Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

03 Jun 2014

...(-__-)...


Perbualan antara N27 dengan N27..

Aku : En. S...
En. S : emm.... (pandang sekilas)
Aku : Tadi saya ada emel mintak maklumbalas XXX, maklumbalas ni nak kena hantar petang ni...
En. S : XXX?.. (pandang pc, tengah buat kerja)
Aku : aah.. macam hari tu.. nanti En. S jawab ea.. tengokkan sekali part En. F (pegawai 41) punya ea.. En. F takde hari ni...
En. S : emm... (masih pandang pc)

aku pon blah laa... orang taknak layan kan... hati ni sakit jugak... tapi apakan daya.. mungkin dia ok bila aku mintak jawab maklumbalas.. tapi bila aku sebut nama En. F, dia teros buat muka...

aku ni masih boleh bertahan lagi... ok je, setakat aku panggil, memasing emm emm tanpa tengok muka aku pon.. walaupun aku anggap orang macam ni adalah orang yang biadap.. takpe..... aku ok lagi... ramai dah buat kat aku macam tu... selagi aku boleh bersabar, aku akan bersabar... satu je aku mintak, jangan buat aku 'meletup'... tu je..

aku mintak tengok dan jawabkan maklumbalas je.. bukan suruh pergi berlari, hantar surat or apa2 benda berat pon... aku nak kena remind 5 6 orang lagi untuk tengok emel aku dan jawab maklumbalas.. ni pon ada yang tak angkat telepon.. susah sangat ke? aku rasa kerja aku lagi susah... nak call masing2, lepastu nak kumpul maklumbalas... dah siap, kena mintak pegawai semak... dah ok, baru lah emel semula ke urusetia... tempoh ada kurang 5 jam lagi ni...

agaknya aku ni kena pergi mandi air bunga kot.. naikkan seri muka, baru orang nak pandang, baru orang nak respect... muka aku ni hodoh sangat ke? cara aku bercakap ni terok sangat ke? ke aku salah bagi arahan? atau aku terlalu berlembut hati... entahlah... lain laa.. lain sangat bekerja dengan pegawai berbanding bekerja dengan mereka2 yang sama2 level dan bawah kita... lain sangat...

2 ulasan:

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

sabo ea li..rambut sama hitam, hati lain2..

Maya Dhira berkata...

saba ye..kalo aku mmg kene setepek dah tu

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."