Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

30 Mei 2013

Sory lah kalau saya biadap.


KLIK CEPAT UNTUK BUAT DUIT!!

Agen Insurans

aku takpaham dengan agen2 insurans ni... nak suruh kita beli insurans dia, tapi tak bagi peluang kat kita untuk bertanya malah nak mencelah sikit pun tak dapat... aku ni macam2 nak tanya, tapi setiap kali aku nak tanya, "ooo... kalau saya nak..." dia dah mencelah dan explain pumpangpumpang.... pastu terus tanya nak kami hantar polisi ke alamat mana? rumah ke ofis? padahal aku tak cakap setuju nak ambik pon... hmmm... aku pon malas nak dengar lagi, dengan rasa kurang sopannya, aku cancel call dan off hp... tu je cara nak ajar orang yang banyak cakap ni.... sekian, jangan marah... 

Agen Loan

yang ni pulak, takpandai cakap.. cakap benda yang tak masuk akal... "cik liana, kita menawarkan interest yang sangat rendah.. kan nak raya, mesti nak guna duit, nak beli macam2, nak tukar macam2.." dan jawapan aku, "haissh, takkan lah setiap kali nak raya saya kena buat loan.. kan? macam tak logik je.." akhirnya teros "oklah cik liana, terima kasih" sambil gelak2 dan letak telefon.. haaa... kan dah malu sendiri... kot ye pon, carilah ayat yang logik, yang tak buat orang keliru atau marah atau apa2 je lah.. 

tolonglah... tolonglah agen2 diluar sana.. tak kira la insurans ke, loan ke... sila berpikir sebelum bercakap, atau sila ambil kisah pertanyaan customer.. atau sila mantapkan ilmu pengetahuan dulu dalam bidang korang.. aku ni taklah bodoh sangat bab2 ni... nak terima je... aku pon nak berpikir dulu sebelum buat keputusan.. aku tau, macam insurans ni benda penting yang kita kena ada.. takpayah la kata ada customer tu ambik sampai dua tiga insurans perlindungan.. tu pi lantak dia la, dia banyak duit... sebelum ni pon aku ada ambik 1 insurans dari sebuah bank.. tapi lama2 aku rasa macam takberbaloi, aku stop.. dan nak cari yang terbaik untuk aku dan family aku bila aku takde(meninggal sebab kemalangan).. semua orang nak yang terbaik kan... 

kepada encik insurans yang call tadi.. saya ada kerja nak buat sebenarnya.. tapi saya tetap dengar ceramah awak, dan rasa macam berminat.. tapi bila awak pumpangpumpang, saya nak tanya pon takdapat, saya terpaksa tutup hp... penat kot dengar awak bercakap... sory lah kalau saya biadap... -_-Y





KLIK CEPAT UNTUK BUAT DUIT!!

8 ulasan:

Ifa berkata...

lau aku, bile dorg col, ak ckp aku nk msuk meeting or tgh drive.. nti die col blek, ak cam siap2 no dia.. n pastu jgn harp la aku nk jwb kan..

wanna berkata...

lily, kalau aku kan, aku cakap terus je, saya tak berminat, tapi kalau dia terus bebel jugak, aku marah cakap awak nie bebal ke tak faham-faham?. pastue terus letak tepon.hahaha

dulu ada jugak rasa bersalah, sekarang, dah tak rasa dah, sapa suruh tak faham bahasa. :)

LiaNa YuSoF berkata...

moos : aku dah try da cara ko ni.. xjalan jugak... ingat agen tu bodo.. dia pon akan tukar no lain bila nak call kita balik... cis.. aku selalu terperangkap dlm situasi begini... huhuhu...

wanna : tu la.. aku mmg rasa bersalah sangat smlm.. tp...... bila pikir2 balik, bukan dia kenal aku pon... hahahahaha.... lantak pi la dia..

Hustler berkata...

Haaaaaaaa..... akak, ini hali akak mmg ada ong cikit la... ikot feng soi ha akak... ini hali akak buleh beli ini balang... manyaakkkk mulah punyer.... cikit2 mulan buleh bagi punyer..... kita open ha akak.... kita juai ini spotlim kayu munyer... kasik masuk keleta ha akak, dijamin!! lalu banjir, keleta akak boleh telapung la... tawu ka akak telapung?? itu keleta tak masuk air punya la akak leiii... mau ka?? Wahahahahaha :P

LiaNa YuSoF berkata...

aiyaa~~~~ *pengsan*

Hustler berkata...

aiyark.... ahkak... mangun la ahkak.... saya tidak mahu dituduh melakukan cobaan merogol la ahkak... mangun leiii.... sudah berpeluhnya pun saya ni ahkak.....

(sambil kuis2 pakai ujung kaki)

LiaNa YuSoF berkata...

hey!!! *panggg!!!* (pelempang sedas..)

ape main kuis2 pakai kaki ni?? takde adab ea?? dah2.. pegi sana... saya taknak beli!! barang ke, balang ke... balang kuih raya kat umah belambak!! pegi!! pegi!!


~~~fuyoooo... berani aku lempang orang... hahahahaha....

Hustler berkata...

*garu2 kepala.

"Ape ahkak ini bersakap sambil memandang dinding dan tanpa membuka matanya.... mengapakah ia tidak berasa sakit apabila menampar dinding tadi??"

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."