Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

05 April 2013

Mengimbau Zaman Sekolah - Lepas Habis Peperiksaan


Assalamualaikum.....

Salam Jumaat kawan2 semua..... cepat betol masa berlalu.... macam tak terasa aku bekerja minggu ni... agaknya badan je datang ofis.. jiwa, raga, perasaan tah ke mana pergi..... ke Abu Dhabi agaknya... ehh??? apakah?? hahahahahaha.....

ok, tak payah berangan sangat nak ke Abu Dhabi (padahal sebelum tidur selalu berangan... bestnya kalau dapat pergi Abu Dhabi.. huhuhu. siapa ingin membawa.... aku terbang ke sana..... eh?? hahaha...) aku nak cerita pasal zaman2 sekolah dulu.... aktiviti yang dilakukan lepas habis peperiksaan...

selalunya, student2 yang dah habis periksa, semua dah malas nak pergi sekolah kan? kan? kan? aku tau, korang mesti salah seorang.... hahahaha... tapi, aku dan kawan2, expecially masa sekolah menengah, akan ambil peluang ni, datang sekolah dan buat hura hara... eh?? hahahaha... takde lah... kitorang suka merayap2 sekitar sekolah je...

tapi, cikgu takbagi student2 ni merayap... apatah lagi masuk ke kelas... semua student dikumpulkan di dewan... dan boleh buat hal masing2, asalkan jangan pergi kemana2 kecuali, toilet... tu yang kitorang suka tu.... hehehehe....

dah tu, dah duduk kat dewan, takkan nak menganga je kan? haruslah buat aktiviti..... jadi, kitorang pilih, bawak segala apa permainan yang ada kat rumah, yang indoor punya la.... main kat dewan sampai habis waktu sekolah... kira sampai lebam la... hahahaha....

jadi, korang nak tau tak apa permainan2 yang selalu aku main bila habis periksa.... ni haaaa.....

selalunya, aku hanya mampu bawak,



Batu Seremban

sebab menda alah ni je yang aku pandai buat.... hehehe.... takpun, aku akan pergi ke warung2 kat bawah flat aku, untuk cari.....



Ceper atau Penutup Botol


tapi game yang aku paling suka main adalah.........



UNO Block

menda alah ni, paling best sekali... bila nak main ni, kitorang akan main ramai2.... kadang2 10 orang nak main.. sebab apa? sebab semua excited gila bila block yang ditarik ni bergoyang2 (tapi belum jatuh) dan 1 dewan akan bergemuruh bila block2 ni jatuh berderai.... hahahahaha... best2!!

selain tu..... kitorang pon suka main kad.... eh.... bukan main kad judi tu eaa.... choi!! kad ni.........



Happy Family, Snap, Dongkey, Old Maid

aku macam lupa la pulak cara permainan dia... almaklumlah... dah nak 8 tahun meninggalkan sekolah.. so selama tu lah aku tak main dah menda2 alah ni... ok, dalam empat2 kad ni, aku suka main Snap... dok ralit cari kad, tak sedar kawan2 dah snap tapi diorang wat dono je... sampai lah aku nak gerak kad aku, eh... semua orang dah letak kad.... ahhh... malu betol.... semua kawan2 gelakkan aku.... hahahahaha... ada macam2 cara nak main kad ni... banyak... aku pon dah tak ingat daa....


UNO Card

UNO Card ni pon best.... sebab dapat kenakan orang... cara main pon lebih kurang jugak macam main snap... kadang2, kitorang create sendiri cara game tu dimainkan... tak kesahlah apa2 pon, janji best dan dapat kenakan orang.... hahahahaha... 

ok... bila dah bosan dengan semua game2 tadi, kitorang mintak kat cikgu......



Congkak

mainlah dari pagi sampai lah habis waktu sekolah.... dah lah main kat dewan.... ketawa tu takpayah cerita lah.... sampai cikgu2 dan pengawas sound, main senyap2 sikit... hahahaha.... benda seronok, takkan la nak gelak dalam hati pulak..... hahaha...

rindu pulak aku nak main menda2 alah ni semua.... budak2 sekarang takmain dah menda2 ni.... sekarang dok ralit pegang ipod la... iphone la.. PS la... PSP la... jari je berpeluh.... hehehe..... hmmmmmm...... rasa nak balik ke sekolah semula...

11 ulasan:

Ifa berkata...

wahhh.. ha'a ek.. dh nm org mesia, menda alah tu jela yg sume org wat pas exam.. rndu tol nk men ceper, nk wat 'jmban'.. hahaha

LiaNa YuSoF berkata...

hahahahaha.. 'jamban' aku tau! aku tau! hahahahaha..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

kih..kih..jamban???antara permainan yg ko senaraikan kt atas tu, aku rase yg aku men time abes exam cuma ceper ngn batu seremban, tp btul2 batu lah..

aku main cuit tiang..korang ade men x?hehe

LiaNa YuSoF berkata...

ada..... yg amek 4 penjuru tu ke? kalau yg tu, main masa sekolah rendah je.. sekolah menengah tak main da... malu.... hehehe...

Hustler berkata...

Sumer aku main, saidina, jutaria pon aku bawak pi skulah, hahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

Mawi : saidina, jutaria, sahibba ada jugak tapi jarang sangat main kat sekolah.. selalu main kat rumah je.. hehehe.. best kan dapat main menda2 alah ni..

Hustler berkata...

Hahahaha.. Sahibba aku tak men, nanti diorang sakap aku men tipu, hahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

sahibba boleh main tipu ke? macam susah je nak tipu.... hihi... ke aku yg takpandai main? yela.. kan kena kira2 kan..

Hustler berkata...

Hahahaha.... nak try lawan ngan aku?? wakakaka.... jom2!! :P

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha... saje je kan... aku takpandai sangatlah main sahibba.. bina2 perkataan camtu boleh la...

Hustler berkata...

Hahahahaha.... aku main lite2 jek.. kihkihkih...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."