Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

29 Oktober 2013

Hari-hari Menghitung Hari


Assalamualaikum..

rasa macam dah lama tak update blog... tadi dok check2 blog ni, rupa2nya ada 3 entry yang tak sempat aku publish.. pasal, aku dah taip2.. lepastu, aku ketandusan ayat... (cewahh..) lepastu, aku biarkan dulu, buat kerja.. lepastu, teros lupa... adehhh..

takpelah.. cerita yang lepas tu, biarkan je laaa..... tak menarik pon... hehehe.. aku kan suka taip tah apa2... merepek je lebih..

hmmm.. aku tak tau kenapa dengan aku sekarang ni... kenapa dengan aku?? macam pelik je ayat ni.. hahaha... asal hari minggu je, aku nak balik kampung... bila hari jumaat je, aku dah gelisah... mulut ni kata tak balik, pasal minggu lepasnya aku dah balik... (balik tiap2 minggu, mau pokai aku... huhuhu) tapi dalam2 kata tak balik tu, tiba2 aku dah tercongok depan rumah... ada tu, aku main balik je, takbagi tau mak aku pon... bila sampai, bagi salam, semua terkejut.. hahaha.. suprise la konon... kalau jadi apa2, kan padan muka aku... huhuhu...

aku bosan laaa... kat rumah... bosan tengok tv, aku mute tv, bukak lagu kat hp.. dah bosan dengar lagu, aku termenung tepi tingkap.... pastu mula laaa... dah macam drama sedih... (sedihhh betol hidup ko ni liana)

tu yang hari2 menghitung hari tu.... bila la nak hari jumaat ni... bila la nak cuti ni.... aku balik kampung pon, bukan aku keluar jalan2... akak aku sibuk dengan hal dia.. kakcik kerja.. hari dia cuti, rabu atau khamis.. pizin, lagi laaa.. tak melekat kat rumah.... nak bawak mak keluar, mak bukan boleh berjalan sangat.. (sama la ngan aku.. hehe) nak bawak mak pi karaoke, cam buang tebiat je... huhuhu.... so, duduk rumah, sembang dengan mak, menyebok kat kebun ayah.. tu je la keja aku... kadang2 tu, balik rumah nenek..

nampak cam bosan kan, tapi aku suka.... kat putrajaya, takde orang nak layan aku.. balik kampung, aku boleh sembang2 dengan mak... boleh buli dekya... hehehe..

aku rasa hari2 yang aku lalui ni memang bosan laa... kat ofis, dok sorang2 jugak.. bercakap bila ada orang singgah tempat aku, bila aku singgah tempat orang, bila ada orang call, bila bos panggil, kalau tak, senyap je laaa... balik kerja, jumpa timah sekejap, dapatla borak barang 15 ke 20 minit, sampai rumah, senyap balik...  nak pergi rumah makngah, segan pulak.. asyik2 gi rumah dia, kang ada yang mengata... hmmm.. bosan!

dah la liana... tak habis2 dengan bosan ko.... huhuhu...

Tiada ulasan:

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."