Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

28 Mac 2013

Nasi Lemak Sambal Sotong AU3 Keramat


Assalamualaikum......

hari sabtu lepas, aku dan makngah serta anak2 dan jiran makngah iaitu cikros bergerak ke Raub, Pahang untuk hadir ke majlis perkahwinan anak saudara kepada seorang lagi jiran makngah, cikpeah.. nampak tak? nampak tak yang aku takde kena mengena pon dengan orang yang buat kenduri...? hahahahaha.... dalam kad kahwin, cik peah tulis, Yusoff dan Sabariah sekeluarga (cik diana dan sekeluarga) adehhhhhh... eja nama aku pon salah... hahahahaha... bila orang dah jemput, kita datanglah kan.... lagipon, kebetulan makngah pon memang nak pergi.. aku joinlah dua2 kaki.. hak3..

beberapa hari sebelum ke raub, makngah dan aku memang dah merancang nak singgah kat area rumah lama aku, kat AU3.. untuk makan nasi lemak... nasi lemak ni adalah nasi lemak favourite aku sejak dari kecik lagi.. aku panggil nasi lemak ni, nasi lemak plastik... pasal, dibungkus dengan suratkhabar berlapikkan plastik... takde daun pisang pon.... tapi kalau bau sambal dia.... pergghhhhhhhhhh.......... 

tapi kan........ hmmmm..... singgah tu dah singgah daaahhhh... tapi.......................................... sebenarnya, aku dah lama tak makan nasi lemak tu.. dari sejak aku pindah ke melaka... korang bayangkan dah berapa lama....  7 tahun.... kira sabtu lepastu first time la aku jejak kaki kat situ balik... aku dengan makngah dengan slumber je teros menonong pergi kat kedai tu..... teros duduk dan order... mula2 tu aku dah nampak macam lain je.... macam........ hmmm.... rasanya bukan kedai ni... tapi, kitorang belasah je... dah habis makan dan bayar.. kitorang teros gerak ke kereta.... lintas beberapa kedai... tiba2 aku terberhenti sekejap, dan terpandang banner Nasi Lemak Sambal Sotong.... laaaaaa...... ni la nasi lemak yang aku carik..... rupanya owner kedai tu tukar tapak... beralih ke kedai depan... aduiiii....... jaoh2 aku datang (jaoh ke?) salah kedai pulokkkkkk.... adehhh.... huhuhu....

hmmm... bila lagi pulak aku nak ke AU3 ni... takkan nak ke sana semata2 nak makan nasi lemak.... adehhh... 

kalau korang nak rasa sendiri keenakkan Nasi Lemak Sambal Sotong tu.. datanglah ke AU3 Keramat.. bukan takat sambal sotong, segala sambal ada... ayam, paru, udang, kerang, rendang pon ada... lokasinya berhampiran tempat belajar memandu IMKEDA dan Masjid Al-Khairiah AU3.. dibuka siang setiap hari dari 7.00 pagi hinga 12 tengahari.. (cewah.. dah macam iklan jalan2 cari makan pulak.. hakhakhak)




16 ulasan:

Ifa berkata...

katne tu..ak xtau la.. yok ar li bwk kitorg.. hehe

Hustler berkata...

Sambal kerang.... -_-'' *Drooling

LiaNa YuSoF berkata...

moos : jom2!! ble free? ckp je.. t aku bwk g sana...

mawi : wah, suka sambal kerang ea.. hehehe.. jom g au3!!

Hustler berkata...

Biler2??? Aku dah la lapo nih, ade aku makan ko kang.

LiaNa YuSoF berkata...

hehe. ngek mawi.. nak makan aku pulak.. ala.. minggu ni aku balik kmpg la.. (balik malam ni.. yeayy!!!) t bile aku nk g sana aku roger ko..

Hustler berkata...

Dan2 la.... time 2 la nak balik kampung la bagai...

LiaNa YuSoF berkata...

hahahahaha.. jom balik kampung!!! ehh?? ;p

Hustler berkata...

Mmg lau aku jumpe ko tika dan saat ini, aku tepuk dahi ko lelaju dulu, tak bagi salam pon takpe.

Ifa berkata...

hikhik.. so syuit la korg ni..

LiaNa YuSoF berkata...

mawi : aik..?? marah??? hahahaha....

moos : ehhh???? nasib baik ko pregnant nokk.. kalau x, dahi ko pon akan ditepuk sekali.. hehehe..

zal88 berkata...

ala..knp ak tlambat ni..
so sweet la korang..ehem2x..
a'ah la li..ble nk bwk ktorg mkn..hehe

LiaNa YuSoF berkata...

leha pon bernasib baik.. huhu..

yela korang tu... kang aku mesej, sorang pon tak reply nanti... huhuhuhu...

Hustler berkata...

Nasi Lemak Sambal Kerang!!

yana dayana berkata...

singgahlah umah kalo p AU lg..

LiaNa YuSoF berkata...

Mawi : weekend ni kalau free, yok la g sana...

Yana : yana.. yok kita g mkn nasi lemak kat au3.. hehehe

Tanpa Nama berkata...

nasi lemk pak hamid kt au3 tu pn best gak.gerai dia tol2 dpn flat polis teratai.nasi lemk biasa pn da sedp ni kan plak smbl stong dia aduhh kecur air liur huhuhu

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."