Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

10 Disember 2012

Pertama Kali Jumpa, Terus Rasa Sayang...


Assalamualaikum dan selamat pagi kawan2 semua.....

semalam adalah hari bermakna untuk member aku sorang ni... akhirnya beliau selamat melahirkan seorang baby perempuan yang sangat comel, gebu, montok kata ko... aku macam takpercaya.. betol ke anak ko ni timah? (cakap dalam hati je la... hahahahaha..) baby girl dengan berat 3.9kg... perghhh!! tabik spring toink2 la kat ko timah... bersalin normal tu.. huhuhu.....

baby girl ni, memang sangat comel... aku masuk2 je wad, teros pegi kat katil baby... Ya Allah, comelnya!! geram betol la tengok dia... rasa nak cubit2 pipi tembam dia.. dagu berlipat... rasa nak peluk2, gigit2.. errr... gigit takboleh la.. pasal umur dia pon tak sampai sehari.. nak angkat dukung pon aku takberani wei.... huhuhuhu..... aku ingat nak letak gambar baby timah ni.. tapi..... nanti2 dulu la... biar dia besar sikit.... hehehe... nama pon dah ada.. tapi tu biar timah yang announce ea.... nama pon sangat cute.. hehehe...

kali pertama berjumpa, bukan je rasa sayang, tapi baby ni siap bagi aku 'kenangan terindah' lagi.. hahaha... ceritanya begini... selepas Leha, Cekerol, Moos & Faizal balik, timah cakap dia nak mandi... lepas dia masuk toilet, aku sembang2 la dengan baby.. eh, bukan... dengan papa baby... hahaha... lepastu si papa baby ni cakap, nak check pampers baby... aku pon suruh la dia bukak kain bedung tu.. bukak je kain, haaa... amek ko.. tangan kaki dia... rasa nak gigit je... huhu... papa baby teros tengok pampers.. "laaa... baby dah berak la..." papa baby pon dah panic sikit.. (hahaha) aku pon panic jugak... aku teros suruh papa baby tukarkan pampers... papa baby cakap, "aaaaaa..... ala, takpernah la nak tukar pampers baby yang kecik camni" ahh sudah... ingat aku pernah ke? hahahaha... bukanlah takpandai, tapi aku memang takpernah tukar pampers baby yang umur belom pon sehari.. bukan takat tukar pampers, dukung pon aku takpernah... huhuhu.. jadi, kami pon panik! pastu papa baby cakap lagi "adoi, ni kalau tengok pusat dia ni lagi laaa..." hahaha... aku gelak je.. papa baby adalah takot darah ok... kang takpasal2 beliau pitam... aku pon "okla, meh orang tukarkan.. amekkan baby punya pampers dengan tisu basah"..

jadi, bermula la sesi menukar lampin.. mula2 nak buat kat katil baby tu... rasa macam taksesuai pulak.. lagi dengan baby yang kaki dia pon takboleh duduk diam... hahahaha... kuat jugak kaki budak ni... jadi aku angkat dia letak atas katil besar... woooooo... 1st time ko angkat baby baru lahir... gigil2 tangan aku... papa baby mainkan peranan beliau.. dok pujuk2 baby yang dah mula rengek2 nak nangis.. huhuhu... kuat suaramu nak.. aku pulak teros bersihkan tutt baby.. manyak koooo... dengan kaki dia taknak dipegang... rasa macam "susah jugak nak tukar pampers baby rupanya" huhuhu.... berpeluh ko... memang pengalaman pertama yang takdapat dilupakan.. hahahaha.....

cerita pasal papa baby... masa dia check pampers baby, dia terkejut sebab baby punya 'kuih' tu warna hitam.. memang hitam sangat.. jadi, dia pon musykil la... dia pon keluar, pegi tanya nurse... tapi tau tak apa nurse tu cakap? "awak takpernah baca kat internet ke? kalau baby first time berak, memang warna hitam la.." sangat sopan jawapan nurse tu... hey..... geram je aku mendengarnya... cakap elok2 takboleh ke? cerita kat timah, timah cakap "nape b tak cakap, saya ni mekanik.. manalah saya tau... minyak hitam saya tau la.." hahahaha.... sabar je ye kawan kajang... baru dapat baby, takboleh marah2... hehehe..

tahniah Fatimah & Masrollizam... dengan kelahiran puteri ni, semoga bertambah ceria dan bersinarlah keluarga kalian... hehehe....

12 ulasan:

zal88 berkata...

la yeke..ish nurse tu,ckp la baik2..
hehe..kre btul la li yg mse kte tgk kt kain tu basah agknye psl tu la kot..bby mnangis kuat x?

Ifa berkata...

laa..iyak upenye.. seb bek kite dh blek kan cik.. hehe..

bg aku, sume mnusia kat spital ptrjy tu, memg low of attitude punye org..
ak msh germ ngan makguard bajet bgus tu.. huh!

LiaNa YuSoF berkata...

leha : dia takdelah nangis betol2 tu.. rengek2 je.. tp suara dia bole tahan jugak la.. hahaha

moos : owhh.. aunty2 ni mengelat kan.. kalau tau, mmg da suruh korang da.. sbb korang kan da ada anak buah.. hahahaha...

diorang2 kt spital tu kena pergi kursus komunikasi berkesan.. baru lah nampak bersopan berbudi bahasa sikit.. huhu..

Gda Hanum berkata...

nurse hospital kerajaan ke weh? memang ade yang kerek! menyampah ok!

aBoi berkata...

wah.. bestnya.. tahniah timah..

kelakar seh kawan kajang..haha
biasalah first time.. ;P

LiaNa YuSoF berkata...

gda : memang pon.. bole kira berapa org je yg btol berbudi bahasa. huhu..

dayah : hahahaha.. tu la kan.. sok2 laki kita tah mcam mana la... hahaha... ha, nak follow x kalau kitorg g melawat timah kt kulai?

Cik Fara berkata...

xtau pun mama dah bersalin...hermm..papepun tahniah.

LiaNa YuSoF berkata...

heyyy... kan da tag kt fb.. aiyaa.. xbaca ea......

Hustler berkata...

Nak geram gak boleh? Aku tak sakap dah, aku tepuk jek dahi nurse tuh secara kelajuan cahaya.

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha... bole2.. tepuk 2x ea, bg pihak aku skali.. hak3..

Hustler berkata...

Laa.... 2 jek?? aku baru igt nak bagi 20 kali.

LiaNa YuSoF berkata...

owh.. nk kasi lebih ea.. bole2.. silakan2... hahaha..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."