Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

03 Mac 2010

kDg2 akU beNganG gaK!!

aku pelik btol la..
ke aku yg xtau....
nama pon org IT..
tp xkn la diorg xpndai guna Microsoft Office....

ke diorg ni hanya pandai bermain dgn sistem yg tah pe pon aku xtau.... sbb kalu ditengokkan, surat2.. hancur....
aku jgk kena edit kasi cantik dan sdp dibaca...

sbnarnye, bnda2 tu aku xkesah pon..
xkesah, kena edit 50 surat shari pon...
tp yg ni.... haddoooiii!!
da penat da....

bos aku sgtla memantau aktiviti pegawainya...
maka dgn itu, aku disuruh utk menyediakan 1 jadual...
yg membolehkan pegawai2 ini memasukkan sgala aktiviti mereka..
ala....mcm diari tu... kn korg akan catat pe mesyuarat.. or kursus.... or pape aktiviti la... dlm sharian korg bkerja..
so, bg memudahkan kerja diorg, aku wat la kt excel..

mmg cantik dan tersusun serta teratur jadual yg aku buat...
siap ada colour2 lg...
TETAPI!!
yg aku nk hangin tu..
xbole ke diorg ni taip cantik2.. elok2 kasi terletak dlm kotak2 tu...
ni kdg2, garisan sdia ada yg aku buat tu pon bole hilang..
garisan yg xpatot ada, diadakan pulak...
diorg men msuk je aktiviti diorg,
yg garisan2 tu p lantak la lintang pukang....
pastu tros hantar kt aku....
tanpa edit bln ke berapa...
tarikh tah tarikh ble.....
penat la aku kalu cmni...
tiap2 bulan aku nk kena edit jadual diorg....
kalu 2 3 org xpela...
ni lebih 30 org...
huhuhu.....T_T

pastu da la xlengkap...
da xlengkap, aku emel la blik...
mintak kasi lengkap kn....
tros xde respon...

ada yg xpnah hantar..
ha, yg tu gasak la....
kalu bos aku panggil...
biar pdn muka la....
bos aku kalu nk wat discussion,
psal msalah sub2 unit ni,
dia akan soh aku print aktiviti pegawai2 dia tu..
sbb sambil bincang, dia nk semak....
ha..time tu, tadah la telinga...

td, aku ada soh sorg pgawai ni lengkapkn jadual dia tu...
da bln lepas rajin letak perancangan... pencapaian..
la ni, perancangan je.. pencapaian tros kosong xletak pape..
aku mintak la soh dia lengkapkan...
nnt bos nk tgok...

dia bole ckp,
ala.... nk kena letak gak ke..
kn ke sama je tiap2 bln.....
hmm... kot ye pon,
taip la skit kt situ...
bg nmpk... jelas...
yg awk tu mmg mberi komitmen dlm kerja awk....
xkn tu pon aku nk kena ckp....

aku agk dia bengang..
sbb aku ckp, bln lepas jadual lengkap,
bln ni xlengkap.. nnt bos nk tgok..
kalu bln ni xrajin... nnt bln seterusnya cmne....

bape puluh minit pstu dia emel jadual aktiviti dia...
dgn tanpa sbarang mukadimah tros..........
PA SDCK
amboi.... mcm marah je......

lantak pi la..
da xkuasa aku nk mlayan......
nnt pndai2 la jwb sdiri ngn bos..

2 ulasan:

noradzlina.kamdani berkata...

bio le labu terjun dgn labunye....

aBoi berkata...

ko biarkan aja diorang tu..
nasib diorg la nanti bila diorg tak nak hantar..

time tu nanti ko senyum sinis je kat diorg semua..hehe

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."