Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

04 Julai 2014

Oh Bos!


Assalamualaikum...

Dah lama rasanya aku tak update blog... tak sempat nak bukak pon... aku sangatlah sibuk sejak ada bos ni... ohye! hari ni genap 11 hari aku berbos.. huhuhu... berbos la sangat.... dalam masa 11 hari ni, macam2 yang berlaku oiii.. penat dah aku.. sampai naik fedup!

bos aku tu ok je, baik... cakap pon lemah lembut.... tapi, aku perasan yang dia seorang yang sangat sensitif!!! huhuhu... susah tau orang sensitif ni.... haishh... sejak beliau menjadi pengarah kat bahagian aku ni, ini yang terjadi pada beliau....

2 jam setelah memulakan tugas : muka dah moody... aku tanya, kenapa.... dia cerita yang dia kena marah dengan 'tut'.... hmm.. aku pon cakap, relax la puan.... 'tut' tu memang macam tu... jangan ambik hati sangat....

4 hari : balik2 meeting, "saya tension la... macam2 benda nak pikir...." "kenapa 'tut' tu macam tu ea?" aku? senyum je...

9 hari : kemuncaknya bila bos balik2 meeting, NANGIS! aiyooooo.... kenapa pulak ni?? aku tau lah kenapa dia nangis.. of course la kena marah kan... mungkin ni dia dah tak boleh tahan dah... tu yang dia menangis tu... nangis sambil cakap, "saya dah tak tahan la kerja macam ni... saya nak tukar" aku? pulak daaa..... pegawai dah pujuk2 dah, mintak beliau berfikir dulu, bawak berbincang ke.... tapi bos aku dah nekad... petang tu jugak pergi JPA...

10 hari : pagi2 lagi dah print surat permohonan bertukar... suruh aku hantar ke big bos... tapi malang nya, big bos macam malas nak layan... adehh.. kesian bos aku... terpaksa tunggu isnin ni keputusannya sebab big bos takde... dalam masa yang sama, timbalan aku suruh aku pujuk bos... tapi macam mana nak pujuk?? bos sekarang cakap apa pun dia taknak dengar.... nekad betol... balik meeting pagi semalam pon dia dah tension... dengan timbalan2 skali tension... diorang kata hari ni asyik kena marah je.. ada je yang tak kena....

11 hari : datang kerja, muka dah tak berseri daa... huhuhu.... ingatkan hari ni boleh lah beliau kerja dengan tenang sebab semalam dimaklumkan 'tut' takde sampai isnin... tup2 pagi tadi pa 'tut' telefon bagitau si 'tut' ada pulak..... patutlah moncong je bos... huhuhu... ni pagi petang tak lekat bilik... kalau tak pergi pejabat 'tut', bos aku pergi bilik timbalan, buat perbincangan menda alah yang 'tut' mintak...

bila jadi macam ni, aku pon jadi takde mood nak kerja.... hmmm... takpelah.. tunggu lah keputusan big bos isnin ni... kalau jadi bos tukar, alamatnya aku tak berbos lagi laaa... catat sejarah dalam hidup aku.. huhuhu....

Tiada ulasan:

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."