Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

03 Mac 2011

akU juGa raSa beGitU.....

Assalamualaikum..
Selamat pagi...
(^_^)

Nampak, bila sudah boleh update,
keja aku mengapdet xsudah kan... hehehe...
ini la nama nye melepaskan gian...
hik3...

Sebenarnya, aku nak menjawab segala ketidakpuasan hati,
member baik aku yang sorang ni,
sebab aku xdapat nak komen kat blog beliau,
jadi aku terus wat entry khas ini.. hehehe....

tentang pemasangan lagu-lagu pada blog anda2...
apa yang dikatakan, memang aku stuju 70%..
sbb apa 70%, sebab baki nya adalah hak blogger..
betul x? hehehe...

ok, bukan tu yang aku nak katakan...
aku pun sama macam dak aboi ni..
kadang-kadang aku macam malas nak bukak blog orang-orang
yang pasang lagu kat blog diorang..
pasang tu aku xkesah pun..
pasanglah 10 jenis pun..

peluang aku nak update blog memang terhad,
walaupun hari-hari aku update..
(kalau berkesempatan..)
time nya slalu kat pejabat je la..
kat rumah, buat masa sekarang memang tak ada...
sebab laptop/komputer tak ada..
sudah rosak..
kalau balik kampung, baru la aku berkesempatan..

bila kat pejabat,
kalau aku nak bukak blog yang ada pasang lagu ni,
aku kena mute kan dulu..
sebab apa?
sebab karang bergegar bilik aku ni..
kemain kuat lagi lagu nya...
kalah mp3 yang aku bukak kat pc ni....
kalau lagu slow tu, ampun lagi..
cepat-cepat boleh tutup,
tapi kalau lagu rancak..
tak terkujat ko tetiba..
terus kaku aku tak tau buat pape..
pastu gelabah nak bukak sound..
konon-konon nak mute,
tapi memang xsempat... terus aku close je blog tersebut....

tapi tak pe la..
tu hak masing-masing sebagai blogger.... right??
aku bukan nak menghalang,
tapi seperti kawan saya cakap tadi,
janganlah buat automatic play..
nanti dari ada mood nak blogwalking,
terus hilang mood tu..

minta maaf ye kalau ada yang terasa...

4 ulasan:

Yan berkata...

aku dah buang lagu dekat blog aku..sila rajin2 datang!haha

aku baru berhajat nak buang lagu tu tetibe dayah dah post entry begitu diikutiko pulak..so tanpa melengahkan masa, aku buang terus...

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. la yeke..
tp jgn risau, ko nye blog ada lagu ke xde lagu ke, aku tetap datang tgok... hehehe.... tp tu la... nk kena mute dulu... huhu... pstu aku tros lupe aku mute smpaila ke petang..

Mia-Ina berkata...

akak pulak klu msk blog sape2x....di tempat kerja...mmg sentiasa tutup volume full....kat rumah je la..pakai MIC...so klu bising pun kat rumah..

tp benar kata akhir nana :-

to follow, to read, to do anything about blog..itu hak msg2x...sbb kte x mtx org terjah blog kte...

sng cite : sesuatu yg kte lakukan x semua perfect...yg baik dtg dr allah, selebihnya kelemhan dr diri kte hamba-Nya :-)

aBoi berkata...

yan, kalau kawan-kawan, ada lagu ke tak de lagu aku tetap datang. tapi macam lily la jugak, aku mute kan dulu pc aku tu..hehe

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."