Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

24 September 2012

Aku Ke Yang Bersalah?



hari ni, dua kali aku kena marah.... ape la nasib... hmmmm....

kali pertama, ok, tu aku mengaku aku salah... memang salah aku sebab aku tak bertanya! sepatut bagi 2 salinan, tapi aku bagi 1 je... ok, aku mengaku... aku salah sangat2.. tapi rasanya takperlu kot tinggikan suara, sebab aku hanya kena pergi print lagi 1 borang then suruh puan (taklehsebutnama) sign, then hantar naik atas..

kali kedua, aku blur... aku ke yang salah? hmmm... puan (taklehsebutnama) taknak pegi meeting, sebab meeting da separuh berjalan, *segan agaknya sebab yang chair pon orang besar*, ACTUALLY dia bukan taknak.. MAYBE ada benda yang menyebabkan dia takjadi pergi WALAUPUN mula2 tadi aku dengar dia cakap, "pergilah sekejap, kang taktau apa isi meeting nya" DAN sebenarnya panggilan meeting tu terima jam 12.15 padahal meeting start pukul 11.30 DAN SEBENARNYA meeting ni bos besar yang kena pergi tapi bos besar takde jadi puan (taklehsebutnama) kena gantikan WALAUPUN bukan dia sebenarnya kena ganti SEBAB bos sorang lagi takde DAN orang yang hantar emel tu takperasan ada surat panggilan meeting *atas alasan akak sorang lagi yang sepatotnya tengok2kan surat takde* SEBAB TU meeting dapat tau lambat DAN AKHIRNYA aku dimarahi sebab tak bagitau kat orang yang hantar emel, puan (taklehsebutnama) tak pergi meeting sebab aku terlupa *sibuk terkejar ke sana sini naik turun membetulkan kesalahan pertama aku* ACTUALLY bukan terlupa, tapi oleh sebab aku dengar puan (taklehsebutnama) kata tadi NAK PERGI, jadi aku pon takdelah tanya2 lagi DAN orang yang marah aku bising2 tanya aku KENAPA takbagitau dia, puan (taklehsebutnama) takpergi meeting DALAM WAKTU YANG SAMA puan (taklehsebutnama) ADA KAT DEPAN KO.... apa ko nak cakap?... hmmmmmmmmmm..... (korang paham ke? kalau takpaham sila baca berulang kali, nanti mesti korang paham)

jadi, point nya disini, AKU KE yang salah atas semua2 yang terjadi? dan PATOT KE aku kena marah? hmmm... *mengeluh lagi*

kadang2 aku rasa senangnya orang2 ni melempiaskan amarah... lepastu marah kat aku yang takpandai nak melawan balik... lagi2 orang tu orang yang lagi tua dari aku *memang takde yang muda sebab aku yang paling muda*

selama aku bekerja ni, takpernah lagi aku tinggikan suara, cakap kasar dengan orang lain *orang ofis je* dan menunjukkan muka takpuas hati walaupun aku sangat marah, sangat takpuas hati dan sangatttttt... huh! tapi orang senang2 je nak marah2 aku.. tak boleh ke cakap elok2? *aku tanya dengan nada yang sebak ni*


17 ulasan:

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

fuhhh...mencabar ayt ko ni..mmg kene baca berulang2 kali tuk kefahaman tahap maksimum..hehe

dlm citer ke-2 tu aku rase mmg ko xslh pun..cume nasib xbape baik sbb org tu mrh ko kt dpn puan yang nama die xbley sebut tu..huhu..klo puan tu xde, ko mmg dh bley ckp td dgr puan ckp p, dah die xjd p xkn slh i gak..huh

p/s : terngiang2 kt telinga aku lagu ni.."aku orang kecil, engkau orang besar, kau ibarat gajah, ku hanya semut merah.."

