Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

13 Jun 2011

wHoOa!! giLe geMpaK!!

yeah!!!
akhirnya penantian 4 pelajar AF telah pun berakhir...
dan Hazama kini telah dinobatkan Juara Akademi Fantasia musim yang ke 9..
hehe... dah macam ayat wartawan hiburan pulak..

memang best...
malam tadi aku dan kengkawan,
sekali lagi mencemar duli.. (kemain lagi..)
datang ke Konsert Final AF9
yang berlintas langsung dari Dataran Putrajaya presint 3..

konsep kali ni adalah 360 darjah..
jadi penonton akan duduk disekeliling pentas...
dan kitorang, datang agak lambat...
jadi, ke hulu ke hilir mencari port yang terbaik..

mula2 kitorang duduk depan pentas..
tapi area belakang skali..
kira jauh la dari pentas..

lepas je emcee tu kata 360 darjah..
kitorang pon tukar la port..
belakang pentas..
masa kitorang mula2 lalu situ..
memang kat situ xde orang..
ingatkan macam xbest la duduk situ...
sebelum tu jugak, masa nak mencari port tu,
kitorang berselisih dengan akak Ning Baizura..
hehe... tengah bergambar..
memang lalu tepi dia je..
macam terpukau..
pandang je.. dah jauh baru terpikir,
laaa... nape tak amik gambar ngan Ning tadi...
(sampai sekarang masih lagi rasa......ish.. rugi..)

dah duduk, memang ramai da orang kat situ...
mula2 duduk tepi..
konsert mula je, makhluk2 tuhan ni sibuk nak berdiri..
hangen je kitorang...
penat jerit suruh duduk..
tapi diorang wat dek je...
hampeh..

kemudian kitorang beralih sikit2...
sekejapan je kitorang da ada kat line ke-3 dari depan...
hahaha.. kelakar betul...
wat muka tebal je la menyelinap duduk...
nasib baik orang tak marah...

walaupun duduk belakang pentas..
dan kebanyakkan dak2 AF ni nyanyi tak pandang belakang pon..
(kata 360 darjah)
tapi kitorang puas hati... hehehe..
yelah, artis2 yang nak wat persembahan semua lalu kat situ kan..
asal artis lalu je kitorang jerit...
macam Lisa Surihani, Shaheizy Sam..
dapat tengok Pak Nil dengan Sarimah dari jarak dekat..
betul2 tak sampai semeter pun..

Hazama start lagu Pukau pun mula dari belakang..
sporting gila la Hazama...
memang kawwtimm..
peminat panggil dia, dia senyum sambil lambai2..
suka2!! hehehe..
dan Hazama sorang je yang nyanyi tak lupa peminat di belakang pentas..
bagus ko Hazama..
memang layak jadi Juara..

kitorang datang memang nak sokong Hazama je..
hehehe..
masa persembahan principal Amy dengan finalis,
memang rock gila la..

dengan kehadiran bekas2 pelajar AF..
gempak habis..
mungkin yang tengok tv xtau..
masa lagu Sahabat,
Faizal AF4 je yang mula2 datang belakang pentas..
siap turun salam dengan kitorang2 kat belakang pentas ni...
hehehe...
thumbs up untuk Faizal..

pastu baru la Hafiz..
dan ramai lagi..
(tengok Dafi dah makin menembam.. hehe.. sory Dafi...)

best tu memang best..
tapi dalam best tu ada je perkara yang menyakitkan hati..
ada je yang nak menghalang pandangan kitorang..
pak guard astro yang paling menyakitkan hati..
orang nak tengok persembahan,
dia boleh tayang bontot dia pulak..
orang belakang dah jerit2 suruh dia duduk atau ke tepi..
hmm... wat tak tau je..
kena maki pon buat2 xdengar je..
hampeh..
last2 dia blah jugak..
sebab orang belakang memang marah gila..
aku gelak je... yelah, kelakar..
wana pon jerit2 jugak suruh ke tepi..

memang puas hati la...
dulu beli tiket, tapi duduk jauh...
la ni masuk percuma..
dapat tengok dekat lagi...

dah habis tu,
g bergambar dulu dengan mr.bola2... (nak jugak..)
sory xdapat tepek gambar tu, sebab ada masalah sikit..

pegi maybank jap keluar duit,
dah keluar maybank, baru jalan beberapa langkah..
tiba2 aku nampak............
macam kenal je...
terus aku HAI....
(hilang segan dah time tu..)

Adlin Aman Ramli dengan Emelda..
wahhh... cantik nya Emelda..
Adlin pun hensem..
aku pon tiba2,
boleh ambik gambar tak?
hehehe.. xmalu kan aku...
dapatlah bergambar dengan artis..
hik3...

papepon, tahniah kepada Paklang..
lepas ni dah jadi artis,
ingat pesan Hattan,
jangan nak jadi super poyo sangat..
hahaha.... nasihat ntah pape..

satu je aku boleh cakap..
PUAS HATI...

p/s: kecewa sebab Shahir tak datang... tau la tangan tu sakit, atleast datang la tunjuk muka... bukan jalan pakai tangan pun.. huh!!

Tiada ulasan:

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."