Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

05 Februari 2013

Kekok


Assalamualaikum....

mulai semalam.. maklang dah duduk dengan aku... aku ok je... tak kesah... takdelah aku bosan sangat kan... huhuhu... ada jugak kawan nak berborak... 

tapi kan... maklang ni jenis...... tak tanya, senyap je.. adehhh.... aku pulak la yang kekok.... kalau kita diam, dia diam je.... tapi kalau aku layan dia borak, dia banyak jugak bercakap... yang pasti, aku kena mulakan dulu... huhu... aku ni bukanlah jenis camtu...

takpe2.... baru permulaan... perbezaan umur kami, 5 tahun je... yang kelakar tu, dia kadang2 tersasul bahasakan diri dia kakak... hehehe... 

paklang & maklang menyewa di Kampung Melayu Subang, paklang pulak, dah start kerja... kat Terengganu... tak tau lagi bila dia naik kapal... maklang sekarang tengah pregnant... dah nak masuk 6 bulan.. tu yang paklang risau tu... mintak aku tengok2 kan.. 

ofis maklang, kat Kementerian Kewangan je... jadi, sejalan je la dengan aku... boleh lah aku hantar dia pergi ofis.. sebab, kuarters aku ni nak kuatkuasakan kenderaan keluar masuk... kena ada sticker kereta... kalau takde takboleh parking dalam.. susah lah pulak dengan maklang yang tengah pregnant ni. jadi aku cakap kat dia malam tadi, kalau dah dikuatkuasakan sticker kereta tu, terpaksalah maklang tinggalkan kereta sama ada kat ofis, atau kat rumah makngah... nanti aku akan hantar ambik dia dari kerja..

lepas tu, malam tadi... aku ajak tidur kat bilik aku... selesa sikit tidur atas katil.. tapi dia taknak pulak... dia ada bawak toto.. aku kesian, dia tidur kat bawah... kat bilik tengah... dah tu, aku pulak yang tak boleh tidur dok pikirkan dia... huhuhu..... 

rasa takselesa nak tidur malam tadi.. selalu aku tidur tutup pintu.. tapi malam tadi, aku bukak pintu.. bila sesekali terlelap, lepas tu aku terjaga dalam keadaan panik... adehhhh.. ntah kenapa tah... panik yang macam seram tu.. tapi takdelah takut.....cuma, jantung aku ni berdegup laju je.. padahal takdelah mimpi pon... huhuhu...

pagi tadi, tanya maklang... ok tak tidur? dia kata ok.... lena betul... cehhh...aku yang takboleh tidur dok pikir dia.... ape daaa..... hahahahaha...

harap2, pasni ok la... maklang ni jenis tak kisah sebenarnya, aku je yang rasa kekok, takut dia tak selesa.... harap2 dia selesa la ye.... huhuhu...


6 ulasan:

Ifa berkata...

ok la tu lili dh ade teman.. tp die pregnant, kau lak yg kn jg die.. hehe.. asyik keje jd driver org pregnant je li kau.. hehe..

LiaNa YuSoF berkata...

eh, yeke? baru aku perasan.. hahahaha... driver pon driver la... hak3..

zal88 berkata...

a'ah ek..bru prsan.
xpe amik brkat..eh..
mla2 je kot li,die mcm tu..nnt die byk ckp la kot..hehe

LiaNa YuSoF berkata...

In Shaa Allah.. harap2 lah.. hehe..

Hustler berkata...

Besh wooo mak lang muda.... hahahaha.... owh... patut la asik dok citer lepak umah mak lang... cis..... aku lau ada makcik baya2 camnih, aku pon nak join, wahahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

bukan lepak umah maklang la mawi.. lepak umah makngah.. makngah da 48tahun, tapi macam orang muda.. hehe..

aku segan2 lagi dengan maklang.. almaklumlah, orang baru dalam family.. hehehe..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."