Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

22 Mac 2013

Adik Dah Dapat Result SPM


Assalamualaikum.... Salam Jumaat kawan2 sekalian...

dah sarapan? aku baru je sudah.... hari ni ada baca Yassin.. AJK2 sediakan makanan... Alhamdulillah... ada bihun dan 3 jenis kuih... bila turn aku pulak nak bawak makanan? huhu.... sekarang mood nak bangun pagi2 untuk masak berada ditahap kritikal... tengoklah, In Shaa Allah, minggu depan...

(ehh... tiba2 bos datang bagi flyers... ingatkan flyers tips kuruskan badan.. rupanya tips jimat air.... tau2 je aku ni macam badak berendam... dok dalam bilik air berlama2... hehehe)

ok, semalam adalah hari bersejarah pelajar2 yang mengambil SPM 2012.. result keluar.... aku memang taksabar2 nak tahu apa keputusan adik aku, Pizin.. dalam pukul 10 lebih, aku call mak.. mak kata dia baru je keluar.. maybe dah sampai sekolah.... lepastu aku teros sms Pizin.. dia balas "Call" je.. hampeh betol.. hahahaha...

aku pon call la dia.. dengar suara macam happy jer.... hehe.... aku tanyalah, dapat berapa? dia cakap "teka lah.." adehhhh... malas tol nak berteka teki ni... lepastu dia cakap lah... dia dapat .....A ...B ...C ...D. (sory, takdapat gtau.. hehehe) aku pon.. Alhamdulillah.... oklah tu... dalam hati terdetik... pandai jugak budak ni... walaupun sikit je A dia... Alhamdulillah... takde yang gagal..

aku tanya apa yang A? dia kata subjek automotif, dua2 dapat A.. bla.. bla.. bla........... wah! teror automotif dapat A... nampak dah dia minat ke arah tu.... aku pon cakap, oklah tu... cuma geram sikit je, BM dia tak A... adehhh... huhuhu... aku, takdelah nak letak harapan yang tinggi, result gempak2 kat Pizin.. cuma aku pesan kat dia dulu, nanti result SPM yang ko dapat, setimpal la dengan usaha yang ko buat.. usaha sikit, sikitlah dapat, usaha banyak, banyaklah dapat.. pikir2 lah.. cewah.. dah macam kaunselor pulak...

Pizin ni, kalau ditengok, memang nampak macam tak study kat rumah... tapi kita sedia maklum perangai budak lelaki kan... kalau dah poyo tu, takde nya nak tunjuk rajin belajar.. hahahaha... nanti kita pulak cakap, buang tebiat kan... tapi adik aku ni, boleh la.... dia akan study bila tiba nak exam... adehh... 

dia pon ada impian... ko tengok bilik dia, yang bersepah gila tak tau mana baju dah pakai mana baju belom pakai bersepah kat lantai adoii pening kepala aku tengok bilik dia dia ada tampal target SPM dia kat meja belajar.... target dia kemain lagi.. A dengan B je.. hehehe... tapi oklah tu... atleast dia ada target.. dia nak berjaya... aku tengok pon rasa nak nangis.. huhuhu.... 

harapan dan doa aku, Pizin jadi anak yang berjaya antara kami... boleh bantu keluarga bila dah berjaya... dapat kerja bagus2... aminnn..... korang yang ada adik yang masih belajar, bagilah semangat kat adik korang k.. adik2 kita ni akan kuat bila dapat sokongan dan dorongan... lagi2 dari keluarga... kan? ^_^


bila sebut SPM je, teros aku terkenang peristiwa aku nak ambik SPM dulu... huhu... T_T

9 ulasan:

Ifa berkata...

ha laki lau mint kejuruteraan, insyaAllah bleh g jauh wlpn result spm so-so. sbb byk laki memg otak depa terer bab2 keteknikalan ni..

Hustler berkata...

Aku pon BM tak A. Sila applykan utk adik ko jurusan otomotif yang ada kursus 2 tahun bahasa german kat Mesia nih sebelum ke sanun. Haiyark.

*Najwa latiff dapat 4A. Hahaha *tiber2

LiaNa YuSoF berkata...

Efa : betol... tak macam perempuan yek.. hehehe..

Mawi : hahaha.. t aku tnya adik aku dulu la camane...

wah... teror dak najwa skandal ko ni... hahahaha.... xpe, result dia sama cam aku.. ehhh.. tetiba.. hahaha..

Hustler berkata...

Apply jerk, ada gak atleast anak mesia yang buleh cipta enjin sniri.... byk idea nak bagi nih, hahahaha.... kluokan jemana Latip. Pergh!!! seantero malaya pakai jenama latip. asik2 recaro, bridge, HKS, Sparco, skunk2, hondata, haltect, motec, bosannnnnnnnn

Hahahaha... pandai betol korang, aku dah la bengap, BM pon ta dapat A. wuwuwuwuw

LiaNa YuSoF berkata...

Mawi : wah... jenama Latip.. hahahahahaha....

ishh.. ada ke kata diri bengap.. tak la.. kurang cerdik je.. hik3..

Hustler berkata...

Hahahahaha.... maksudnyer sama dengan jek pong.... wakakaka

hola.... takkan nak wat jenama nasmawi pulak kan, tak komersil langsung.

LiaNa YuSoF berkata...

kalau nasmawi........ tak berapa nak komersil sangatlah.. ;p hahaha...

okla tu Latip.. Jenab ke.. Badul ke.. ok gak.... hahahahahaha...

Hustler berkata...

kaannnnnnn.... mmg tak komersil pon... wahahaha.... nama aku komersil dalam bidang pemakanan sahaja. hakhakhak....

nampak??? biler lagik kita nak hidup dalam cengkaman penjajah?? tak buleh ke kita tuka nama ruti john tuh kepada ruti junid?? haa.. nampak?? visi dan misi aku??

LiaNa YuSoF berkata...

hahahahaha.... nampak2... tapi ko kena mulakan dulu la.. baru orang akan follow.. haha...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."