Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

02 November 2009

99 HaRi taNpa nAsi...

adoi...
baru arini aku dpt taip psal bnda alah ni....
aku da register nama aku utk join this contest..
hehehe....

99 hari tanpa nasi...
kalu anda2 semua nak tau dgn lebih lanjut lagi...
boleh la bukak blog akak yg anjurkn contest ni....
loseweight-chaiyok...
best la..
aku bkobar2 ni...
yelah, agk ekstrem gak la..
99 hari tanpa nasi...
cube korg bayangkn....
bayangkan la.....
hahaha.....

raya haji ni xtau la cmne gamaknye....
tkot aku akn langgar peraturan..
tapi insyaallah...
mak pon turut support aku...
aku pon blom lg antar emel kat kak zel...
nk anto gmbr aku yg gemok ni n my berat...
hahaha...
berat aku stakat smlm adalah 81kg weh....
berat tuuuu.....

target aku?
ramai tnye ko nk target berat bape...
kalu boleh nk la bmi aku stabil..
kalu ikot ketinggian aku ni, berat yg spatotnye adalah 59kg..
nk tgelak aku....yelah..
59kg tu time aku skolah rendah tau...
pstu da xde da no 5..tros nek 7..pastu 8....
trok2...

kepada rakan2 sperjuangan...
terutama cik aboi kte..
n cik wanna....ngada2 tol...awk tu da kurus tau x...
hahahaha....
slmat bjaya la diucapkan...
smoga dgn cara ini dpt mengembalikan keyakinan kte...
dgn cara ni dapat membentuk bdan kte..
dgn cara ni dapat menyihatkan kte....
insyaallah...
sesuatu yang baik dtg juga dgn niat yg baik, insyaallah akan diberkati dan diredhai oleh Allah swt....

ok...
just nk update makanan yg da aku mkn pd 1/11/2009

pagi : aku wat jemput2 kentang....sbb mak aku wat nasi goreng tau x....huhuhu.....tercabar sgala nafsu dan iman btol...tp xpe, aku msih lagi kuat smngat....

tengahari : aku minum jus mate 5

petang : pisang goreng dan 2 stgh ketul ayam panggang

malam : sekotak air milo

Alhamdulillah...aku bole btahan...

8 ulasan:

I want to lose weight berkata...

Nnt jangan lupa ye gambar..
Dah mulakan.. baik teruskan..

Faizah_Haris berkata...

salam singgah.....good luck yer

NaNa YuSoF berkata...

baik la kak Zel...saya akan ingat pesan kak Zel tu....hehehe....
pada semua peserta...
gud luck tooooo......
chaiyok2..gambate!!

aBoi berkata...

just mate tu berkesan x? so far pakai..amacam?

adianiez AIDA berkata...

NANA... hai. good luck yer.
Aida join kempen zel ni secara separa hi hi hi... makan nasi waktu b'fast jek. kalu ada la. if not, makan la mee ke, kuih ke. lunch & dinner tak makan nasi.
then, maintain bersauna & skipping spt biasa.
Aida rasa berat aida bleh turun dlm 1-2 kg jer kot. sebab berat da ideal now ni. but, still nak join club zel secara separa.

sokong dari belakang ler gamak nyer ni.

aBoi berkata...

orait..kalau brenti Jus Mate..badan naik x?

Mia-Ina berkata...

hehe...mmg cik wanna tu dah kurus mcm kak mia yg dh dpt normal..dia yg p masuk..haha

klu ikut syarat sepatutnya kena bg fair pd org2x yg mmg kena turunkan berat..baru pertandingan adil...sepertimana anjuran TBL malaysian by kak kaseh dulu

pepun..utk liyana..gigih usaha demi capai target 60 ke bawah....mana tau raya thn depan boleh melaram ..hehe

eynda berkata...

Gud luck ye ;-)

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."