Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

16 Julai 2010

MaaFkaN jiKa meMaNg kiNi, haRusKu tinGgaLkaN diRimU...

waduh2..
tjuk nk gempak siot... hak2...
(gempak ke?? xpon..)

ok, ni xdela nk tinggalkn sape2..
tp nk habaq..
mulai esok,
MAYBE.. aku xbpe nk update blog ni..
sbb nye, aku kena g kursus... dari 19-29 Julai 2010

da nk 2 taon,
baru ni dpt g induksi umum...
hmm... tinggal ni je la nk sah jwtn..
harap2 sblum Ogos taon dpn,
aku da disahkan jwtn..
InsyaAllah..

aku dan mmber PA yg lain,
iaitu Cik Naz dan Cik Huda...
akan bergerak ke Intan Kampus Wilayah Timur (INTIM)
pd hari ahad ini.. dlm tengahari kot gerak..
sbb check in kol 5-7..
huhu..
tp kn... awat aku xde prsn pape nk pegi ni...?

ade la rasa nervous..
sbb nye pegi sdiri..
ngn keta huda..
lagi satu, aku tgok jadual yg diberi,
start kol 8.30 pagi..
yg aku heran tu, bkn heran la...
nk tau sgt, xkn xde senaman pagi..
mcm Kursus Asas PA yg aku pegi dulu ada...
kt tmpat yg sama plak tu..
mmg jodoh melekat tol kt INTIM ni...
da nama pon intim...hehehe...

da tu, kalu ada snaman pagi,
msti ada en.Azami kn..huhu..
bkn ape,
aku suka dia ni..
mula2 jmpe je xbpe nk suka...
mana x nye,
aku, timah n wana pnah kena sembah pokok
sbb dtg lmbt..
pstu siap kena marah..
"APE MAAF2?? INGAT HARI RAYA KE??"
perghh.. bbulu tol...
tu kira baik ktorg mintak maap,
kalu tau nk kena tengking, xde makne nye nk minta maap ampun bgai sume...
hehehe...

xdela,
da xde prsn marah da kt dia..
suka... sbb dia kelakar...
ktorg suka ajuk ayat dia,
"dpt xdpt??" pergh.. ayat keramat ni..
hehehe...
eh.. ni da menyimpang jaoh ni...
sory2.. (exited plak... kursus asas dulu best!!)

tp la ni,
aku xtau la best ke x...
org kata best,
sbb leh jmpe ramai org..
dr kementerian lain,
sbb aku under jpa...
da le geram xdpt g yg under jbatan...
org jbatan pilih kasih... huh!!

ok2.. melalut lagi...
lg yg aku rasa mcm xbest nk g ni,
aku xtau nk ckp ape masa pengucapan awam..
korg rasa ape tjuk yg sesuai utk aku ckpkn masa tu ek?
waduh... nervous aku.. huhuhu... T_T
(dayah,seha n leha, bagi idea please...!!!)

ok, kalu g t'ganu ni..
msti ingat kopok lekor kn..
hehehe...
da ramai staf kt ofis ni...
dok ckp, jgn lupe kopok lekor ye...
hehe..
msalah nye smpat ke g mbeli belah tu...
hmmm....
insyaAllah, kalu smpat adela...
kalu x.............

eh, aku nk ckp psal tjuk kt atas tu kn..
hahahaha...
da byk tselit cter lain da...
sbnr nye nk ckp,
xdpt berblogging masa kursus tu...
yela, celah mana masa yg ada pon...
tp aku akan cari masa utk tgok blog kengkawan yg len..
sbb da mcm rutin kn..
ari2 bkk blog...
tp update nye idok... hehehe...
biasala tu.... xde cter....

7 ulasan:

wawa_addien berkata...

hahahaha..tajuk nyer benar2 menyentuh perasaanku!!! ape2 pon..slmt berkursus yer dik. lame lg nk jumpe akak tau sbb time adik blk tu, akak br pas operate. so c u nnt yer my dear..

aBoi berkata...

kalau aku punya induksi...
tajuk pengucapan awam tu diorang bagi la..
cuak gila..yang mana dapat tajuk senang-senang tu ok la..yang mana dapat susah tu..nasiblah..

aku kira nasib baik dapat tajuk yang senang..
berdiri kat depan orang ramai..peh! dia punya cuak jangan cakap...huhu

suara keluar gigil-gigil beb!

LiaNa YuSoF berkata...

kak wawa.. akak da nk operate da ea..
huhu... gud luck ea.. hrap2 akak cpat sembuh..

dayah, ko nye dpt tjuk ape? ala... g la tau.. ko nye gigil tu ok lagi, sbb ko relax slumber je... aku nye gigil lom tgok lagi...huhu.. tkot... xsuke2..!!

zal88 berkata...

xpe2..leh knl rmai pkwe...hihihihi
ar..ape lg...

erm..mcm2 ko leh cte li...
hal smasa ke hal ofce ke hal skliling ke....

cik xxx berkata...

tajuk blog sudah tukar mae?

minah senget berkata...

gud luck untuk kursus anda..

LiaNa YuSoF berkata...

leha.. huhu... ko sudah pakwe...huhu...
tkot la...huk3..

cik xxx, a'ah.. sudah tukar... hehehe... tkar tjuk je...len2 xdo..

cik minah.. thanks...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."