Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

16 April 2013

Aku Terluka Lagi....


KLIK CEPAT UNTUK BUAT DUIT!!

Assalamualaikum....

baru nak baik jari telunjuk dan jari hantu tangan kanan aku (akibat kena mesin parut kelapa), malam tadi aku telah mencederakan ibu jari tangan yang sama pulak... adooooiiiii.... ni gara2 nak makan acar kampung lauk favourite aku la ni... huhuhu......

lukanya tak nampak teruk... betol2 kat garisan tengah ibu jari.. jadi tak nampak sangat lah luka nya....  aku siap ukur tadi panjang luka terkena pisau tu... hahaha... 0.5cm je... tapi, dia punya darah.......... menitik2... dalam la kot luka tu... kalau tak, aku alirkan dengan air, darah dah berhenti dah...... 

masuk bilik, nak letak minyak gamat pon punya payah... darah taknak berhenti.. tapi aku letak jugak.. then tutup dengan kapas.... lepastu, masuk dapur balik, teruskan perjuangan memasak... hahahaha... tengok ada darah setitik dua kat tepi dapur... aiseyy... sikit lagi nak masuk kuali... kalau masuk kuali, confirm jadi raja bersiong aku... eh, salah.... ratu bersiong.... hahahaha....

aku taknak letak gambar.. buruk sangat wei tangan aku.... jadi, wahai jari manis yang akan menerima cincin taklama lagi tapi taktau bila.... uhukuhukuhuk... (hahahaha), sila jauhkan diri anda dari kecederaan2 serius yang boleh meninggalkan parut kekal sepanjang hayat... cewahhh.... hahahahaha... serius wei, memang buruk tangan aku... harapkan jari manis dengan kelingking je la yang molek lagi.... huhuhu...

ha, tang lauk favourite tu, ni first time aku masak acar kampung.. jadi, haruslah tah hape2 je rasa nye... rasa rempah tu dah ada dah... cuma timun tu tak rangup krakkrukkrakkruk bak kata mak aku.. hahaha... mak kata rendam timun dalam air kapur.. mana lak aku nak cari kapur... adehh...  so, mission : failed T_T



KLIK CEPAT UNTUK BUAT DUIT!!


5 ulasan:

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

kat mah aku ade kapur li..hehe

LiaNa YuSoF berkata...

wah... rajin ko beli kapur... wat rendam sotong kering ke? hehehe..

Hustler berkata...

kata makcik aku kan, anak dara selalu luka2 kat dapo nih, ada secret admirer, Yeah!! Tak lama lagik ke Melaka la kite, makan nasik minyak... wahahahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

mawi : haahahaha... yeke? takpernah dengar pon...... hahahahaha... adeh, kelakar pulak rasa nya.. ko ni wat aku blushing je tau... (sambil kedip2 mata)

Hustler berkata...

Hahahahaha... makcik aku sakap la, lau makcik aku tipu aku, aku tipu ko la kirenyer, wakakaka...

ececehhhhh... kedip2 mata yerk?? meh aku tabur pasir kat mata ko, bio kedipnyer bertambah laju... wakakakak

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."