Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

07 Julai 2011

baNg banG bOOm!!

haa.. malam tadi,
berbekalkan maklumat dari timah dan uda beliau,
aku pon menunggu la saat rancangan ini ke udara..
pukul berapa aku tak ingat la pulak..
sebab aku banyak tukar2 channel..
kejap tengok mami jarum kat astro prima (kot)
kejap tengok cinta satay kat astro warna..
kejap channel tu, kejap channel ni...

masa mula2 start bang bang boom ni aku tak tengok..
sebab aku nak tengok part yang last tu..
yang diorang bang bang boom kan artis...
hehehe..

cerita mengenai Fida Ibrahim,
ala... yang berlakon jadi Cikgu Shuhada tu..
dia ni telah dipinang oleh wartawan Melodi yang bikin panas tu...
si Zuan tu..
tapi rupa2 nya, si Zuan tu nak bang bang boom kan Fida...

sedih la teman tu...
ingat kan betul2 si Zuan tu nak pinang dia...
dan dia pon dah setuju dengan pinangan tu...
last2 tetiba si Zuan tu kata,
semua ni lakonan je, Fida dah kena bang bang boom...
huhu.. sadis sungguh bunyi nya...

kalau kena kat aku,
memang aku dah halau dah orang camtu...
hati dan perasaan dibuat main,
depan2 family pulak tu...

tu episod minggu lepas...
aku pon tunggu lah episod minggu ni...
(boleh lak wat sambungan.. kasi suspen je kan... huhu)

sambungan malam tadi,
si Fida tu terus sound si Zuan tu...
perkara camni mana boleh buat main2...
dia pun dah setuju dengan peminangan tu...
tetiba kata bang bang boom pulak kan...

tengok muka Fida tu,
sedih gila... muka malu pun ye...
sebab nampak sangat la dia yang beria2...
konon2 betul la si Zuan tu suka kat dia...

pastu si Zuan tu ajak bincang berdua kat luar...
memang muka Zuan dah cuak abes..
yela, takut Fida marah dia...

aku pun asyik la tengok..
rupa2 nya......
bukan si Zuan tu nak kenakan Fida..
rupanya Fida tu yang nak kenakan si Zuan tu...
hahaha...
padan muka....
yela, selalu bikin panas kat Melodi kan..
sekarang baru la kena buku dengan ruas....
hahaha....

tapi kan..
aku bukan nak kata la...
sebenarnya, benda2 macam ni xbolehla dibuat2 main...
adat kita...

nak mintak la... untuk rancangan ni,
xyah la nak bang bang boom orang guna cara camni..
banyak lagi cara lain..
benda2 camni agak sensitif...
takut jadi isu pula...

bukan nak kutuk la...
cuma bagi pandangan...
papepon, aku suka rancangan ni..
best!!

peace yoo!!

4 ulasan:

zal88 berkata...

bkn tu da sdh ke..
ak da tgk yg tu..
sbb fida cbr die..
yg smbungnnye ak xtgk plak...

LiaNa YuSoF berkata...

sambungan dia mlm td la leha..

zal88 berkata...

ape smbungn die li??

LiaNa YuSoF berkata...

kn aku da cerita tu.. fida yg bang bang boom zuan.. haha... memang la fida cabar zuan, tp zuan buat atas kehendak produser bang bang boom.. kira fida pon sama la... tp aku tgok diorang mcm comel.. mcm sepadan la pulak.. kih3...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."