai ni.. hahaha.. perasan... seronok sangat dok kelas ERT.. takde bersaing dengan kelas lain.. sebab kelas ERT ada 1 je.. jadi bersaing dengan kitorang2 jugak la kan... Mast la yang paling pandai.. dia la pegang no 1 dari form 4 sampai form 5.. aku? tak no 2, no 3.... cmtu2 la... wah.. gila pandai aku.. hahaha..

dan antara kitorang ni, ada pandai subjek2 tertentu.. macam Mast, BM.. Math.. Sains... aku, ERT... Agama.. Seni.. Qimah, BI.. Sains... Thirah, Sejarah... dan masing2 akan memerlukan antara satu sama lain bila ada yang lemah dalam subjek2 tertentu.. kira saling bantu membantu la... dalam seminggu, kitorang akan buat study group 3x lepas waktu sekolah dekat library... seronok nya masa tu...

owh... aku rindu kat korang semua... rindu sangat2.. Mast dan Qimah masih tinggal kat AU3 lagi.. aku, kan dah pindah melaka.. dah 6 tahun dah... Thirah pulak dah pindah Shah Alam.. Ieca, ntah la.. tak dapat dikesan... dengar2 dah pindah Penang.. tapi tak tau betul ke tak.. Farahila, yang dah jadi nurse sekarang.. hehe.. rumah family dia masih lagi kat Setiawangsa.. dan Syafirah, jiran aku.. dah pindah kuarters polis.. kat mana aku pun dah tak ingat dah... tapi dia masih lagi keja dekat Carefour Wangsa Maju..

aku bukan sombong... tapi..... aku takut, sms call aku tak dilayan sebab masing2 busy... kadang2 tu aku tak teringat langsung... mungkin aku dah selesa kehidupan sekarang.. tapi...... kadang2 tu, bila ada masa2 tertentu, tiba2 aku rindu kat diorang.... kadang2 sampai menangis sambil tengok balik gambar lama... huhuhu.... T_T memang kenangan lama tu susah nak diluputkan.... kenangan dengan diorang memang kenangan paling best dalam hidup aku... dapat kawan2 yang gila2.. yang sporting.. yang baik.. yang pandai... yang rajin...

perkara yang sama terjadi, bila ada kawan kat poli masa sem 1, yang duduk depan bilik aku kat asrama blok B (wah.. bagi detail2.. haha) si Ecah sms aku.. dan sms nya berbunyi seperti ni.. "oit! budak sombong" huhu.... kena lagi aku.. rupa2 nya, budak2 ni selalu contact... Ecah, room mate aku Semah, ngan room mate ecah, si yana... aku je tak masuk korum.. huhuhu.. sedih.. si Ecah ni cari aku bila Semah bagitau dia, yang dia jumpa aku kat Mydin MITC.. memang aku jumpa Semah masa tu.. dah kahwin pun dia... macam2 aku kena kutuk wei.. sombong la... menghilang la... hahaha.... kesian kawan2 aku.. aku ingat diorang dah lupakan aku.. tapi ternyata, aku yang melupakan diorang... hmmm... dan diorang je, budak2 asrama sem 1 aku ni panggil aku LIA.. ok, sila jangan geli.. sbb aku sendiri geli mendengarnya.. huk3..

maafkan aku kawan2.. sememangnya aku rindu..sayang kamu... jangan benci aku ea... huhuhu... yang penting aku tak pernah lupakan kawan2 aku... cuma tak berkesempatan je.. sekali lagi, minta maaf....... T_T

4 ulasan:

Hustler berkata...

Hai Lia.... huahuahauhauhauhauhauhauahuahauhauhauahuahuahuahauhauhauhauhauhauhauahuhuahau!!!

LiaNa YuSoF berkata...

sengal la ko mawi.. hahaha...

Hustler berkata...

Marah pulak Lia Nih.. Hahahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

BOBOYOT!!

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."