Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

06 September 2012

Minggu Ni Penuh Dengan Undangan Makan2..


Assalamualaikum....

hari ni dah syawal ke berapa ek? hehe... kemain lagi... bulan ramadhan kemain kira berapa hari lagi nak raya.. (eh, aku takwat camtu ea..) okla, hari ni aku dapat banyak undangan jamuan raya... tapi semuanya dari company vendor2 yang ado kat office ni... ada 2 company yang buat jamuan raya.  satu dari IBM dan satu lagi dari Mesiniaga... tapi2, aku takpegi pun dua2 ni.. (huhu... kempunan nak makan kat hotel)

sebabnya, ada satu unit dalam seksyen aku buat majlis perpisahan bos unit diorang.. bos tu (gred 48) nak sambung belajar... jadi, bos aku dan aku sekali dijemput untuk memeriahkan majlis.. hehe... aku ingat nak EL je hari ni sebab pening taktau nak pegi yang mana satu.. tapi idea tu takberapa bagus dan agak bodoh disitu, jadi aku datanglah... lagipun lepas ni tak jumpa dah bos unit tu.. bos unit tu baik...

minggu ni penuh dengan jamuan raya... yelah, bulan raya kan.. ape nak heran... hehehe.. tapi tu la... asyik makan je... penat je aku turun berat bulan puasa, tapi time raya naik dengan tiada perasaan bersalahnya... huhuhu... (bila laaa aku nak kurus... hmmm...)

minggu ni, hari isnin hari tu takde yang buat jamuan rasanya.. hari selasa, ada dapat jemputan dari unit bos huda, hari semalam kalau ikutkan takde dapat jemputan, tapi ada jugak orang carik aku nak ajak aku makan, tapi aku dah beli makanan dah... balik tu, timah bagi soto, makaroni dengan laici kang.. (kemain banyak lagi ko bagi makcik... huhu..) ofis dia buat jamuan raya.. makaroni tu, balik aku panaskan, lepastu simpan dalam peti ais, pagi ni jadi lah sarapan aku.. Alhamdulillah... dan tengahari karang, majlis perpisahan tu buat kat restoran, kat bangi.. perggghhhh... makan xsudah keja aku kan... nasib baik perot aku tak meragam macam awal2 raya hari tu.. 

esok jamuan raya bahagian aku... makan lagi.. hak3... sabtu ahad pon, aku dah di booking oleh cik buddy.. makan lagi... hahahahahahaha... bahagia ko perot... so, minggu depan adalah waktu yang baik untuk berpuasa... sempat lagi tak buat puasa 6? sebab tahun ni aku puasa penuh.... period aku memain pulak kan bulan lepas... jadinya kebarangkalian nak berpuasa tu, haruslah macam malas2 sikit kan.. hak3... eh2, ada pulak cakap cenggitu kan.. hehehe... (ade ke sepupu aku, nazim, bila aku cakap aku puasa penuh, dia kata aku tak normal.. hampeh punya budak..)


13 ulasan:

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

hehe...bestnye makan free...i like!!!

Hustler berkata...

Tak normal. Hahahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

tu lah makanan yg paling best skali seantero dunia.. hahahaha...

LiaNa YuSoF berkata...

Mawi : ko pon hampeh!

Hustler berkata...

Hahahahahaha.... Lia dah marah!!! larikkkk!!!

LiaNa YuSoF berkata...

suke ati je ckp org tak normal T_T

Hustler berkata...

Alololololo.... ok2... tuko statement... Lia normal... Lia normal... wakakakakakakaka :p

LiaNa YuSoF berkata...

Lia normal? apekah? hahahahahahahahahaha..

ni apasal citer pasal normal xnormal ni? mcm tak kena cerita jek..

Hustler berkata...

Hahahahahaha... aku kan mmg suka lari dari topik.. wakakakaka..... Lia Normal. Ahakz!! macam tajuk muvee plak.

LiaNa YuSoF berkata...

hak2.. sengal..

Hustler berkata...

Mana tawu?? aku mmg sengal2... salah tido malam tadik. haish!

LiaNa YuSoF berkata...

jd ko pon takbape nak normal la arini? hak3.. ;p

Hustler berkata...

Eh?? man aade... tade tade tade.... Hahahahaha

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."