LiaNa YuSoF berkata...

tapi kalau puan tu takde pon, aku takdapat melawan jugak kot, sebab dia marah tu buat aku terkedu terdiam terpinga2..

dia bukanlah orang besar, cuma orang yang dekat dengan orang besar.. kalau ikot gred, kita ni lagi tinggi dari dia... tapi atas faktor usia dan pengalaman, mungkin membuatkan seseorang pandang rendah budak2 muda macam kita ni.. hmmmm....

Hustler berkata...

Len kali sakap macam nih " Puan, saya nih maknosia, ada pasaan dan hati, lau puan niat nak marah2 saya nih sebab nak malukan saya, saya tak redha, tapi kalau niat puan nak ajar saya buat kerja, saya lebih prefer puan dtg, tegur saya elok2, saya belajar tak berapa tinggi, tapi cukup tinggi dari tahap puan skang. jadi saya boleh terima komen dan kritikan, bukan makian, trima kasih ye puan"

berlalu dengan senyuman. cukup. lau makcik tuh tak berubah jugak, kaki makan dia!!!! Wakakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaa... serius aku blom lg sound orang mcm tu mawi oitt...

xpela.. dia tu orang lama, dah nak pencen, jd aku da maapkan dia... aku cuma sedih je sebab takdapat bela diri..


Hustler berkata...

Hahahahahaha.... blom tegar ko nih... aku pon blom penah maki org2 opis, wakaka.. selama 4 tahun kije nih, tak sempat nak maki2 lagik, ahakz!!

Selalunyer aku wat dono jek... cenyum jek.. sudahnyer org cakap aku budak tade pasaan, wakakaka.. tak makan di ajar, hahahaa... patut ke macam tu?

LiaNa YuSoF berkata...

ok kot wat cenggitu... wat dono je.. sbb kalau bole xnk la buruk kn keadaan.. kalau sorg da berapi sorang kena jd air nya.. tp risau jgk, kalau da slalu bersabar tkot taktahan ati, tertampar pulok org tu.. hak3..

Hustler berkata...

Lia Tampo orang?? Woooo Hem Jiiiiii~~~

LiaNa YuSoF berkata...

hak3... blom2.. aku takpenah lagi tampo orang selain tampo adik aku.. tu pon tampo2 manja gitu..

ke ko nak jadi orang pertama rasa tamparan wanita aku? hahahaha... ish, xnk la tampo ko, t ko tampo aku balik... takott.. huhu..

Hustler berkata...

Wakakakakaka... tak bersebab, watpe nyer aku nak tampo ko.. kihkihkih..... bek aku tampo lalat, at least kurang cikit penyebaran taun. wakakaka

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

aku like comment mawi..

LiaNa YuSoF berkata...

eh eh.. timah....... like2 pulak dia...

Hustler berkata...

Eh?? Timah?? ko like komen aku yang mana??

zal88 berkata...

leh than la cite ko ni..
yg kes 1 tu,bnda kcik je pun..xperlu la nk mrh2..
kes 2..ko kna salahkan org yg print lmbt tu..xkira la alsn die sbb org yg sptt tgk surt xde..
standard la..sape nk g, klau meting da sparuh jln..xpe,nnt ko mtk je minit mesy tu..pstu ko bg kt puan(takleh sbut nama tu)..hehe

Cik Fara berkata...

erkk..pening....panjang betul satu ayat ko tuh....di'stop'kan dengan noktah je takde koma sume...aku pening....

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha.. tu namanya melepaskan perasaan amarah... dah taip2 cmtu, baru lega... hak3..

aBoi berkata...

aku baca sekali imbas macam pening. baca dua kali, kelabu mata aku.

last2 aku malas nak baca lagi. hehe.

kalau tak nak sebut nama..ko letak la puan A, Puan B, Puan C..sampailah ke Z. tak la pening aku nanti. hehe

Kena marah sebab bukan salah kita? aku tak ingat aku penah ke tak. tapi rasanya macam pernah mengalaminya. hehe.

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. kesian korang... nak pahamkan ayat tonggang tebalik aku.. hahahaha... xpe dayah, xyah baca, wat pening pale jek.. aku baca pon aku pening padahal aku yg taip pon aduii.. hahahaha..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."